Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Οι προοδευτικοί ταλιμπάν και η Παναγία

Αν θυμάμαι καλά, που θυμάμαι καλά, πρόπερσι, την ημέρα του Athens Gay Pride, η πρόσοψη της Βουλής είχε καλυφθεί από τα χρώματα του Ουράνιου Τόξου. Είναι η σημαία όσων προασπίζονται τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Αν θυμάμαι καλά, που θυμάμαι καλά, τότε κανείς δεν είχε βρει την προβολή κακόγουστη ή άτοπη. Ποιος θα τολμούσε να εκθέσει τον συντηρητισμό του δημοσία; Η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα είναι στοιχείο της δημοκρατίας μας, ως εκ τούτου η Βουλή, τιμώντας την, τιμά τη δημοκρατία μας. Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου η Βουλή επιχείρησε να συμμετάσχει στον εορτασμό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και της προστάτιδός τους Παναγίας. Και το Διαδίκτυο πλημμύρισε από τους ολολυγμούς της προοδευτικής συνείδησης. Το βίντεο με τις μάχες, τους θύμισε αισθητική της χούντας. Θα προτιμούσαν κάτι σε Τριφό, που τον μνημόνευσε ο Σαββόπουλος στο Mega. Και αντί για την εικόνα της Παναγίας, ας πρόβαλλαν τη σεπτή μορφή της Ζαν Μορό στο «Ζυλ και Τζιμ». Βλέπετε, η προοδευτική συνείδηση στη χώρα μας διαθέτει εκλεπτυσμένη αισθητική. Δεν ειρωνεύομαι την αισθητική του κ. Φίλη και των συνοδοιπόρων του. Αναφέρομαι στον απελευθερωτικό στρατό των ηθών μας. Σε όσους πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα γίνει πραγματική ευρωπαϊκή χώρα μόνον αν θεραπεύσει τις εμμονές της. Και μέσα στις εμμονές της είναι και η Παναγία. Ας λένε ό,τι θέλουν. Δεν τους πείραξε ο στρατός. Στο κάτω κάτω, μπροστά στη Βουλή υπάρχει το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και κανείς ώς σήμερα δεν το θεώρησε ασυμβίβαστο. Η εικόνα της Παναγίας τούς ενόχλησε.
 
Δηλώνω ευθαρσώς και εν γνώσει όλων των συνεπειών του νόμου ότι δεν είμαι θρησκευόμενος. Πρόβλημά μου, όπως και πρόβλημά μου είναι η πίστη μου. Ομως δεν μπορώ να αγνοήσω ότι ένα μεγάλο μέρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής είναι ότι η επίσημη Ευρώπη έχει λογοκρίνει τη χριστιανική της παράδοση. Επειδή φοβάται τους αλλόθρησκους πληθυσμούς της. Η ευρωπαϊκή μνήμη χωρίς τον χριστιανισμό είναι ανάπηρη. Ούτε τον φιλελευθερισμό δεν μπορείς να καταλάβεις. Το ίδιο ισχύει και για την εθνική συλλογική μας μνήμη. Η εικόνα της Παναγίας σε ένα βίντεο για τις Ενοπλες Δυνάμεις, σε αυτή τη συλλογική μνήμη απευθύνεται. Κοινώς, απευθύνεται στο λαϊκό αίσθημα. Οι ταλιμπάν της προόδου ας κάνουν όσα μαθήματα θέλουν με τον δείκτη της δεξιάς προτεταμένο.
 
Δεν είναι πολλοί. Εχουν όμως μεγάλες ιδέες. Και η μεγαλύτερη είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση υπάρχει χάρη σ’ αυτούς. Δεν διαφέρουν και πολύ από τον Τσίπρα και τον Φίλη, που πιστεύουν ότι μια μέρα θα ξυπνήσουν και θα είναι κυβέρνηση. Είναι η λογική του περιθωρίου. Ομως δεν τους υποτιμώ. Δεκαετίες τώρα, την Ελλάδα την κυβερνά το περιθώριο. Το κέντρο ψάχνει να βρει τη θέση του.
 Τάκης Θεοδωρόπουλος-Καθημερινή

2 σχόλια:

  1. «Ο λαός μας τιμά σήμερα την Παναγία. Την Aνύμφευτη Nύμφη, την Υπέρμαχο Στρατηγό, την Ελεούσα, τη Γιάτρισσα, τη Θαλασσινή, την Παρηγορήτρα. Τη Μάνα που προστατεύει τους αδύναμους και σκέπει τους αδικημένους. Που συγχωρεί και δεν τιμωρεί, και το όνομά της βρίσκεται στα χείλη όσων αισθάνονται ότι έχουν την ανάγκη της»
    Μήπως πρέπει να υπενθυμίσουμε στο Φίλη ποιος έγραψε το παραπάνω μήνυμα το Δεκαπενταύγουστου? Για τους συμπαθείς ψηφοφόρους του Σύριζα ήταν ο Αλέξης. Μέχρι πότε θα στηρίζεται αυτούς τους υποκριτές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να έχουν Αλτζχάίμερ, δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι δεν θυμούνται τί λέγανε και τί κάνανε! Εκτός αν "κάνουν" ότι δεν θυμούνται! Όμως οι πολίτες και θυμούνται και αξιολογούν ανάλογα τις εκάστοτε καταστάσεις!Ευτυχώς στις μέρες μας βοηθάει και η τεχνολογία και βρίσκονται και λόγια και πράξεις! SCRIPTA MANENT!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά