Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Καθαρό και ανόθευτο μίσος στην Ικαρία


Ο πρωθυπουργός της χώρας πάει περιοδεία εν μέσω πανδημίας στα νησιά του Αιγαίου. Με άλλα λόγια, «παραβιάζει» τα μέτρα του Νίκου Χαρδαλιά και μετακινείται από νησί σε νησί! Το ερώτημα είναι: Μπορεί ένας πρωθυπουργός να κάνει περιοδείες όσο διαρκεί η Πανδημία; Μπορεί, δηλαδή, να κάνει την δουλειά του; Μήπως θα έπρεπε να «περιοριστεί» στο Μαξίμου; Ή έστω σε ένα εφοπλιστικό γιοτ; Και το «γεύμα» του βουλευτή–καθηγητή καρδιολογίας; Tragic! Αλλά, σύντροφοι, έλεος. Είπαμε, είναι «κόκκινη» η Ικαρία. Δεν «απειλείται», όμως! Ψυχραιμία…

Υπήρξε πρόβλημα στην Ικαρία! Ο βουλευτής παύλα καθηγητής θέλησε να δείξει στον λαό του ότι έφερε μέσα στο κάστρο του «εχθρού» τον πρωθυπουργό της χώρας. Και έπειτα ήρθε ο λαός αυτός για να το δει με τα ίδια του τα μάτια, για να ξέρει στις επόμενες εκλογές ποιον θα σταυρώσει. Και η ασφάλεια του πρωθυπουργού δεν έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει! Από εκεί και πέρα δεν ήθελε πολύ. Πνίγηκαν όλοι σε μισή κουταλιά νερό.

Για να μπούμε στην ουσία της υπόθεσης! Ο φίλος Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, φίλος, φιλελεύθερος και Ικαριώτης (πραγματικά απίθανος συνδυασμός), σημείωσε στην σελίδα του στο Facebook:

«Και θα τον συνδέσω με το άλλο γεγονός, που δεν είδε το φως της δημοσιότητας. Η επίσκεψη έδωσε την ευκαιρία να διαδηλώσουν εναντίον του οι τοπικοί κομματικοί στρατοί του ΚΚΕ, του Συριζα και άλλων αριστερών σχημάτων, βγάζοντας στην φόρα όλες τις προκαταλήψεις, την χυδαιότητα και την μοχθηρότητα που έχουμε συνηθίσει. Συνθήματα και γιουχαΐσματα υβριστικά και σκαιότητα, ψόφοι, ανακατεμένα με τα κλισέ των συνδικαλιστικών «αγώνων» της πόλης. Μιλάμε για καθαρό και ανόθευτο μίσος.

Η ένταση της επίθεσης εναντίον του για την επίσκεψη είναι γιατί ο Μητσοτάκης τόλμησε να «μολύνει» ένα έδαφος που το θεωρούν προνομιακό τους χώρο. Δικό τους χώρο, δικό τους γήπεδο.

(Η Αριστερά, σε όλες τις εκφάνσεις της, παίρνει σχεδόν 70% σε όλες τις εκλογές στο νησί, για όσους δεν το γνωρίζουν.)

Πολλοί από αυτούς ενδεχομένως μισούν και εμένα, τον ντόπιο, που τολμώ να αγαπώ το νησί μας, παρά τα ελαττώματα του. Και ντρέπομαι για λογαριασμό τους».

Και όντως απέναντι από το σπίτι του βουλευτή – καθηγητή υπήρξε κάποιος που αποθανάτισε τα δρώμενα. Τι απαθανάτισε; Δύο τραπέζια στο μπαλκόνι. Ένα μπουλούκι από αστυνομικούς στον δρόμο. Και ένα ακόμη πλήθος που ανέβαινε τις σκάλες για να δει τον πρωθυπουργό με τα μάτια του. Τον κεντροδεξιό πρωθυπουργό στο κόκκινο νησί. Δεν το είχαν ξαναδεί οι άνθρωποι και ίσως η επόμενη σύνοδος των πλανητών που θα επιτρέψει κάτι τέτοιο να εμφανιστεί έπειτα από μερικές δεκάδες χρόνια. Μάλλον δεν θα ζούμε!

Ήταν λάθος; Για πολλούς και διαφορετικούς λόγους! Λάθος πρώτο: Γιατί ο κύριος Μητσοτάκης επισκέφτηκε την Ικαρία. Λάθος δεύτερο: Γιατί αγωνιά για τα εμβόλια. Είναι γνωστό ότι ο κ. Τσίπρας με τις επαφές του θα φέρει τις πατέντες και η ζωή μας θα αλλάξει. Λάθος τρίτο: Γιατί στάθηκε για να φάει; Θα μπορούσε να το κάνει στην άκρη της παραλίας μόνος του. Με ένα σάντουιτς που θα του είχε ετοιμάσει από το σπίτι η Μαρέβα.

Σε μία χώρα που από την μία είναι κουρασμένη από την Πανδημία, είναι τρομαγμένη από το βάθος της νέας οικονομικής κρίσης και εκνευρισμένης από την υπερβολή του κλεισίματος από τις 6 η ώρα το απόγευμα, ήρθαν οι εικόνες που «έδεσαν το γλυκό». Ο ιός είναι επικίνδυνος. Αλλά ακόμη πιο επικίνδυνη είναι η ελαφρότητα.

Θανάσης Μαυρίδης-liberal.gr

 

20 σχόλια:

  1. Σ' αυτή τη χώρα δεν κατοικούν μόνο όσοι θέλουν να καταργούν στην πράξη τους νόμους που δεν τους αρέσουν, ούτε μόνο αυτοί που βλέπουν δικαιώματα σε επαγγελματίες δολοφόνους να εκβιάζουν την πολιτεία.
    Υπάρχουμε και μεις που θέλουμε ο πρωθυπουργός, πρώτος,να δίνει το παράδειγμα στην τήρηση των νόμων για να μην βρίσκουν και προφάσεις οι παραβάτες. Γ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπραβο σου !!
      Σημερα σου βαζω αριστα!!

      Διαγραφή
    2. Ο κ. Αλεξης, η μοναδικη σωστη φωνη του πολιτικου μας κοσμου/κατεστημενου, μιλησε κι αποκαλεσε τη συμπεριφορα του κ. Κουλη στην Ικαρια ως αλαζονεια!!
      Χτυπα το καρφι το κεφαλι και πεςτο και συ ετσι! Ντομπρα και σωστα! Ο δημοκρατης πολιτης δεν επιδεχεται φραγμο κι ουτε απο τον αρχηγο του κι ο,τι θεωρει σωστο θα το πει!!
      Αυτη ειναι η ενοια της δημοκρατιας!!

      Διαγραφή
    3. ΚΑΦΡΙΛΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΧΑΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΑς ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΚΟ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ;
      ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ

      Διαγραφή
  2. Το,καφρίλες και φαρισαίοι, στα μούτρα σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kaλα του τα πες !! Μπραβοσου !
      Μπορουμε να μιλαμε ελευθερα και δημοκρατικα , αλλα να μην
      υποβιβαζουμε και τη κουβεντα μας στο τελευταιο επιπεδο πεζοδρομιου !!
      Κ.Βασιλη,νομιζω τοσο μισος δεν ταιριαζει στο πορταλ εδω!!
      Οι της ΝΔουλας οι αγγελλοι και τα χαιβανια πεταξαν βρωμερη γλωσσα, ξεφευγει πολυ!!

      Διαγραφή
  3. Ρε Γ.Κ. τώρα τελευταία πολλά άριστα παίρνεις. Πρόσεχε γιατί μόλις θίξεις τον Αλέξη τους θα φάς " καρφί στο κεφάλι" όπως λέει και ο σύντροφος 12:56:00.
    Τώρα σοβαρά είναι αυτή αντιπολίτευση να φέρνει θέμα στη βουλή γιατί έφαγε ο Μητσοτάκης στο νησί στο μπαλκόνι? Δεν έχουν τίποτα άλλο να προτείνουν στον Ελληνικό λαό?
    Και όπως είπε κάποιος ..Οι μαριονέτες της αντιπολίτευσης που ξεχύθηκαν να του καταλογίσουν κολοσσιαίο σφάλμα (ένας τηλεπωλητής επιστολών του Ιησού, ένας πανίβλακας που βύθισε τη χώρα στο χρέος, μια κυριούλα αρχηγός απο-κόμματος, ένας μπάρμπα Κουτσούμπας με τις συνήθεις κομμουνιστικές αγκυλώσεις και επικεφαλής, ο εσωστρεφής Τσιπρας που κρυβόταν πάντα στο Μαξίμου ή στο κότερο όταν η χώρα περνούσε κρίσεις) είδαν με ηδονή αρπακτικού το δέντρο, αλλά έχασαν εθελοντικά το δάσος. Κρίμα δεν υπήρχε κότερο στο λιμάνι της Ικαρίας, εκεί στα κρυφά και ύπουλα μακριά από το λαό, αλλά βεβαίως-βεβαίως πάντα για το λαό. Φαίνεται ο σανός δεν τελείωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακουσε βρωμοστομε κι επιδωματακια σανοφαγε να σου πω σαν μεγαλυτερος δυο πραγματακια.
      1.Αμα δεν βαστα η καρδουλα σου να ξεστομησεις μια καλη κουβεντα, καλιτερα συγκρατησου
      και μη γραφεις σαλιομενες μουρλες!
      2.Ασε τους Ικαριωτες ησυχους !Για να καταφερονται οι Ικαριωτες, πουναι περα για περα
      αστερια σαν πολιτες, οχι σα τα μουτρα σου, λουσμενοι απο γεννα με τα Αγια νερα του
      Αιγαιου μας πρεπει ο κ.Κουλη να τους κακομεταχειριστηκε!Οι Ικαριωτες δεν ειναι
      βουνησιοι Ρουμελιωτες στη συμπεριφορα, το πνευμα και χαρακτηρα! .
      3. Αν μαλιστα καταταξουμε τους τοπους μας κι ως προς τα ανθρωπινα χαρισματα και τις
      ιδιαιτερωτητες σαν τη φιλοπονια, ηθικοτητα, ευγενεια, πατριωσυνη ... κλπ, οι
      Ικαριωτες εξεχουν μπροστα απο ολα τα αλλα μερη της Ελλαδος/του κοσμου θαλεγα !!,
      4. Κοιτα λοιπον να παρεις/τσιμπησεις τωρα με τον κ. Κουλη πουναι ευκαιρια κανενα
      επιδωμα επι πλεον κι ασε τα διδαγατα ρουφιανιας και σκευοριας, που φανεται να τα
      κατεχεις καλα! Αμα δω, οτι συμμορφωθηκες θα βαλλω και σε σενα αριστα, οπως εβαλλα
      στο φιλο μου τον κ. Γ.Κ. που του αξιζει γιατι καταλαβα οτι πηρε στροφη!!!
      Με φιλικους χαιρετησμους Χ!

      Διαγραφή
    2. Εγραψα/Χτυπα το καρφι (σ)το κεφαλι /με την ενοια χτυπα το κεφαλι του καρφιου, ετσι το λενε στο χωριο μου, το αντεστρεψες και τοκανες οπωςτο θελες σανοφαγε , δειχνοντας καθαρα και τη ποιοτητα του χαρακτηρα σου ! Ουστ !

      Διαγραφή
  4. Από την πρώτη φορά που πήρα άριστα, μετά μάλιστα από συνεχόμενες βρισιές και χλευασμούς τα θεώρησα υποκριτικά και απάντησα ευχαριστώ , δεν θα τα δεχτώ.
    Όταν πριν το άριστα έχουν προηγηθεί τόσα ουστ ώρες παρακατιανέ το άριστα δεν έχει αξία. Γ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΙΚΑΡΙΑ ενα νησι που στις τελευταιες εκλογες ψηφισαν 70% συριζα και ΚΚΕ αυτοι ουτε εχουν καταλαβει οτι ο κομμουνισμος διαλυθηκε ακομη και στη Σοβιετικη ενωση παει πρωθυπουργος της χωρας μετα απο δεκαετιες και αυτοι τον υποδεχονται με γιουχα και πανο και αυτος αφηνει μοναδα τεχνητου νεφρου να μην χρειαζονται να ταξιδευουν σε αλλο νησι και παρακολουθει τον εμβολιασμο ...οπως ειπε καποτε και ο Σημιτης ...αυτη ειναι η Ελλαδα θα προσθετα αυτη ειναι η αριστερα ...δεν εχω ψηφισει ποτε στη ζωη μου Ν.Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα καλα δεν καταλαβαινει τι ρεζιλικι δημιουργει ο κ. Κουλη να καθεται στο ψηλο μπαλκονι χωρις μασκα αναμεσα απ~ενα μπουλουκι της κουστοδιας του και να μασα καλαμαρια και γαριδες?
      Δεν καταλβαινει, οτι εν μεσω πανδημιας δημιουργει σκανδαλο που τον βλεπει ολος ο ντουνιας απο τον Νοτιο ως τον Βορειο πολο?
      Μηπως διακατεχεται απο το συνδρομο ,του εμεις εδω πανω στα ψηλα και σεις εκει κατω,στο οκλαδον και γυρω στο σουφρα?
      Μηπως ειναι παλι οικογενειακο χουι , η μανια να προβαλλει την ιδιαιτεροτητα του σαν και τη μαμα του , που ως γνωστον διατηρουσε ιδιωτικα μουσεια κατ~οικον με αρχαια ελληνικα ευρηματα?
      Για ρωτα φιλε σανοφαγε και τον αλλο φιλο μου τον Γ.Κ. που συνδεεται κομματικα με τον κ. Κουλη μηπως κι εχει αυτος καποια ιδιαιτερη απανηση !!

      Διαγραφή
    2. Απαντώ μόνο σε ότι με αφορά.
      Δεν υπήρξα ποτέ μέλος οιουδήποτε κόμματος, ως εκ τούτου η αναφορά σου σε μένα είναι απολύτως ψευδής και δεν είναι η πρώτη σου φορά.Γ.Κ.

      Διαγραφή
  6. Οι υπεύθυνοι της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία δεν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψουν τον πρωθυπουργό, δήλωσε η βουλεύτης Χανίων της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη στον απόηχο του φιάσκου του Σαββάτου, μιλώντας στα HANIA.news. Πηγή: www.rosa.gr ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι σαν να μας λεει η φουριοζα αδελφουλα του, οτι ο Κουλη μας ειναι ανυπερσπιστο/χαμενο χαιβανι κι οτι δεν πμπορει να ανοιξει το στοματακι του να πει, ρε παιδια ετσι δεν γινεται δουλεια, θα ξεφτελιστουμε παγκοσμιως !!Θα σταματησει και η Ευρωπη να στελνει εμβασματα λογου πανδημιας αμα βλεπει τη κατασταση στην Ικαρια και τοτε ειμαστε
      πραγματι για κλαματα !
      Πρεπει να φοβομαστε με τουτον, πρωτοβουλια μηδεν σα χαμενος κι μονο ο,τι του πουναι οι υπευθυνοι κανει!!

      Διαγραφή
  7. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

    Ο κύριος Μητσοτάκης πρέπει να καταλάβει ότι είναι εκλεγμένος πρωθυπουργός και όχι μονάρχης και οι νόμοι αφορούν και τον ίδιο. Οι νόμοι σε μια συνταγματική δημοκρατία δεσμεύουν όλους τους πολίτες και ο κ. Μητσοτάκης είναι πολίτης όχι μονάρχης.
    Ο κ. Μητσοτάκης είναι έκθετος. Την στιγμή που απαγορεύεται η κυκλοφορία των πολιτών σε Αθήνα και Θεσ/νίκη από τις 6 το απόγευμα ως τις 9 το πρωί πρέπει να απαντήσει αν θεωρεί ότι η συμπεριφορά του συνάδει με τους περιορισμούς τους οποίους έχει επιβάλλει η κυβέρνηση του.
    Να απαντήσει στους ανθρώπους της εστίασης που έχουν κλειστές τις επιχειρήσεις τους εδώ και 4 μήνες αν οι ίδιοι μπορούν να ανοίξουν τα καταστήματα τους τηρώντας τα «μέτρα» που υποτίθεται ότι ο ίδιος τήρησε στο γλέντι του στην Ικαρία.
    Κανένας πολίτης δεν μπορεί να διοργανώσει γλέντι στο σπίτι του χωρίς να του επιβληθεί πρόστιμο 3000€ σε αυτόν και 300€ σε κάθε συμμετέχοντα . Πως θεωρούν ο κ. Σταφανάδης και ο κ. Μητσοτάκης ότι έχουν αυτό το δικαίωμα που κανένας άλλος πολίτης δεν έχει. Είναι μια ντροπιαστική στιγμή που αναδεικνύει την αλαζονεία του κ. Μητσοτάκη ο οποίος θεωρεί ότι βρίσκεται υπεράνω των νόμων και χλευάζει ολόκληρη την κοινωνία.
    Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου θα είχαμε μείζονα κυβερνητική κρίση. Αυτή τη στιγμή ο κ. Μητσοτάκης έχει γίνει θέμα και εξευτελίζει τη χώρα στον Guardian, στο Politico, στους New York Times και στον γερμανικό τύπο ο οποίος αναφέρει ότι αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο στη Γερμανία τα ΜΜΕ θα είχαν κατασπαράξει την ή τον Καγκελάριο που θα τολμούσε σε μια τέτοια στιγμή για την κοινωνία να παραβιάσει τα μέτρα. Στην Ελλάδα με την εξαίρεση του καναλιού Open τα ΜΜΕ επέλεξαν να μην παίξουν καν την είδηση το βράδυ του Σαββάτου μετά από προφανείς πιέσεις του Μαξίμου έτσι ώστε να συγκαλυφθεί η αλήθεια όμως στην εποχή της τεχνολογίας η αλήθεια δεν συγκαλύπτεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι δε σου αρεσε απο τα λογια του κ . ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟυ λεβεντη 1 - 9:07:00 μ.μ.!!που ειδες το παραλογο πεστο μας!! Εγω πιστευω οτι εισαι τυφλος απο το μισος που σε διακατεχει και
    ακοινωνητος !! Τετοιες απαντησεις/σχολια δινουν μονο μουγκοι και περιθωριακοι. Λυπαμαι
    με οσα γραφω , αλλα ενα ατομο , ανεξαρτητα απο που προερχεται,οταν λαμβανει μια σοβαρη θεση πανω σε ενα θεμα , αναμενει και μια πρεπουσσα απαντηση !Αυτο που κανεις ειναι απρεπο, ξεπερνα τα ορια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν μέτρησα καλά 8x0,60=4,80€. Να τα 'κατοστήσεις!

      Διαγραφή
    2. Κρατατα κλειστα κι ασφαλη!
      Να τα διαβαζεις σαν Ευαγγελιο, αμα σουρχονται στρουμουρες !

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά