Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Βγήκε όλη η χολή τους

Είναι γνωστό από την Ιστορία πως η πλειοψηφία των αριστερών -υπάρχουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις- έχει κακές σχέσεις με τις έννοιες «πατρίδα», «σημαία», τα εθνικά σύμβολα μας, τις παραδόσεις μας και βεβαίως με τους μύθους που αποτελούν μια από τις συγκολλητικές ουσίες του Έθνους μας. Αυτά βέβαια ισχύουν μόνον για την Ελλάδα.

Ενώ αρνούνται ή στέκονται επιφυλακτικοί ή καχύποπτοι απέναντι στην έννοια της δικής τους πατρίδας και όσα αυτή συμβολίζει, με μεγάλη ευκολία  αποκαλούν τον πόλεμο που διεξήγαν οι Σοβιετικοί κατά των ναζί «μεγάλο πατριωτικό πόλεμο». Το να αποκαλέσει έτσι αυτόν τον πόλεμο ένας Ρώσος το καταλαβαίνω και το επικροτώ. Αλλά να τον αποκαλούν έτσι και Έλληνες;

Την ίδια στιγμή, όλη η αριστερή διανόηση και οι «προοδευτικοί» δημοσιογράφοι, στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο δεν δίνουν τον χαρακτήρα ενός πατριωτικού πολέμου, όπως κάνουν με την Σοβιετική Ένωση, αλλά τον αποκαλούν «αντιφασιστικό». Λες και οι φαντάροι στο Αλβανικό μέτωπο ή οι γυναίκες της Πίνδου αγωνίζονταν εναντίον του ιταλικού φασισμού και όχι για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους. Λες και ήταν

πόλεμος ιδεολογικός και όχι εθνικός-πατριωτικός. Ή λες και αν μας επιτίθετο μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Ιταλίας, δεν θα πολεμούσαμε.

Με αυτές τις ανιστόρητες ανοησίες δυστυχώς διαπαιδαγωγήθηκαν οι γενιές που μεγάλωσαν στην Μεταπολίτευση, συντελώντας στο μέτρο τους, σε αυτό που αποκαλούμε ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς.  

Προχθές έγιναν οι λαμπροί εορτασμοί για τα 200 χρόνια από την Παλιγγενεσία σε όλον τον κόσμο. Από χθες άρχισαν να βγάζουν την χολή τους, οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι «ασημαντολόγοι» και «τιποτολόγοι», για να χρησιμοποιήσω το λεξιλόγιο της πρώην υπουργού Παιδείας, επί ΣΥΡΙΖΑ, κυρίας Μ. Ζορμπά. Μάλιστα η κυρία Ζορμπά, στο παραληρηματικό σχόλιο της, χαρακτήρισε την όλη εκδήλωση «κενό νοήματος εορτασμό με την ελεήμονα συνδρομή κάτι αγγαρεμένων ξένων επισήμων». Πολλή χολή. Προφανώς η κυρία Μυρσίνη Ζορμπά εκστασιαζόταν με τον τρόπο που γιόρταζε την επέτειο της 25ης Μαρτίου ο κυβερνητικός εταίρος τους, Πάνος Καμμένος, γιατί τότε δεν θυμάμαι να έκανε καμιά δήλωση αποδοκιμασίας.

Κανονικά θα έπρεπε να προσπεράσουμε το σχόλιο της παραφράζοντας την συμβουλή της: «ας ξαναβρούμε το χιούμορ και την αλήθεια και ας ξεχάσουμε γρήγορα την δήλωση της κυρίας Ζορμπά».  Πολύ κρίμα γιατί θαύμαζα την κυρία Ζορμπά για την δουλειά της στις εκδόσεις «Οδυσσέας» κατά το παρελθόν, και για τις λοιπές δραστηριότητες της.

Φαίνεται πως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλαμβάνονται πως με τα όσα υποστηρίζουν για τις επετειακές εκδηλώσεις απομονώνονται από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που γιόρτασε, χάρηκε, συγκινήθηκε, αισθάνθηκε εθνική υπερηφάνεια. Όλος ο κόσμος φωταγωγήθηκε με τα γαλανόλευκα χρώματα κι αυτοί έμειναν μόνοι να περιφέρουν την μιζέρια τους στα τηλεοπτικά παράθυρα και στο διαδίκτυο.

Χθες δεν έβγαλαν χολή όλοι οι αριστεροί. Αλλά όσοι έβγαλαν χολή, ήταν όλοι αριστεροί!

Σ. Μουμτζής-liberal.gr

 

5 σχόλια:

  1. Βγήκε όλη η χολή τους ή είναι ανεξάντλητη και θα δούμε κι άλλη στο μέλλον; Τόση μαυρίλα και μιζέρια ανήμερα της εθνικής μας επετείου είναι και ανεξήγητη. Μέχρι και η υψίφωνος που είπε τον εθνικό μας ύμνο τους έφταιξε κι ας ήταν η ίδια που είχαν καλέσει κι αυτοί σε άλλη εκδήλωση. Κάπου διάβασα και για μποϋκοτάζ στου Μασούτη που τόλμησε κι έπαιξε τον εθνικό μας ύμνο. Γ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι αγιατρευτος φανατικος δεξιος και εγωκεντρικος τυπος, περισσοτερο απο ατομικο συμφερον και καθολου λογου καποιας ιδεολογιας! Αυτα προκυπτουν με τα οσα γραφεις!
      Σε καμια κοινωνια,μαθε, δεν ειναι ολοι ομογνωμοι και σε μια ελευθερη δημοκρατικη χωρα πρεπει να σεβεται ο πολιτης την ελευθερια γνωμης,πραγμα που πρεπει να ισχυει και για σενα!!
      Κοιτα να συμορφωθεις για το καλο οσων συσχετιζεσαι και σε περιβαλλουν !!

      Διαγραφή
  2. Επανάσταση του 1821 δεν ήταν “ταξική” (αν και είχε αναμφίβολα και κοινωνικές διαστάσεις) αλλά ήταν παλλαϊκός ξεσηκωμός 

    Από το 1821 ως το 1830 καταστράφηκε όλος ο κοινωνικός ιστός της κοινωνίας και όλες οι υποδομές της οικονομίας. Αλλά η επανάσταση άντεξε.

    Δεν έγινε λόγω… “καθημερινότητας”. Γιατί η καθημερινότητα των επαναστατών ήταν εφιαλτική επί 9 ολόκληρο χρόνια. Αλλά δεν τους λύγισε. (Αν και τους δίχασε, κάποιες στιγμές…)

    Το 1821 δεν μπαίνει εύκολα σε “καθιερωμένα ερμηνευτικά σχήματα”. Κι είναι όντως, πολύ μεγάλο για να το συντρίψουν οι μυλόπετρες της “πολιτικής ορθότητας”.   

    Σήμερα κάποιοι προσπαθούν να… ξαναγράψουν την Ιστορία. Όχι για να ανακαλύψουν την “αλήθεια”. Αλλά για να την “προσαρμόσουν” στα μικρά μέτρα της κακομοιριάς, της εθνικής μοιρολατρίας και της παθολογικής ηττοπάθειας. Που συστηματικά καλλιεργούν…

    Δεν θέλουν να μας “εξηγήσουν” καλύτερα τι έγινε τότε.

    Θέλουν να μας πείσουν ότι… “κακώς έγινε”!

    Κι όταν θα ήμασταν “καλύτερα” λέει, αν συνεχίζαμε να ζούμε “μαζί” με τους Οθωμανούς. Δηλαδή υπόδουλοι στους Οθωμανούς.

    Μάταιος ο κόπος τους.

    Αυτό που έγινε τότε το ξέρουμε βαθιά μέσα μας.

    Κι αυτό που θέλουν οι εθνομηδενιστές να συμβεί τώρα ΔΕΝ θα γίνει ΠΟΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ποιον αναφέρεσαι στοκ κ. Καιρίδη; Αυτος δηλώνει οτι είμαστε παιδιά οθωμανών και πως εχει και η Τουρκία δικαιώματα στο Αιγαίο και την Μεσόγειο. Για μίλα καθαρά.

      Διαγραφή
  3. Ενω εσυ τη χολή τη βγάζεις διαρκώς, σαν την οχια, παρότι εχει το δηλητήριο στο στόμα,τους άλλους δηλητηριάζει.Αλλα ξέχασα η οχια δεν πληρώνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά