Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Σύντροφοι πάλι αστοχήσατε;


Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μακράν το πιο σουρεαλιστικό κόμμα της μεταπολεμικής πολιτικής μας ζωής. Τελευταίο τους κατόρθωμα είναι ότι ξεκίνησαν με ένα ψέμα ανήμερα της 25ης Μαρτίου, και κατέληξαν να το πιστέψουν οι ίδιοι! 

Περί των 10 εκ. self tests ο λόγος, για τα οποία εν χορώ βρέθηκαν να καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι έστησε φωτογραφικό διαγωνισμό, ο οποίος στο αρνητικό της φωτογραφίας είχε αποτυπωμένο το προφίλ της Ζήμενς. Όλοι (Ηλιόπουλος, Βούτσης, Αυγέρη, Γιαννούλης, Μπαλάφας, Τριανταφυλλίδης, Φίλης κ.α) διαβεβαίωναν στα κοινωνικά δίκτυα και στα τηλεπαραθύρια, για τη μεγάλη μπίζνα, που ως ανοιξιάτικο δώρο θα έκανε ο Μητσοτάκης στη Ζήμενς. 

Και όταν δημοσιεύτηκε ο κατάλογος, όχι μιας και δυο, αλλά 31 των εταιριών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, όταν έγινε γνωστό ότι

ο φάκελος θα κατατεθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, όταν αποδείχτηκε ότι κυκλοφορούσαν εν πλήρη γνώσει τους fake news, μόνο ένας εξ όλων προσπάθησε να καταλαγιάσει τις εντυπώσεις, ο βουλευτής Κώστας Ζαχαριάδης. 

Δεν αποκατέστησε ακριβώς το (ζητούμενο και δυσεύρετο)… ηθικό πλεονέκτημα ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ζήτησε συγγνώμη επειδή αδίκως έπαιξαν με την ανασφάλεια των πολιτών. Αλλά τουλάχιστον παραδέχτηκε ότι «οκ, έκανε μια αστοχία ο ΣΥΡΙΖΑ», όπως είπε. 

Ο ίδιος εξακολουθεί να διατηρεί ένα ήθος, καθώς δια της πλαγίας προσπάθησε να ρετουσάρει την αίσχιστη εικόνα που έδωσε για τον εαυτό του, όταν χαρακτήρισε τον Μητσοτάκη «Mr Bean» για τη δήλωσή του σχετικά με την επαναφορά του ράλυ Ακρόπολις. Ισχυρίστηκε ότι έκανε παραλληλισμό με τον Βρετανό κωμικό επειδή και αυτός ενδιαφέρεται για τα αυτοκίνητα, και κατέληξε «δεν θεωρώ ηλίθιο τον κ. Μητσοτάκη». 

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Ακολούθησε την κατασκευασμένη μυθολογία των troll του ΣΥΡΙΖΑ στο twitter, αλλά έστω κι έτσι, ήταν μια αναγνώριση λάθους.

Εκείνος που δεν αναγνώρισε κανένα λάθος ήταν ο, θεωρούμενος και σοβαρός, Νίκος Φίλης. Χωρίς αιδώ βγήκε στα παραθύρια και παρότι είχε μαθευτεί ότι η Ζήμενς δεν ήταν μεταξύ των εταιριών που μετέχουν στον διαγωνισμό, ρώτησε: «Ξέρετε αν οι εταιρίες αυτές έχουν διασύνδεση επιχειρηματική με τη Ζήμενς»; Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν ήξερε, αλλά άφηνε εντυπώσεις ότι 31εταιρίες συνιστούν Ζήμενς! Και όταν βρέθηκε σε αδιέξοδο, όταν κατάλαβε ότι αυτά που έλεγε (τα περί παγκόσμιου προμηθευτή που είναι η Ζήμενς), δε αφορούσαν τον ελληνικό διαγωνισμό, πέταξε την παρόλα: «εμείς διεθνώς μιλάμε για τη Ζημενς»! (χαιρέτα μου τον πλάτανο).

Και ας πούμε ότι ο Φίλης μιλάει εξ ονόματός του, με δεδομένη και την αντίθεσή του σε κάποιες θέσεις του Αλέξη. Το Γραφείο Τύπου του κόμματος όμως εκπροσωπεί επίσημα τον ΣΥΡΙΖΑ. Με ανακοίνωσή του αντί να σιωπήσει αιδημόνως - αστοχία ήταν και πέρασε - υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «πιάστηκε «με τη γίδα στην πλάτη» για την… «αδιαφανή προκήρυξη» (τόσο αδιαφανής που συμμετείχαν 31 εταιρίες)!

Ζητεί δε διακομματική επιτροπή για όλες τις προμήθειες και δαπάνες για την πανδημία! (Μετά τον υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, μετά τον αρχηγό αστυνομίας από διακομματική, μετά το «μορατόριουμ» η κυβέρνηση να μην κυβερνά, και ο ΣΥΡΙΖΑ να μην κάνει διαδηλώσεις, τώρα και οι δαπάνες).

Ακούγεται ευχάριστα δημοκρατικό το τελευταίο αλλά είναι αστείο. Θα μας έπιανε Καλοκαίρι για μια προμήθεια που επείγει! 

Εκείνο που θα έπρεπε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ – αν ήταν σοβαρή αντιπολίτευση - θα ήταν να επιστρατεύσει τους δικούς του επιστήμονες, και να ελέγξουν αν οι προδιαγραφές των test είναι οι επιστημονικά ενδεδειγμένες. Θα ήταν υγειονομική προσφορά στη χώρα και κατοχύρωση της δικής του σοβαρότητας. Επιχείρημα να τους εμπιστευθεί ξανά λαός. 

Αντί αυτού, και αφού κατέρρευσε το φανταστικό περί Ζήμενς, έβαλε το κομματικό του όργανο να υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση κάνει… «εκβιασμό προς γονείς, μαθητές και φαρμακοποιούς της αποδοχής των self tests» ( δηλαδή… τους εκβιάζει να διαπιστώσουν αν έχουν μολυνθεί!!), ενώ φιλική του ιστοσελίδα συμπεραίνει ότι… «Ανοίγουν τα σχολεία για να προωθήσουν τα self test»! 

Έχουν ξεπεράσει το επίπεδο της υστερικής αντιπολίτευσης. Διεκδικούν την ιδιότητα των… troll!

 Γ. Σιδέρης-liberal.gr

5 σχόλια:

  1. καποτε αυτος ο συρφετος ηταν για γελια και για κλαματα τωρα μονο για γελια ...και αυτα τα σουργελα κυβερνησαν για 4.5 χρονια ΑΓΙΟ ΕΙΧΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΑΝ ΖΑΛΙΣΜΕΝΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πες μας γραφια μου αν πληρωνεσαι με το βαθμο κακοτητος /αισχροτητας/δυσφημησης ανα αρθρο σου που γραφεις για να σου πω τι εισαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτός ο συρφετός που κυβερνάει την χώρα με την αλητεία της δημοσιογραφίας που την στηρίζει και τους σανοφάγους ψηφοφόρους της, τέτοια και χειρότερα για την πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχως φιλε μου !
      Ξεπουλημενα τομαρια, ελεγε ο παππους μου σε οσους δεν του γεμιζαν το ματι!! Αυτη ειναι η αληθεια, οπως ακριβως την ερμηνευσες!!

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά