Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Η νεκρολαγνεία της «Αυγής»


Ιεροφάντες απανθρωπιάς, του μίσους, πτωματόφιλους, και ικέτες του θανάτου (των άλλων) τους κατάντησε αντιπολιτευτικό μένος.

Χθες η κομματική εφημερίδα «Αυγή» στο twitter έφτασε στο έσχατο σημείο θανατολαγνείας. Με αφορμή ανατριχιαστικό ρεπορτάζ από τις Σέρρες, όπου ο δήμος άνοιξε τάφους εν σειρά για τα ατυχή θύματα του κορονοϊού, η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ περιχαρής ξεσπάθωσε, αναρτώντας τη φωτογραφία των φρεσκοανοιγμένων τάφων με το τρομολαγνικό σχόλιο: «Ίσως χρειαστούν και άλλοι»!

Θα ήταν οριακά ανεκτό, μέσα στην τρέχουσα ρυπαρογραφία ενός είδους ξεπεσμένης δημοσιογραφίας, αλλά και της δραματοποιημένης ειδησεογραφίας στην οποία εθίζονται τα ιδιωτικά κανάλια, να

παρουσιαζόταν αυτό – αν και τα κανάλια για λόγους στοιχειώδους ανθρωπισμού θα έλεγαν «ας μη χρειαστούν και άλλοι.» Ήταν όμως ανήκουστο για εφημερίδα – κομματικό όργανο, και δη κόμματος της Αριστεράς.

Υπό το βάρος της πάνδημης κατακραυγής, ακόμη και Συριζαίων στο twitter, η εφημερίδα το διέγραψε και επανήλθε γράφοντας: «Ζητούμε συγγνώμη από το αναγνωστικό μας κοινό, καθώς νωρίτερα ανεβάσαμε (λόγω κεκτημένης ταχύτητας) ένα tweet με μια φράση, που δημιουργεί λαθεμένες εντυπώσεις σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία».

Μα και μόνο η φράση «κεκτημένη ταχύτητα» που επικαλούνται καταδεικνύει που είναι στοχοπροσηλωμένοι. Καταδεικνύει τους πόθους τους. Γιατί «κεκτημένη ταχύτητα» σημαίνει ότι βγάζουμε αυτό που έχουμε μέσα μας. Σημαίνει ότι αποβλέπουμε και σε άλλους νεκρούς, το σκεπτόμαστε, το αναμένουμε, το συζητάμε, αδημονούμε, αλλά δεν το λέμε.

Στη νέα ανάρτηση της εφημερίδας, παρότι προσπάθησε να δείξει μεταμέλεια, δεν υπήρχαν οι φράσεις «ας ελπίσουμε να μην» ή «ο μη γένοιτο», ή «συμπαραστεκόμαστε στους συγγενείς των θυμάτων». Μόνο ένα τυπικό ξερό συγνώμη για να γλυτώσουν από την κατακραυγή που δημιούργησε το σοκ της ανάρτησης!

Το χειρότερο ήταν η μικρή συμπαράσταση που βρήκαν από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ μικρή μεν, αλλά από ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούσαν απελπισμένα να συμψηφίσουν τις κατηγορίες που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ για το Μάτι και τη Μάνδρα. Προσπαθούσαν μια συμψηφίσουν τους θανάτους της κρατικής ολιγωρίας με τους θανάτους μιας παγκόσμιας πανδημίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί μια νέα γενιά μισαλλόδοξων κομματικών σταυροφόρων χωρίς κανέναν ανθρωπισμό, κανέναν ενδοιασμό, καμιά αλληλεγγύη. Είναι ήττα του...

 Γ. Φιντικάκης-liberal.gr

8 σχόλια:

  1. Τους ταιριάζει, οι νεκροθάφτες της πολιτικής ζωής, Μέχρι εκεί φτάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Παρακαλούν να έχουμε εκατόμβες νεκρών για να ξαναγίνουν κυβέρνηση. Στερούνται όχι απλά ντροπής, αλλά και στοιχειώδους ανθρωπιάς. Να τους χαίρονται οι ψηφοφόροι τους. Ίσως όμως αυτοί να τους σπρώχνουν εκεί. Δεν ακούσαμε ποτέ καμία κατάκριση. Ο κ. Κούλη τους φταίει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ειναι η σημερινη κυβερνηση Κουλη κυβερνηση?
      Τουτοι ειναι ολοι ξαπλα κατω απο τη συκια και περιμενουν ποτε θα πεσουν τα ωριμα συκα/τα ευρωπαικα εμβασματα /να τα διαμοιρασουν για να ζητοκραυγαζουν μετα ποσο πετυχημενοι πολιτικοι ειναι!!
      Κατι παρομοιο με τη μυγα του Αισωπα πανω στην αμαξα!

      Διαγραφή
    2. Το αμάξι και η μύγα (Μύθος του Αισώπου)

      Σ’έναν ανηφορικό εξοχικό δρόμο, έξι άλογα έσερναν με κόπο ένα αμάξι.
      Τα άλογα ήταν πολύ δυνατά, αλλά ο δρόμος ήταν άσχημος, όλο πέτρες, ο ήλιος του μεσημεριού ήταν πολύ ζεστός και το αμάξι βαρυφορτωμένο. Βλέποντας πως τα άλογα δυσκολεύονταν να ανέβουν εκείνο τον ανήφορο, όλοι οι επιβάτες κατέβηκαν από το αμάξι – κάτι γέροι, μερικές γυναίκες, ένας καλόγερος. Τα άλογα τα καημένα ξεφησούσαν, λαχάνιαζαν και ήταν μούσκεμα στον ιδρώτα. Εκείνη την ώρα περνούσε από κει, πετώντας, μια αλογόμυγα και σκέφτηκε να δώσει κουράγιο στα άλογα. Τσιμπάει το ένα, τσιμπάει το άλλο, τσίμπησε και τα έξι άλογα, που πόνεσαν και τάχυναν το βήμα τους.

      «Ας δώσω κουράγιο και στον αμαξά», σκέφτηκε η μύγα

      Και πήγε και τσίμπησε και τον αμαξά, που πόνεσε και σηκώνοντας το μαστίγιό του, χτύπησε δυνατά τα άλογα, σαν να ‘φταιγαν εκείνα που τον τσίμπησε η αλογόμυγα. Τα άλογα τάχυναν πιο πολύ το βήμα τους και η αλογόμυγα ενθουσιάστηκε, γιατί πίστευε πως αυτή έκανε το αμάξι να προχωρεί.

      «Κανένας τους δε με βοηθάει!» έλεγε μέσα της η αλογόμυγα.

      Πραγματικά ο καλόγερος έψελνε σιγά ένα τροπάριο, μια γυναίκα σιγόψελνε μαζί του και οι άλλοι επιβάτες νύσταζαν. Τέλος το αμάξι έφτασε στην κορυφή του ανηφορικού δρόμου κι εκεί ο αμαξάς το σταμάτησε για να ανασάνουν λίγο τα άλογα, προτού πάρουν τον κατήφορο.

      «Επιτέλους! Θα μπορέσω να ανασάνω κι εγώ» μουρμούρισε η αλογόμυγα, που πίστευε πάντοτε πως αυτή είχε ανεβάσει το αμάξι στην κορυφή του λόφου. «Τα άλογα πρέπει να με πληρώσουν για τον κόπο μου.»
      Κι άρχισε να τα τσιμπάει ένα ένα, ρουφώντας το αίμα τους για … να πληρωθεί για τον κόπο της.Αυτή η αλογόμυγα ήταν σαν εκείνους τους σημεριους υπουργους του κ. Κουλη, αλα Αδωνι απο τον Πιρεα, τον μαγκα και προπαντος σαν τον κοντο στα οικονομικα Λαμιωτακο που ανακατεύονται σε κυβερνητικες υποθέσεις και κάνουν το σπουδαίο, τάχατες πως σπρωχνουν την Χωρα μας στη προοδο, αλλα το μόνο που πετυχαίνουν είναι αλλο, να ενοχλουν. !!

      Διαγραφή
  3. Τυχαία δεν τους λένε συριζαυγίτες.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σκετοι Ταλιμπαν της πολιτικης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιδοροιτε όλοι το Συριζα και τον Τσιπρα συμπατριώτες, τι έχετε όμως να του καταλωγισετε? Παρέλαβε χρεοκοπία, παρέδωσε οικονομία, παρέλαβε ρεκόρ ανεργίας παρέδωσε, δημιουργία θέσεων εργασίας σε χρόνο ρεκόρ, παρέλαβε τσακισμενους μισθούς, παρέδωσε αυξησεις στους βασικούς μισθούς, κατάργηση τον υποκατωτατου ντροπής και αναγνώριση τριετιων, αύξησε 30% το επίδομα ανεργίας, στρατηγική-πατριωτικη συμφωνία - συνεργασία με τα Σκόπια, ας φωνάζετε μερικοί νέο δημοκράτες για το όνομα, το όνομα το παρέδωσε η κυβέρνηση μητσοτακη πριν χρόνια όχι ο Τσιπρας, παρέλαβε μνημόνιο παρέδωσε κράτος χωρίς μνημόνιο, τι θα μας πείτε επιτέλους για τη τραγωδία στο μάτι, η τραγωδία στο μάτι οφείλεται στα πολεοδομικα και μη ρημοτομημενα εγκλήματα παλαιών υπηρεσιών που δινονταν οι άδειες με ένα τενεκε λάδι, η παρούσα κυβέρνηση του κουλη, του ψεύδου δικού μας παιδιού, του χαζοαδωνη και του άκρο φασίστα βοριδη πρέπει να καταδικαστεί για έσχατη προδοσία, εν μέσω παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης πανδημίας, δεν προστάτεψε το εθνικό σύστημα υγείας, δεν έκανε προσλήψεις ούτε κλίνες αντιθέτως μοίρασε εκατομμύρια στα βοθροκαναλα αν αυτό δεν είναι εγκλημα κατά των Ελλήνων πολιτών τότε ποιο είναι, αλλά γιατί άραγε έγινε αυτό? Μήπως γιατί είναι στα σχέδια να ιδιωτικοποιηθει και το εθνικό σύστημα υγείας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ola korrekt!!
      Απολυτως σωστα ολα και καλογραμμενα!! Μπραβο σου !!
      Η οργη σου κατα του κ. Κουλη και της ομαδας του με τον κοντουλη υπουργο οικονομιας μας, η το τσιροπουλι τον Αδωνι απο τον Πιρεα η ν κατα τον αλλον ασχετο της υγειας, ειναι απολυτα σωστη και κατανοητη απο ολους τους ελληνας πατριωτες που νοιαζονται πραγματικα για τη Χωρα μας!!

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά