Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Όχι, δεν είμαστε μόνοι

Καρφωμένος στην οθόνη του υπολογιστή μου παρακολούθησα τις τελετές του διημέρου. Ξέρω τι θα μου πείτε. Όσο μεγαλώνεις, τόσο σου αρέσουν οι επισημότητες. Όσο για το ευσυγκίνητο, μπορείτε να το αποδώσετε σε κάποιας μορφής αρτηριοσκλήρυνση. Και ομολογώ ότι συγκινήθηκα αρκετές φορές. Και απήλαυσα τη συγκίνησή μου. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως δεν έμεινα αδιάφορος. Καχύποπτος όπως είμαι –επαγγελματική διαστροφή γαρ– έψαχνα να βρω συμπτώματα ξύλινου λόγου και του κακού γούστου που αναδύεται μέσα από τις μεγαλοστομίες και τις υπερβολές. Τίποτε τέτοιο. Κανονικοί άνθρωποι που φρόντισαν να τιμήσουν με αξιοπρέπεια την επέτειο της παλιγγενεσίας. Θα μου πείτε, φορούσαν μάσκες. Τι να κάνουμε, είναι και αυτό μέσα στην κανονικότητα της ζωής μας.
Την παράσταση έκλεψε ο πρίγκιπας Κάρολος. Η αντιφώνησή του, ένα γνήσιο εγκώμιο στη χώρα μας. Η «Μπουλουμπίνα» που του ξέφυγε, τον έκανε ακόμη πιο συμπαθή. Αθώο γλίστρημα, που έδειξε ότι δεν φορούσε στενό κορσέ όσο μιλούσε. Δεν ξέρω ποιος οργάνωσε το σχέδιο του τραπεζιού για το δείπνο, όμως όποιος το έκανε ή έχει χιούμορ ή είναι σαδιστής. Εννοώ τον Πικραμμένο απέναντι στον Τσίπρα, που στη φωτογραφία δεν τολμάει να τον κοιτάξει. Απλώς, με τους αγκώνες στο τραπέζι, δείχνει τα μανικετόκουμπά του, μάλλον γιατί αισθάνεται άβολα για το ανοιχτό του πουκάμισο. Επειδή ο κ. Πικραμμένος έχει χιούμορ, τον φαντάζομαι στη διάρκεια του δείπνου να του χαμογελάει γλυκά για να τον μπερδεύει ακόμη περισσότερο. Και στο τέλος να τον ρωτάει πού αγόρασε αυτά τα ωραία μανικετόκουμπα. Προσπερνώ τη μάλλον ατυχήσασα σοπράνο, για να πω ότι η κ. Σακελλαροπούλου δεν θα πρέπει να ξαναφορέσει τα γυαλιά με τα οποία τη γνωρίσαμε. Ευχάριστη έκπληξη το βλέμμα της. Εννοείται ότι δεν μπορώ παρά να συγχαρώ τον ενδυματολόγο της κ. Αγγελοπούλου. Η μία εμφάνιση καλύτερη από την άλλη. Oχι, για να μη νομίσετε ότι δεν έχω και ταλέντο κοσμικογράφου.
 
Ατυχία η απουσία του προέδρου Μακρόν. Η εξαιρετική συνέντευξη, όμως, που παραχώρησε στον Νίκο Αλιάγα για την ΕΡΤ, έδειξε πως ένας από τους πρωταγωνιστές της Ευρώπης ξέρει πολύ καλά την Ελλάδα, και την αρχαία και τη σύγχρονη. Πόσοι ηγέτες σήμερα θα σου πουν ότι όταν αισθάνονται ταραγμένοι ανατρέχουν στην αρμονία του Παρμενίδη; Και αμέσως μετά θα εντάξουν την ελληνομάθειά τους στον προβληματισμό για τη σύγχρονη Ευρώπη; Κακεντρεχείς φίλοι Γάλλοι μού είπαν ότι έστειλε την κ. Παρλί γιατί αυτή ξέρει να διαπραγματεύεται τα Ραφάλ. Ας είναι. Τουλάχιστον καταλάβαμε πως δεν είμαστε μόνοι στον κόσμο. Και ότι είναι καιρός να θεραπεύσουμε την παράνοια του «ανάδελφου» γένους. Και να καταλάβουμε ότι την αξιοπρέπεια δεν την κερδίζει ο φωνακλάς «αγριορωμιός». Την κερδίζει ο Έλληνας που σέβεται τον εαυτό του και τον κόσμο στον οποίον ζει.
 Τάκης Θεοδωρόπουλος-Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά