Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Γιώργος Φλωρίδης: «Να διαλυθούν ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ για να φτιαχτεί κάτι νέο!»


Για ανάγκη «απόλυτης επανίδρυσης» στο χώρο της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, μίλησε ο πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης στο Radio North 98 και στην εκπομπή “Βόρειος Αντίκτυπος”, αναφερόμενος αρχικώς στο ΚΙΝΑΛ, αλλά βάζοντας στο ίδιο “κάδρο” και τον ΣΥΡΙΖΑ. Έκανε λόγο για «ελλειμματικές ηγεσίες» που συμβάλλουν στη στασιμότητα.

«Πιστεύω στην απόλυτη επανίδρυση του χώρου», τόνισε ο κ. Φλωρίδης απαντώντας σε ερώτηση για τις προοπτικές του ΚΙΝΑΛ. «Επανίδρυση σημαίνει ότι θα πρέπει να καταλάβει πώς έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στην ελληνική και ευρωπαϊκή κοινωνία τα τελευταία χρόνια, ότι οι παλιές αναλύσεις δεν μας βοηθάνε, ότι είναι ξεπερασμένες από τα πράγματα, ότι

ο κόσμος αναζητά καινούριες λύσεις σε καινούρια προβλήματα και ότι όσο αυτές οι λύσεις δεν δίνονται από ένα κόμμα του μεσαίου χώρου, τότε είναι προφανές ότι ο χώρος παραμένει στάσιμος.»

Στη συζήτηση περί ηγεσιών, ο κ. Φλωρίδης, επέκτεινε την ανάγκη ανασύστασης και στον ΣΥΡΙΖΑ: «Η αλλαγή ηγεσίας έχει νόημα, όταν μπορεί να προκύψει μια ηγεσία, που να θέσει τα καινούρια προβλήματα. Αυτή θα ήταν ενδεχομένως μια προοπτική. Οι ηγεσίες σαφώς παίζουν ρόλο και εγώ πιστεύω ότι η σημερινή ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είναι απολύτως ελλειμματική ως προς αυτό, δηλαδή δεν μπορεί να δώσει καινούρια πνοή, ούτε μπορεί να θέσει τα μεγάλα ζητήματα, το ίδιο βέβαια και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αν μιλήσουμε γι αυτόν τον ευρύτερο χώρο. Άρα, ενώ ο χώρος έχει μεγάλη ανάγκη να ανασυσταθεί, αυτή την ώρα δεν υπάρχουν οι ηγεσίες, που μπορούν να τον οδηγήσουν κάπου και παραμένει στάσιμος.»

Ο ίδιος θύμισε ότι είχε μιλήσει περί «επανίδρυσης» του χώρου και στο παρελθόν αλλά χωρίς να εισακουστεί: «Είπαμε ότι πρέπει να αυτοδιαλυθούν οι σχηματισμοί τελείως και να πάμε σε κάτι καινούριο, δηλαδή νέα ηγεσία, νέες προτάσεις, νέες σκέψεις, νέες απόψεις αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό και τελικά κατέληξαν σε μια αναπαλαίωση γι` αυτό και παραμένει στάσιμο αυτό το πράγμα. Δεν θα εξελιχθεί.»

 www.dailypost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά