Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Τα Όσκαρ της ανοησίας


Σκληρή μάχη διεξάγεται μεταξύ της κυρίας Μ. Ζορμπά και του κ. Ξυδάκη για το Όσκαρ της ανοησίας. Οι δηλώσεις της κυρίας Ζορμπά είναι γνωστές και έχουν σχολιασθεί καταλλήλως. Ζήλεψε ο κ. Ξυδάκης και σε ένα κείμενο του, που είναι γεμάτο άναρθρες κραυγές, χαρακτηρίζει την Νέα Δημοκρατία «δημοκρατία του Σαλό»*.

Το ερώτημα, το οποίο δύσκολα μπορεί να απαντηθεί, είναι τι ωθεί αυτούς τους ανθρώπους, να παραληρούν. Για ποιο λόγο συντάσσουν δηλώσεις ή κείμενα γεμάτα με πομφόλυγες και ασυναρτησίες; Γιατί αμιλλώνται, στα καλά καθούμενα, ποιος θα πέσει πιο χαμηλά, ποιος θα προκαλέσει τον μεγαλύτερο χλευασμό;

Μια λογική εξήγηση είναι πως διατάραξε την ψυχική ισορροπία τους όχι μόνον η απώλεια της εξουσίας, αλλά κυρίως η εκμηδένιση κάθε προοπτικής επανόδου σε αυτήν.

Έχουν κάποια ηλικία, βλέπουν πως η

Νέα Δημοκρατία έχει μπροστά της τουλάχιστον δύο τετραετίες και, για να μην καταφύγουν στα ηρεμιστικά, εκτονώνονται συντάσσοντας αυτά τα παραληρηματικά κείμενα. Βλέπουν πως οι πολίτες τους έχουν γυρίσει την πλάτη πανηγυρικά και επειδή το μυαλό τους έχει θολώσει, αδυνατούν να κάνουν μια ψύχραιμη ανάλυση γιατί συμβαίνει αυτό. Γιατί οι «κωλ…δεξιοί», όπως είχε αποκαλέσει τους Νεοδημοκράτες ο κ. Ξυδάκης τον Φεβρουάριο, προηγούνται με 15 μονάδες διαφορά, εν μέσω λοιμών, σεισμών και καταποντισμών, κυριολεκτικά. Γιατί η «ΕΡΕ» έχει την αποδοχή του κόσμου, παρά την «βία» και την «τρομοκρατία» που ασκεί;

Τόσο στον κ. Ξυδάκη, όσο και στην κυρία Ζορμπά δεν τους περνά από το μυαλό πως ο γιαλός ποτέ δεν είναι στραβός. Πάντα φταίει ο καπετάνιος και το πλήρωμα, αν το καράβι πάρει λάθος πορεία. Απλά πράγματα, του κοινού νοός.

Διαβάζοντας τα κείμενα όχι μόνον τα δικά τους, αλλά και άλλων συντρόφων τους μου δημιουργείται βαθύ ανθρώπινο ενδιαφέρον για την ψυχική τους υγεία. Ίσως στον ΣΥΡΙΖΑ να αρχίσουν να κάνουν συνεδρίες ή ομαδική ψυχοθεραπεία, γιατί χάνουν την επαφή με την πραγματικότητα. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση σε λίγο καιρό μπορεί να βλέπουμε στο silver alert φυσιογνωμίες Συριζαίων που τους αναζητούν οι οικείοι τους, ανησυχώντας για την κατάσταση τους.

Στις περιπτώσεις της κυρίας Ζορμπά και του κυρίου Ξυδάκη το πιο τραγικό είναι ότι και οι δύο πέρασαν από το Υπουργείο Πολιτισμού. Εννοείται πως το «τραγικό» αναφέρεται στον Πολιτισμό. Μάλιστα στα κείμενα τους κατηγορούν την κυβέρνηση για ζητήματα αισθητικής αυτοί που συγκυβέρνησαν με τον Καμμένο και όλο το καρακιτσαριό που το είδαμε να παρελαύνει από τα έδρανα της βουλής, όταν δεν κοιμόταν στους καναπέδες των διαδρόμων της.

Πάντως, για να μην ξεφύγω από τον τίτλο αυτού του άρθρου, οι πληροφορίες μου λένε -από πρώτο χέρι- πως στην κούρσα για το Όσκαρ της ανοησίας ο κ. Ξυδάκης προηγείται μέχρι στιγμής, εκτός αν η κυρία Ζορμπά επανέλθει δριμύτερη ή κάποιος άλλος εμφανιστεί την τελευταία στιγμή και κάνει την έκπληξη. Με τους Συριζαίους ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται!

* Μετά την απόβαση των συμμάχων στην Ιταλία, τον Ιούλιο του 1943, οι πιστές στο φασιστικό καθεστώς δυνάμεις εγκαταστάθηκαν στην κωμόπολη Σαλό της Β. Ιταλίας και εγκαθίδρυσαν στις 23 Σεπτεμβρίου 1943 την ομώνυμη κοινωνική δημοκρατία που κατέρρευσε στις 25 Απριλίου 1945. Είναι απορίας άξιον πώς κάποιος μπορεί να συσχετίσει την Δημοκρατία του Σαλό με την Νέα Δημοκρατία, εκτός βέβαια αν δεν ξέρει τι ήταν η Δημοκρατία του Σαλό.

 Σ. Μουμτζής-liberal.gr

6 σχόλια:

  1.  Ο κόσμος τους ακούει να χτυπιούνται για τον Κουφοντίνα, να κραυγάζουν ακόμη και για τον εθνικό ύμνο, να τρώγονται με τα ρούχα τους.

    Λιγοστεύουν γι΄αυτό τα ουρλιαχτά. Πλησιάζει και ο καιρός που θα αλλάξει η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ κι επιτέλους ο χώρος του παλαιού ΠΑΣΟΚ θα αρχίσει να συσπειρώνεται. Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο βιτριόλι. Άσε που είναι νωπές οι μνήμες της διακυβέρνησης Σύριζα. Οι εφιαλτικές εκείνες μέρες. Ο Σύριζα κυβέρνησε με συνταγή το ΜΙΣΟΣ. Ακριβώς αυτό το ΜΙΣΟΣ που προκάλεσε απέχθεια στους πολίτες χρησιμοποιεί σαν συνταγή για να επιστρέψει στην εξουσία.

    Οι Έλληνες δεν πρόκειται να αγοράσουν εκ νέου αυτό το προιόν-το ΜΙΣΟΣ. Κι όταν θα έλθει η ώρα της κάλπης ο Σύριζα θα τρίβει τα μάτια του μια και δεν θα πιστεύει τα αποτελέσματα. Θα είναι πολύ κάτω από το 20%. Ο Σύριζα θα ακολουθήσει τη πορεία του ΠΑΣΟΚ και κάποια στιγμή θα διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην ελευθερη δημοσιογραφια μας μπορει βεβαια ο καθε οπαδος και πληρωμενος γραφιας της ΝΔουλας να γραφει και να πεταει στον αερα ο,τι θελει!! Εκεινο που παραμενει ωστοσο και διαφαινεται καθε μερα ολο και περισσοτερο ειναι, οτι η κοινωνια μας στο συνολο δεν αποδεχεται τον κ.Κουλη. Ειναι πολλα τα τρωτα του και οι αδυναμιες του.
      Στην οικονομια και αλλου δεν δουλευει τιποτα, δεν κουνιεται φυλλο !
      Τον καταξιωμενο δημοσιογραφο και σημερα κυβερνητικο αντιπροσωπο κ. Ξυνακη ο σπυθαμιαιος λιβελογραφος κ. Μουμτζης καλιτερα να μην τον , του λειπει το χαρισμα, του λειπουν οι γνωσεις και το μονο που κατεχει κι απο το οποιο κατευθυνεται ειναι η μοχθηρια, η απαξιωση σημαντικων προσωπων μεσου της παραπληροφορησης και καλυψης της αληθειας !! Ουστ!!

      Διαγραφή
    2. ΣΥΝΤΡΟΦΕ Ο ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ;

      Διαγραφή
  2. και ελεγαν οτι ο Ξυδακης ειναι σοβαρος καταλαβαινετε τι ειναι ολος ο αλλος συρφετος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρέπει να έχεις πρόβλημα με το ύψος, κοντοπήθαρο χαρακτηρίζεις τον Σταικουρα, σπυθαμιαίο τον δημοσιογράφο! Ένας ψυχολόγος μπορεί να σε βοηθήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπραβο σου !Το κοντοπηθαρο ηταν σιγουρα ταιριαστο ! Σου αρεσε κι εισαι της ιδιας γνωμης
      πιστευω ! Υπουργος οικονομικων Ελλαδος που τρεχει στο Τσερνοβιτι για τη χρηματοδοτηση μια νεροσυρμιας,ενω ακομη δεν εχει παρουσιασει ενα στρατηγικο μακροπροθεσμο πλανο για τη ποροια της οικονομια μας!ουστ!

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά