Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

To τέλος του Αλέξη Τσίπρα


Με το συνέδριο να καθυστερεί και τις εξελίξεις να τρέχουν, το πολιτικό κεφάλαιο (αν υπήρξε ποτέ) του Αλέξη Τσίπρα εξαντλείται και αυτό δεν είναι μυστικό. Το κόμμα τριχοτομημένο (τουλάχιστον) αναζητά βηματισμό όμως η κάθε ομάδα εν τέλει επιλέγει τον δρόμο της αδιαφορώντας για τις συνέπειες στο σύνολο.

Από την πολυφωνία περάσαμε στην πολυπραξία και εκείνος παρατηρητής περιμένει τον επόμενο να του δώσει το κλειδί και να αποσυρθεί πιθανότατα στο Σούνιο όπου κάποια στιγμή –γιατί όχι;- θα γράψει τα απομνημονεύματά του.

Το πρόβλημα όμως είναι πως ο επόμενος καθυστερεί. Γιατί μόλις πρόσφατα μια μικρή μειοψηφία κατάλαβε πως ο νυν είναι κουτσό άλογο, φθαρμένο πρόσωπο και τύχη δεν έχει στην εκλογική παλαίστρα. Και αναζητούν τον επόμενο που όμως πεισματικά αρνείται να εμφανιστεί.

Κάποιες αναφορές στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη έχουν μόνο

ψήγματα αλήθειας. Ο πάλε ποτέ κυβερνητικός εκπρόσωπος που όμως διαχώρισε τη θέση του και ακολούθησε διαφορετική πορεία έχει όντως έρθει πιο κοντά με στελέχη του κόμματος το τελευταίο διάστημα. Όχι όμως τόσο κοντά ώστε να βάλει το κεφάλι του αυτοβούλως στη γκιλοτίνα. Όσοι δε διακινούν τα σενάρια απλά εκφράζουν προσωπική επιθυμία.

Άλλος προς ώρας που να μπορούσε να σταθεί με αξιώσεις δεν υπάρχει. Όλοι οι πρωταγωνιστές της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κάηκαν πρόωρα και η ασθμαίνουσα νεολαία δεν έχει το πολιτικό προσωπικό από το οποίο θα μπορούσε να προκύψει η εναλλακτική.

Και ο Αλέξης Τσίπρας είναι καταδικασμένος να βιώνει το τέλος του ξανά και ξανά κάθε μέρα, ανήμπορος να ξεφύγει από τον εφιάλτη που μόνος του έφτιαξε.

 https://tomanifesto.gr/

6 σχόλια:

  1. Ο Αλεξης ειναι και παραμενει η πολιτικη προσωπικοτητα υπ~αριθμον 1 και ο ασσος διπλωματης της Ελλαδος στο διεθνες πολιτικο επιπεδο απο στις αρχες του 21ου αιωνα!! Οι διπλωματικες επιτυχιες του στο παρελθον μιλανε για αυτον!
    Η ατυχης συγκυρια και κακη τυχη να αρχισουν διαπραγματευσεις με τη φιλη μας συμμαχο στ~αντολικα για τα θαλασσια ορια μας κλπ., χωρις τη συμμετοχη του Αλεξη μας μπορει να αποβει σαν το μεγαλυτερο/χειρωτερο φιασκο στα μεταπολμικα χρονια της Πατριδας μας!!
    Δυστυχως αλλα με τους κυριους Αδωνι και Βοριδη,.. σαν συμβουλατωρες/παραστεκουμενους δεν μπορει να αρχισουν τοσο σοβαρες συνομιλιες !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νασαι καλα συντροφε εγω και η παρεα μου εχουμε πεσει στο πατωμα και γελαμε ...μονο να πεις στο θεοσταλτο να προσεχει να μη βγαλει ερπη και μη μας γυρισει αντι το ΟΧΙ με κανενα ΝΑΙ ...το εχει ξανακανει

      Διαγραφή
    2. ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΤΙΣ ΕΜΒΟΛΕς ΑΠΟ τα πολλα γελοια , τυχαινουν συχνα ξαφνικα και αναπανταχτα...,
      μη παθεις κανενα καλο και μαλιστα με τη κορωνα τωρα!!
      θα λυπηθω πολυ , θα χασω το καλαμπουρι μου!!

      Διαγραφή
  2. Από διαπραγμάτευση να φάνε και οι κότες. Κσταφερε και εκανε του Σλαβοσκοπιανούς, Μακεδόνες. Τρίζουν τα κόκαλα του Μεγαλέξανδρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμενα δεν με ενδιαφερει ο αργηγος τους στο ελαχιστο, αυτο που θελω ειναι να πανε ολοι φουνταριστοι κατω του 3% γιατι μονον τοτε θα παρει εκδικηση η ατιμια που διεπραξαν κατα του Παπανδρεου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 26/1/2021 8.53 μ.μ.
    Ξέχασες τον συνέταιρο Καμμένο (πρώην μπούλη, ο Αλέξης τον είπε έτσι), και τον μέγιστο Κοτζιά για τις δηλώσεις του για Αιγαίο και νησιά. Να κάνουμε δηλαδή και γι' αυτά μιά συμφωνία σαν των Πρεσπών!!! Ο Βορίδης και ο Άδωνις σε πείραξαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά