Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Θα σας εκκαθαρίσουμε!


Το έχει πει ο κ. Πολάκης, ότι η δεύτερη φορά αριστερά θα είναι… αλλιώς. Το επανέλαβε και ο κ. Τζανακόπουλος, ο οποίος μίλησε ευθέως για εκκαθαρίσεις στο δημόσιο. Είναι η συνέχεια του «ή εμείς ή αυτοί». Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για την επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σταλινικοί μέχρι το κόκκαλο. Δεν τα κατάφεραν το 2015, ελπίζουν ότι θα έχουν μία ακόμη ευκαιρία. Θα τους αφήσουμε;

Καταρχήν να «απολαύσουμε» την πλήρη δήλωση Τζανακόπουλου: «Νομίζω ότι επιτρέψαμε σε μεγάλο βαθμό ή ανεχθήκαμε πολυπλόκαμους και βαθείς μηχανισμούς να φιλτράρουν πολιτικές επιλογές, να φρενάρουν πολιτικές επιλογές, να δημιουργούν εμπόδια σε συγκεκριμένες κυβερνητικές επιλογές και ετούτο νομίζω ότι το βρήκαμε σε μεγάλο βαθμό μπροστά μας. Είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να συζητήσουμε σε πάρα πολύ μεγάλο βάθος, τον τρόπο δηλαδή που αυτού του τύπου οι αυτονομημένες εστίες εξουσίας στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης θα πρέπει να εκκαθαριστούν».

Πείτε μου εσείς τώρα που ακριβώς «παρανοήσαμε» τα λεγόμενα του κ. Τζανακόπουλου, όπως ισχυρίζονται τα φιλικά του μέσα ενημέρωσης. Τι περισσότερο, δηλαδή, θα έπρεπε να πει; Ότι σε κάθε υπουργείο θα υπάρχει και ένα πορτρέτο του Λαυρέντη Μπέρια; Το μήνυμα είναι σαφέστατο: Ή μαζί μας ή απέναντί μας. Κλασικός ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή…

Η Αριστερά του Τσίπρα έχασε την ευκαιρία να κυριαρχήσει στο πολιτικό σκηνικό απέναντι σε μία διαλυμένη Δεξιά, επειδή ακριβώς ήταν ένα απομεινάρι του Εμφυλίου. Η έλλειψη ουσιαστικών προτάσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης και η ρητορική του μίσους, απομάκρυναν γρήγορα ένα κομμάτι της κοινωνίας που πίστεψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν το νέο ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Είναι ένα απολίθωμα μιας άλλης εποχής. Το αποδεικνύει καθημερινά μέσα από τον πολιτικό λόγο των στελεχών του. Από εκεί και πέρα είναι θέμα των ανθρώπων που έχουν μία κεντροαριστερή αντίληψη να αποφασίσουν ποιος θα τους εκπροσωπεί…

Αλλά και η Κεντροδεξιά του κ. Μητσοτάκη έχει «υποχρεώσεις». Ο κ. Τσίπρας υπήρξε ένα ατύχημα της Ιστορίας. Ένα κόμμα του 3% κέρδισε τις εκλογές και συγκυβέρνησε με την ακροδεξιά, επειδή το πολιτικό σύστημα χρεοκόπησε. Πρώτα χρεοκόπησε το πολιτικό σύστημα και έπειτα η χώρα. Ο κ. Μητσοτάκης, λοιπόν, έχει μία τεράστια ευθύνη απέναντι στην χώρα: Η κυβέρνησή του πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει καλύτερη την ζωή των πολιτών κι ότι οι πολίτες μπορούν έτσι να ελπίζουν ακόμη στο πολιτικό σύστημα. Είναι ο μόνος τρόπος για να επιστρέψουν τα ποσοστά της σταλινικής Aριστεράς στο 3%!

Θανάσης Μαυρίδης-liberal.gr

 

13 σχόλια:

  1. ΤΑ ΣΤΑΛΙΝΙΚΑ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟ 3%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την πρώτη φορά, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους, γ@ μήσανε τη μεσαία τάξη, προσπαθήσανε να φυλακίσουν τους πολιτικούς αντιπάλους με συκοφαντίες γιατί αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να εκλεγούν, αντιλήφθηκαν πως δεν ελέγχουν όλους τους αρμούς της εξουσίας γι αυτό δεν τους βγαίνουν οι σχεδιασμοί τους, απείλησαν όσους δεν τους κολάκευαν πως θα τους χώσουν τρία μέτρα κάτω απο τη γη και μετά απ' όλα αυτά που είναι το παράξενο τη δεύτερη φορά να θέλουν να μας εκκαθαρίσουν ή να κάνουν πράξη τις άλλες απειλές τους; Γ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Βρουκέλλωση στα προβατα, τη λενε και μελιταίο πυρετό πιανει και τον ανθρωπο!! Το αιτιο της ασθένειας είναι ένα βακτήριο με μεγάλη διεισδυτική ικανότητα !!!Εσυ λοιπον φαινεσαι μαγκας , διαβασμενος κι εξυπνος, τετραπεραντος θαλεγε η πεθαμενη βαβα μου, η Μυλωνου!!
      Παρε τα υπουργεια λοιπον, ολη τη δημοσια υπηρεσια και κοιτα τη κλικα που κυβερναει στη πατριδα σου ! Και αιντε και πηγαινε στα βασιλικα προαστεια , το Κωλονακι , Κιφισσια,..., και κοιτα τα παλατια και τα ανακτωρα τους με τους γερμανικους/εγγλεζικους κηπους και τα σουπα μουπες!! Και ρωτα τους το γνωστο !! Μουρλος δεν εισαι, ατσιδας εισαι αλλα σαν την αρκουδα αφινεσαι να σε τραβαει τ~αφεντικο σου με το χαλκια στο ρουθουνι !! Ανοιξε τα ματακια σου, εχεις υποχρεωση στη πατριδα και μην καταφερεσαι τοσο στους συμπολιτες σου Ελληνες !!

      Διαγραφή
    2. και στη κορφή κανέλα ...όπως πάντα

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμε 9:21:00, προσπερνώ ειρωνείες και αφ' υψηλού συμβουλές και σου απαντώ μόνο στη τελευταία σου φράση.
      Καταφέρομαι μόνο εναντίον πολιτικών που θεωρώ πως ξεγελούν και παραπλανούν αφελείς, απειλούν, πάνε χέρι- χέρι με κατά συρροή δολοφόνους ή τους ξεπλένουν και χυδαιολογούν κατά οσων δεν τους κολακεύουν. Γ. Κ.

      Διαγραφή
  3. Καλά τώρα, τον 9:21:00 τον θεωρείς σοβαρό συνομιλητή για να αξίζει απάντησης. Ο άνθρωπος
    επιεικώς θεωρείται φαιδρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για σενα κ. Σωκρατη της σοφιας και των ρησεων, σαν προδευτικος ατσιδας και προφανως αποφαστικος δημοσιος υπαλληλος π~εισαι, οπως καταφαινεται με την ορμη του λογου σου, σου προτεινω να κοιταξεις το δικο σου χαλι και να σκεφθεις το τι προσφερεις στο τοπο σου,οπως και γιατι η πατριδα σου παραμενει ξεζουμισμενη με χρεος ισαμε το ετησιο εθνικο της εισοδημα, π~αν και δεν παρει 17/19 δις ευρω απο τα ευρωπαικα ταμεια θα γονατισει και παλι και θα σου λειψει τ~ αρνι το Πασχα, πραγμα που δεν σου το ευχομαι !!

      Διαγραφή
  4. Αντε να σου απαντήσω. Τα 17-19 δις δεν θα τα πάρει από τα Ευρωπαϊκά ταμεία, αλλά από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής ένωσης μέλος της οποίας είναι και η Ελλάδα.
    Επειδή υπονοείς ότι γίνεται κάποια χαρι στην Ελλάδα σε πληροφορώ ότι τα 27 κράτη θα πληρωθούν από το ίδιο ταμείο αναλογικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι μεγαλοκαδος κι αξιεπαινος που καταφερες να πειθαναγκασεις τον εαυτο σου για δωσεις τη σοφη απαντηση σου!!!
      Σε πληροφορω λοιπον με βεβαιοτητα κι οσο απλα μπορω, οτι αυτα τα κεφαλαια θα καλυψουν μονο τρεχουσες αναγκες μας στον καταναλωτικο τομεα και του χρονου θα βρισκομαστε στην ιδια στενοτητα, ισως δε και πολυ μεγαλυτερη, αν δεν τιθασευσουμε τον κορωνοιο!!
      Τοτε κι αν συναμα και στον τουρισμο δεν επιτευχθουν τα αναμενωμενα μεγεθη η αφραγκια στα κρατικα ταμεια θα δημιουργησει πολλα κρισιμα προβληματα!!
      Συμπερασμα>>Η Ελλαδα μας λεβεντια μου ζει επικινδυνα!! Με ετησιως συρικνωμενο πληθυσμο/ 8/9εκ./και υψηλο εξωτερικο χρεος, χαμιλη παραγωγικοτητα σε πολλους τομεις, εχει αποβιομηχανισθει, τον αμυντικο μας τομεα τον εκλεισε τη στγιμη που η συμμαχος παραγαγει δρονες και εξαγαγει μαλιστα,σε λιγο και στην Αλβανια, η Ελλαδα μας δεν ειναι εις θεση να εκμεταλλευθει τον φυσικο/ορυκτο πλουτο της κι ειναι μη ανταγωνιστικη σε παρα πολλους τομεις, ακομα και στα λιγα γεωργικα προιοντα μας! Ετσι χωρις τη στηριξη των ευρωπαικων ταμειων θαχουμε να αντιμετωπισουμε μεγαλα προβηματα οικονομικα/εργασιακα κ.α. ,και μαλιστα σε μια στιγμη που απειλουμαστε απο την Ανατολη και πρεπει με τρομερα ποσα να εξοπλισθουμε για να διαφυλαξουμε την ακαιρεοτητα της Πατριδος μας, πραγμα δυσκολο, ιδιαιτερα με τον κ. Κουλη , που ειναι αδειος απο οραμα και μακροχρονιες στρατηγικες στους επι μερους τομεις !! Το παιδι, ο αγορινος, δεν μπορει και το καλιτερο θα ηταν μια οικουμενικη κυβερνηση χωρις αλλη καθυστερηση!!

      Διαγραφή
  5. Αν η Ελλάδα ζει επικίνδυνα ρίξε μια ματιά στις αξιολογήσεις των διεθνών οίκων που μέσα στην πανδημία έχουν ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ δύο φορές την Ελλάδα, σε ΒΒ, αν αντιλαμβάνεσαι το νόημα της αξιολογήσης για τη μελλοντική οικονομική πορεία της χώρας, διαφορετικά μπορείς πάλι να γράφεις για την ντάμπια και το λιασίκι και τον θεόσταλτο Αλεξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΩΡΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ...ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΣΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΟΣ ΟΧΙ
      Κ.Γ

      Διαγραφή
    2. Προφανως - 6:33:00 π.μ.η θεα απο τη Νταπια με τη Βασιλαινα στο Γρυπονησι καταπεναντι και πανω ψηλα κατακορφα τον Αη Λια, που λαμποκοπα με τ`ηλιου την ανατολη πανω απο τον αυχενα της Οθρυς καταπερα στον Αλμυρο, θα συνεπαιρνει και τη δικη σου ψυχουλα για να μη ταχεις ξεχασει και να αναφερεσαι σ~αυτα τα μερη φιλε μου! Καλα κανεις και χαιρομαι που τα διαβαζεις, τα μαθαινεις και συγκρατεις τα ιστορικα αιωνια μερη μας !!Σε λιγο θαχω την ευκαιρια να ανεβω στη Νταπια κι αν σε βρω εκει θα βαλλουμε παρεα τα θεμελια για ενα μνημα του μυθηκου μας βασιλια Αχιλεα,το οποιο θα γνωστοποιησουμε και στον θεόσταλτο Αλεξη! Κι οσο για το Λιασικι,απο τοτε που εφυγε ο φιλος μου ο Κωσ., το πιο ευγενικο, σωστο και καλοκαρδο παληκαρι της ανατολικης Φθιωτηδας, δεν ξαναπηγα κατ` εκει!!χ

      Υσ.Τα 2/3 σημεια στη σκαλα που δινεις στον ερμο Κουλη ταμαθα, ειναι διαφημιστικης κοπης μηπως και ζωντανεψει ο τουρισμος και να μην μας εχουν συνεχεια στη πλατη οι Ευρωπαιοι, ομως δεν παυει ο ιδιος ναναι αξιολυπητος, να μη κανει αυτος για μας!!

      Διαγραφή
    3. Ρε μπάρμπα! 11:38:00
      Κόψε το πια αυτό το "θεόσταλτο Αλέξη". Γίνεσαι βλάσφημος. Είναι δυνατόν ό Θεός να έστειλε έναν άθεο (το δήλωσε ο ίδιος ο Αλέξης, εκτός κι αν έλειπες τότε). Ήμαρτον!

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά