Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Διερευνητικές με αποτελέσματα


 

Κάτι μου λέει, και ας μη διαθέτω το κληρονομικό χάρισμα όπως ο περίφημος Χορταρέας με την απίθανη ανεμοδαρμένη χαίτη, ότι η έναρξη των διερευνητικών επαφών, σήμερα Δευτέρα, μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας δεν θα πάει άπατη. Οτι δεν θα έχει δηλαδή ο 61ος κύκλος την τύχη των προηγούμενων 60, οι οποίοι απέτυχαν παταγωδώς και δεν ήταν λίγες οι φορές που έφεραν τις δύο χώρες κοντά στη σύγκρουση.

Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο που να συνηγορεί ως προς αυτό – ότι θα πάει καλά, και πάντως καλύτερα από τους προηγούμενους. Το ένστικτό μου το υπαγορεύει.

– Ρε φίλε δεν θέλουμε να μας πεις τι λέει το ένστικτό σου, καμία πληροφορία έχουμε; θα επισημάνει κάποιος και θα έχει και δίκιο εδώ που τα λέμε.

Απαντώ: όχι, πληροφορία συγκεκριμένη δεν υπάρχει. Αλλά είναι κάτι μικρά, μικρά γεγονότα, σαν ψηφίδες που

εμφανίζονται εδώ και εκεί, που δείχνουν ότι κάτι αλλάζει. Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά ας πούμε, με εντυπωσίασε το γεγονός ότι κάθε φορά που η Ελλάδα άνοιγε θέμα επέκτασης των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια, ακόμη και προς το Ιόνιο, η Τουρκία δήλωνε σταθερά ότι κάτι τέτοιο συνιστά casus belli, όπως έχει ψηφίσει προ πολλών ετών η τουρκική Εθνοσυνέλευση. Αλλά προχθές, δεν υπήρχε κάτι τέτοιο στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου των Εξωτερικών. Για την ακρίβεια δεν υπήρχε ούτε αιχμή, ούτε απειλή.

Επίσης δύσκολα βρίσκει κανείς δήλωση έλληνα πρωθυπουργού παραμονές έναρξης των διερευνητικών, να λέει ότι εντάξει και να μην τα βρούμε, δεν έγινε και τίποτε, πάμε στη Χάγη να λύσουμε τα προβλήματα, όπως έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ολα αυτά, εμένα μου λένε ότι η προεργασία που έχει προηγηθεί, και η οποία δεν «κάηκε» όπως την άλλη φορά, μάλλον θα φέρει αποτελέσματα. Και καλά αποτελέσματα (θέλω να πιστεύω, αν και πάντα πρέπει κανείς σε ανάλογες περιπτώσεις να κρατάει μικρό καλάθι…).

Γ. Παπαχρήστος- ΤΑ ΝΕΑ

2 σχόλια:

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά