Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Απαρτχάιντ


Εδώ υπάρχει μια διχογνωμία στον έγκυρο αριστερό Τύπο. Οι μεν πιστεύουν ότι τον ρίχνει ο Τσίπρας («Αυγή», Left gr κ.λπ). Οι δε ότι τον ρίχνει ο Σαμαράς («Εφημερίδα των Συντακτών», διαδικτυακοί φίλοι ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ).

Η κυβέρνηση πέφτει, είναι βέβαιο. Όσοι δεν το καταλαβαίνουν είναι επειδή δεν διάβασαν «Αυγή», όπου πρώην μετακλητός υπάλληλος του Τσίπρα ανακοίνωσε ότι «ο Μητσοτάκης είναι στα σκοινιά» (23/1).

Ποιος τον έριξε στα σκοινιά; Και, συνεπώς, ποιος ρίχνει την κυβέρνηση;

Εδώ υπάρχει μια διχογνωμία στον έγκυρο αριστερό Τύπο. Οι μεν πιστεύουν ότι τον ρίχνει ο Τσίπρας («Αυγή», Left gr κ.λπ). Οι δε ότι τον ρίχνει ο Σαμαράς («Εφημερίδα των Συντακτών», διαδικτυακοί φίλοι ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ).

Υποθέτω φυσικά ότι κάποιοι στιγμή θα μαζευτούν να το συμφωνήσουν. Αλλά έως τότε γιατί δεν πέφτει ο Μητσοτάκης αφού τόσο πολλοί ξέρουν ότι πέφτει;

Διότι εκεί είναι το κόλπο. Άλλοι λένε για τον Τσίπρα κι άλλοι για τον Σαμαρά, ξέρετε γιατί; Για να κρύψουν τη σκληρή πραγματικότητα: τον Μητσοτάκη τον ρίχνει ο Φίλης!

Πρώτα πήρε το όπλο του (μεταφορικώς εννοείται…) δηλώνοντας ότι

«θα αγωνιστούμε για να μην εφαρμοστούν στην πράξη» τα μέτρα προστασίας των πανεπιστημίων (14/1).

Στη συνέχεια απείλησε ότι μόλις περάσει ο κορωνοϊός «θα ανοίξει με θόρυβο η κλειστή βαλβίδα των κοινωνικών αντιδράσεων» (23/1).

Ακολούθως ανακοίνωσε «μια μάχη για τη δημοκρατία» και «μια κεντρική πολιτική μάχη δημοκρατικής ανατροπής» -βχωρίς να εξηγήσει ούτε ποιος απειλεί τη δημοκρατία, ούτε ποιος θα ανατρέψει ποιον…

Και όλα αυτά θα συμβούν «μέσα κι έξω από τη Βουλή» – απλώς προσοχή στο «έξω» μήπως καεί κανένας άνθρωπος όπως στη Marfin…

Γιατί όμως κάνει τέτοια φασαρία ο Φίλης; Προφανώς νοιάζεται για την παιδεία και τα πανεπιστήμια παρόλο που είναι ίσως ο μοναδικός υπουργός Παιδείας τον τελευταίο αιώνα που δεν έχει τελειώσει πανεπιστήμιο.

Ούτε γιατρός είναι, αλλά κάτι έχει να πει και για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Αλλωστε προειδοποίησε για τα πιστοποιητικά. «Ας βγάλει από το μυαλό του ο κ. Μητσοτάκης ότι έχει τη δυνατότητα – σίγουρα δεν έχει την έγκριση της Βουλής – να επιδιώξει περιορισμούς τύπου απαρτχάιντ» (24/1).

Προφανώς (και φαντάζομαι την έκπληξή του) ο Φίλης αγνοεί ότι το είδος του απαρτχάιντ που έχει στο μυαλό του ισχύει παγκοσμίως και προ πολλού.

Για τις διεθνείς μετακινήσεις χρειάζεται ταξιδιωτικό έγγραφο που ονομάζεται «διαβατήριο» ή άλλο σχετικό. Για τις εσωτερικές αεροπορικές πτήσεις είναι απαραίτητη η αστυνομική ταυτότητα.

Σε πάμπολλες χώρες δεν ταξιδεύεις χωρίς πιστοποιητικά εμβολιασμού για διάφορες ασθένειες, ακόμη και για «ιαπωνική εγκεφαλίτιδα». Ενώ για άλλες πολλές χώρες χρειάζεται απαραιτήτως ταξιδιωτική βίζα.

Κατόπιν αυτών δεν ξέρω τελικά τι είναι χειρότερο. Ο Μητσοτάκης που θέλει να εγκαθιδρύσει το απαρτχάιντ; Ή ο Φίλης που ανέλαβε τον ρόλο του Μαντέλα;

Είμαι βέβαιος όμως ότι το δεύτερο έχει μεγαλύτερη πλάκα.

 Γ. Πρετεντέρης- ΤΑ ΝΕΑ

7 σχόλια:

  1. KAΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ..ΚΡΙΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εμείς ρε Πρετεντέρη είμαστε βέβαιοι οτι έχεις πολύ πλάκα. Γιατι μόνο για πλάκα σε παίρνουμε στα γραφτά σου και στα λεγόμενα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΟΗΤΟΙ ΚΛΕΙΣΑΤΕ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΤΑΘΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΓΑΜ.... ΑΝΕΥ ΒΑΖΕΛΙΝΗΣ
      ΥΓ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΛΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΣΑΣ ΝΟΥΜΕΡΑ

      Διαγραφή
    2. Επι Λυκουργου στην Αρχαια Αθηνα θα σου κοβαν τη γλωσσα και θα σε μουνοχιζαν αληταριο !!
      Ουστ απ~εδω!!Χ

      Διαγραφή
    3. ΡΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕς ΤΣΙΠΡΑ ΠΑΠΠΑ ...ΝΑ ΚΑΘΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

      Διαγραφή
  3. Ε, τωρα μη πασκιζουμε με χρυσοσκονη να ανεβασουμε τα αναξια κυβερνητικα παλικαρακια σαν τον Αδωνι, τον Βοριδη, τον κοντουλη λαμιωτακο και πολυ θεωρητικο υπουργο οικονομικων μας , που παραστεκεται σε αγιασμους και βασιλοκοψηματα αβερτα,οπως και τα υπολοιπα τζινια του υπουργικου συμβουλιου του κ. Κουλη, ο Θεος να το κανει τετοιο, απο τα οποια δεν ξερει ποιον να ρηξει και ποιον να παρει! Και καλα που μας χωρηγει η Ευρωπη παλι 16 δις Ευρω για τη κορωνα , αλλιως
    κλαψτα Χαραλαμπε!
    Αληθεια υπαρχει η ενοια/ το μεγεθος παραγωγικοτητας στα δικα μας χωματα και ξερει κανενας πως μετριεται εκει σε μας και πως ζουμε ?? Ποσες κολλες χαρτι π.χ.πρεπει να συμπληρωσει ενας κυβερνητικος /δημοσιος υπαλληλος για να δικαιωλογηται ο μησθος του !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μωρέ μπράβο λεξιλόγιο!!!, μπράβο επιχειρηματολογία!!! Ανώνυμε 4,14 εχεις κάνει μάλλον λάθος μπόκ να εκφράζεσαι.Φοβερός δημόσιος λόγος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά