Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ : Ρήγμα στο κόμμα για την τακτική Βαξεβάνη και τις πρακτικές «Μακελειού»


Σοβαρό ρήγμα στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσαν τα εμετικά post του εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ θέλησε να συνδέσει τον πρωθυπουργό με κυκλώματα παιδεραστίας και με τον πρωταγωνιστή των ημερών, Δημήτρη Λιγνάδη.

Στην επιφάνεια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναδύθηκαν οι κόντρες των δύο βασικών στρατοπέδων που έχουν σχηματιστεί τα τελευταία χρόνια. Εκείνων που επικροτούν την σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με το σύστημα Βαξεβάνη και την δημοσιογραφία που διακονεί, και το στρατόπεδο εκείνων των στελεχών που λένε ότι πρέπει το κόμμα να αποστασιοποιηθεί από πρακτικές που προσομοιάζουν με τον «αυριανισμό» παλαιότερων εποχών.

Υπάρχουν πολλοί οι οποίοι έχουν εκφράσει και στον ίδιο τον πρωθυπουργό την αντίθεσή τους ως προς την πλήρη υιοθέτηση του Κώστα Βαξεβάνη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Λένε μάλιστα, «άλλο οι φιλίες, άλλο η «γκρίζα δημοσιογραφία» και οι εμμονές του εκδότη του 

Documento, που κάνουν πολύ κακό στο κόμμα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι μόλις τον περασμένο Μάιο ξέσπασε πόλεμος μεταξύ του Πάνου Σκουρλέτη και του Κώστα Βαξεβάνη επειδή ο πρώτος δεν υπέγραψε ερώτηση σχετικά με το ότι η εφημερίδα του δεν πήρε μερίδιο από τα κονδύλια για την πανδημία. Ο Βαξεβάνης του είχε επιτεθεί με σφοδρότητα για να απαντήσει ο Σκουρλέτης μιλώντας στο Mega: «Υπάρχει ένας διακριτός ρόλος ανάμεσα στους δημοσιογράφους και τα πολιτικά πρόσωπα» και τόνισε πως «Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να πιάσω κάποιου είδους συζήτηση με τον κ. Βαξεβάνη».

Για να καταλήξει λέγοντας με νόημα ότι: «Άλλωστε, θα σας πω, ότι εδώ και χρόνια και εγώ και ο πολιτικός μου χώρος έχω αναπτύξει τα αντισώματά μου απέναντι στον αυριανισμό και τον νεό-αυριανισμό. Αυτό να είναι ξεκάθαρο».

Το άθλιο ποστ

Μετά τη σύλληψη του Λιγνάδη ο Βαξεβάνης αποφάσισε να επιβεβαιώσει τον ρόλο που παίζει και ανάρτησε το post που έγραφε: «Πάντα είχα την απορία γιατί μια από τις πρώτες αποφάσεις που πήρε προσωπικά ο Μητσοτάκης μόλις ανέλαβε την εξουσία, ήταν να αναλάβει το Μέγαρο Μαξίμου, ο ίδιος, δηλαδή, την ευθύνη για τα ασυνόδευτα ανήλικα. Καλά την ΕΥΠ, αλλά τα ασυνόδευτα ανήλικα γιατί;», έγραψε, ενώ προχωρώντας ακόμη περισσότερο, λίγο αργότερα απαντώντας σε σχόλιο στην ανάρτησή του που έγραφε «να λένε και ευχαριστώ στο Μαξίμου που ο Λιγνάδης μόνο τους εξαπάτησε και δεν του πήδηξε κιόλας», απαντά: «Είναι σίγουρο αυτό;».


 

Η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε άμεσα απευθυνόμενη στον Αλέξη Τσίπρα:

«Eρωτάται ευθέως ο κ. Τσίπρας: προσυπογράφει αυτές τις αθλιότητες, του πραγματικού εκπροσώπου του, κ. Βαξεβάνη; Αναμένουμε την τοποθέτησή του. Η σιωπή σημαίνει αποδοχή της χυδαιότητας».

Αμέσως μετά το λόγο πήρε και πάλι ο Βαξεβάνης ο οποίος με συνεχόμενες αναρτήσεις επιχείρησε να δικαιολογηθεί:

«Η ΝΔ καλεί τον Τσιπρα να πάρει θέση για αναρτήσεις μου. Ένα κόμμα, καλεί έναν Πρόεδρο κόμματος, να πάρει θέση για απόψεις που διατυπώνει δημοσιογράφος. Μπορεί το πράγμα να έχει πλάκα αλλά είναι σοβαρό. Αυτός που πρέπει να πάρει θέση είναι ο Μητσοτάκης για Λιγνάδη και Γεωργιάδη». Και συνέχισε:

Δεν υπάρχει κανένα υπονοούμενο. Οποιος έχει τη μύγα έχει και τη φαγούρα. Διατύπωσα μια απορία. Ο Λευκός Οίκος, εκτός από αρμοδιότητες για CIA, Ασφάλεια κλπ έχει και για ασυνόδευτα προσφυγοπουλα; Ποιος τα κάνει αυτά στο Μαξίμου και γιατί;

Σε τελευταία του ανάρτηση ο Βαξεβάνης αναφέρει, θέλοντας να ρίξει τους τόνους, έπειτα από τον σάλο που προκλήθηκε:

«Κανένας δεν συνδέει άμεσα τον πρωθυπουργό με κύκλωμα παιδεραστίας. Έχει όμως υποχρέωση να δώσει να εξηγήσεις, για τη συχνότητα με την οποία βρίσκονται στο περιβάλλον του παιδόφιλοι καθώς επίσης και για την τακτική «κάτσε λίγο πίσω να ξεχαστεί»».

Είχε προηγηθεί η ξεκάθαρη παρέμβαση του διευθυντή της Αυγής, κι εκ των στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, του Αγγελου Τσέκερη ο οποίος έγραψε στο FB:

«Η τάση κάποιων στα σόσιαλ να κολλήσουν παιδεραστία στον Μητσοτάκη από το τίποτα, είναι εμετικός κιτρινισμός και Μακελειό. Δεν γίνεται πολιτική εκτοξεύοντας ξερατά στον αντίπαλο. Πρωτα πρώτα γιατί είναι μια πρακτική που ποτέ δεν κερδίζει. Αλλά κυρίως γιατί δεν την αντέχουμε εμείς οι ίδιοι. Αυτά».

Ο Τσέκερης χαρακτηρίζει δηλαδή… Μακελειό και εμετικό κιτρινισμό τον Κώστα Βαξεβάνη, και προφανώς δεν το κάνει μόνος του. Αν δε αυτή είναι η «γραμμή» που έχει δοθεί από το μέτωπο των προεδρικών, τότε έχουμε να κάνουμε με μια ξεκάθαρη διαφοροποίηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον εκδότη.

Και το ερώτημα είναι αν υπάρχει ξεκάθαρη και οριστική ρήξη με το «σύστημα Documento» ή αν είναι μια πρώτη αποδοκιμασία των πρακτικών που ακολουθεί ο Βαξεβάνης.

Βεβαίως, θα πρέπει να δούμε και τις αντιδράσεις των λεγόμενων «Βαξεβανικών» εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Παύλος Πολάκης έχει πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ της δημοσιογραφικής… γραφίδας του Βαξεβάνη ενώ είναι γνωστό ότι και ο σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού, Θανάσης Καρτερός, είχε και συνεχίζει να έχει στενές σχέσεις με τον εκδότη του Documento.

Αλλά και οι Νίκος Παππάς, Χρήστος Σπίρτζης, και άλλοι «σκληροπυρηνικοί» βρίσκονται κοντά στον Βαξεβάνη και θα πρέπει να πάρουν θέση για τον «νεοαυριανισμό» που ενέσκηψε.

 in .gr

3 σχόλια:

  1. Ούτε οι ίδιοι δεν αντέχουν πια τις αναθυμιάσεις του Vothrumento.Γ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτού του είδους η αντιπολίτευση πέρα από την αηδία που προκαλεί, οδηγεί τον κόσμο να απέχει από την κάλπη, να θεωρεί πως όλοι τους είναι ίδιοι (γιατί τώρα δοκιμάστηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα η ΑΡΙΣΤΕΡΑ) με αποτέλεσμα να εκλέγονται άτομα όπως ο Βελόπουλος και ο Βαρουφάκης και στην προηγούμενη η Χρυσή Αυγή. Προφανώς αυτός είναι ο στόχος του Βαξεβάνη γιατί για χαζό δεν τον έχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θυμάμαι μια φωτογραφία της Δουρου στα δηκαστηρία της σχολής Ευελπίδων να χαϊδεύει στο μάγουλο το Μπαξεβανη εν είδος συμπαράστασης σε κάποιος δική. Αυτό το βόθροΝτουκουμεντο ποιος το ανέθρεψε, ποιος το γαλούχησε, ποιος το στήριξε οικονομικά με κρατικές αγγελίες και τη γνωστή υπόθεση των Αράβων με το Παπά να εκκρεμεί?
    Ας κοιτάξουν τα μούτρα τους στο καθρέφτη, και ας αναλογιστούν οι εναπομείναντες ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ σε ποιο λακο με σκατα έχουν πέσει. Αυτοί οι άνθρωποι μέρα με μέρα δείχνουν πόσο αδίστακτοι είναι, χρησιμοποιώντας ακόμη και αδιανόητα για τη κοινή λογική μεθόδους να πλήξουν τους πολιτικούς αντιπάλους. Φαντάζεστε τι πογκρόμ διώξεων έχουμε να δούμε αν έπανέλθουν στην εξουσία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά