Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Ακαταδίωκτη αμετροέπεια


Λογικό είναι η αντιπολίτευση να θέλει να κάνει… αντιπολίτευση καθ’ υπερβολήν, σε ό,τι πετάει και κολυμπάει που λέμε, να λέει και καμιά κουβέντα παραπάνω, γιατί απλά έτσι συμβαίνει, αυτό συνηθίζεται σε όλο τον κόσμο, άλλωστε η αντιπολίτευση δεν κυβερνάει. Πολλές φορές, όμως, τα λεγόμενά της, ο τρόπος αντιπολίτευσης και η ποιότητα «γράφουν στον σκληρό δίσκο» της κοινής γνώμης με αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό γι’ αυτήν. Ετσι έγινε με την υπόθεση Κουφοντίνα, στην οποία βεβαίως -για να είμαστε ειλικρινείς- ο ίδιος ο Τσίπρας σύρθηκε στην «εμβληματοποίηση» μιας υπόθεσης που από όπου και αν την πιάσεις… στάζει αίμα. Δεν μοιάζει να συμφωνούσε και πολύ ο ίδιος, αλλά και από τις δημοσκοπήσεις φάνηκε ότι δεν ενθουσιάστηκαν ούτε καν οι υποστηρικτές του, εκτός από έναν σκληρό πυρήνα του κόμματος.

Αντιθέτως, η «φασαρία» της αντιπολίτευσης για έναν αστυνομικό που αναιτίως ξυλοκόπησε έναν πολίτη στη Νέα Σμύρνη «έγραψε» για την αντιπολίτευση θετικά, ακόμα κι αν μια κυβέρνηση δεν ευθύνεται για τη συμπεριφορά ενός αστυνομικού. Άλλωστε με κάποιον τρόπο το είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του την Πέμπτη ότι επρόκειτο για λάθος στη Νέα Σμύρνη και άφησε να εννοηθεί ότι επελήφθη ο ίδιος της λογικής «δεν θα κυνηγάμε τους νέους στις πλατείες για ένα ποτό», κάτι που φυσικά έχει πει και ο ίδιος ο Χρυσοχοΐδης στο παρελθόν.
Για να φτάσουμε, λοιπόν, στον ξεσηκωμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην τροπολογία που κατατέθηκε προ ημερών για το ακαταδίωκτο των λοιμωξιολόγων. Για όσους δεν παρακολούθησαν το θέμα, η κυβέρνηση κατέθεσε μια τροπολογία με την οποία προβλέπεται ότι τα μέλη των επιτροπών των λοιμωξιολόγων και των εμβολιασμών δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας των ως άνω επιτροπών - δίωξη επιτρέπεται μόνο για συκοφαντική δυσφήμηση ή εξύβριση».

Αλήθεια, πώς γίνεται κανείς να διαφωνεί με αυτή τη διάταξη με την οποία μπορεί να διωχθεί ποινικά κάποιος επιστήμονας επειδή στις καθημερινές συνεδριάσεις της επιτροπής (εκατοντάδες πλέον από τον Φεβρουάριο του 2020) που εισηγείται στην κυβέρνηση μέτρα και δράσεις για την πανδημία λέει την ιατρική του γνώμη και άποψη; Θα πρέπει να συρθεί στα δικαστήρια γιατί εισηγήθηκε με άλλους 26 επιστήμονες-ιατρούς να ανοίξει ή να κλείσει ένας νομός ή μια περιφέρεια, ή για τα μαγαζιά, τα σχολεία, τα κομμωτήρια κ.λπ.; Θα πρέπει να γίνουν οι άνθρωποι αυτοί «βορά» στον καθένα με αγωγές και μηνύσεις, με δικαστήρια και πολύχρονες ταλαιπωρίες επειδή τάχθηκαν υπέρ ή κατά του ανοίγματος των σχολείων ή των καφενείων;

Τι έκαναν άραγε αυτοί οι άνθρωποι και πρέπει να μπουν στη διαδικασία του ελέγχου, μήπως έκλεψαν ή εξυπηρέτησαν συμφέροντα; Γιατί πρέπει να λογοδοτήσουν για μια κυβερνητική απόφαση όταν η άποψή τους είναι συμβουλευτική και όχι δεσμευτική; Γιατί πρέπει να σύρονται στα δικαστήρια με μηνύσεις και αγωγές εκατοντάδων «πληγωμένων» ανθρώπων από την καταστροφή που επέφερε στις περιουσίες και τη ζωή τους η πανδημία;

Αλήθεια, δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης και των κομμάτων να προστατεύσουν τους γιατρούς που λένε την επιστημονική τους γνώμη για το τι πρέπει να γίνει καλύτερα; Πώς θα ξαναπάνε αυτοί οι άνθρωποι του χρόνου στην ίδια επιτροπή αν χρειαστεί; Πόσος λαϊκισμός και αμετροέπεια «χωράνε» ακόμα στην Ελλάδα μετά από την εποχή με τα «σκισμένα μνημόνια» και σε τι ακριβώς εξυπηρετούν;

 Τάσος Καραμήτσος-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

7 σχόλια:

  1. Τι γράφεις.... ρε Καραμήτρο!!!Θες και τα γράφεις ή σου ξεφεύγουν; Αν η αντιπολίτευση φερόταν ετσι οπως λες ή πιθανόν όπως εσύ και άλλοι πολλοί σαν εσένα θέλετε τοτε ποιος ο λόγος να υπάρχει και θεσπίζετε στο σύνταγμα; Αλλά ''κουκιά σε ταίζουν κουκιά μαρτυράς''. Συνεχίζεις όμως και πας ποιο κάτω και αναφέρεσαι στην τροπολογία του ακαταδίωκτου των λοιμοξιολόγων. Απ οτι διαβάζω ουτε οι γιατροί τη δέχονται αυτή την κυβερνητική παρέμβαση και το θεωρούν μάλιστα οτι τους προσβάλει. Αλλά και εμεις οι απλοί πολίτες ξέρουμε οτι με την τροπολογία αυτοί οι ''ά(χ)ριστοι δείχνουν τους γιατρούς και την κοινωνία για την αποτυχία των μέτρων τους ΚΑΙ ΤΗς ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΉΣ ΑΝΕΠΆΡΚΕΙΑΣ. Αν χρειάζεται μια τέτοια απαλλακτική νομοθεσία, για σας τους εντεταλμένους και εξαγορασμένους δημοσιογράφους και ΜΜΕ ειναι απαραίτητη ΓΙΑ την ωρα της κρίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Κουλη πρεπει να φυγει, δεν τραβα , δεν κανει για τη διακυβερνηση της Χωρας μας και μαλιστα σε τουτη τη δυσκολη καμπη της ιστοριας της!
      Δεν υπαρχει τομεας που ο Κουλη μπορει να επιδειξη μια νορμαλ αναπτυξη κι επιτυχια° οπου και να ζουπησεις μενεις καταπληκτος με τη στασιμοτητα, το κλιμα αδρανειας,την ανοργανωσια, την ελλειψη φαντασιας και δυναμικοτητας, γενικα την ακυβερνησια μας και μαλιστα σε μια περιοδο που τα ευρωπαικα ταμεια, στηριζουν και υποβοηθουν την αναπτυξη μας,ενω συναμα μας συμπαραστεκονται κι οι αμερικανοι με τον πιο δυναμικο και φιλικα διακειμενο προς την Ελλαδα Δημοκρατη Προεδρο τους τον μιστερ Μπαιντεν!! Οσο πιο γρηγορα
      ο Αλεξης αναλαβει τη διακυβερνηση μας τοσο καλιτερα για ολους μας διοτι ο ασπροφτερουγος που πετα ψηλα, εκπεμπει και στα ιδια σοσιαλοδημοκρατικα κυματα συμπαθειας, τοσο στην Ευρωπη οσο και στην Αμερικη!! Οι συντηριτικες δυναμεις παντου θα βρισκονται για χρονια σε υποχωρηση!!

      Διαγραφή
  2. Ειναι γεγονος οτι η αντιπολιτευση ριχνει σε ο,τι περναει, ο,τι πεταει, κι ο,τι σερνεται, μονο και μονο για να παρει μερικα ψηφαλακια. Γιατι σιγουρα θα γυρισει πισω στο 3% αν βγει καποιο αλλο κομμα που να υποσχεται μελλον. Ολοι οι γυρολογοι του Πασοκ και της καραμανλικης ΝΔ δεν θα εχουν κανενα ενδοιασμο να μετακομισουν, αφου καμμια ιδεολογικη συγγενεια δεν εχουν με τον Τσιπρα και την κλικα του (που τοσο απλοχερα του κληροδοτησε ο Αλαβανος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η καταδίωξη είναι στο DNA του Σύριζα ως διάδοχοι των απολιθωμάτων του Κουμουνισμου. Νομίζω όλοι οι φίλοι μας γνωρίζουν συμπεριλαμβανομένων και των συντρόφων του Σύριζα τις απάνθρωπες καταδιώξεις που είχαν υποστεί αθώοι Ρώσοι πολίτες επί Στάλιν. Δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα νέο, τίποτα καινοτόμο στη κοινωνία παρά μίσος και διχασμό.Χαρακτηρηστικο είναι το σχόλιο του Καρτερού στην ΑΥΓΗ απειλώντας περί καθαρισμού λογαριασμών που απορρέουν από "κακοδιαχειρηση της επενδημιας".
    Όταν απειλούνται επιστήμονες γυρίζουμε τότε στο μεσαίωνα στην εποχή του σκοταδισμού,και μας θυμίζουν την απειλή της Ιερας Εξέτασης εναντίον του Γαλιλαίου ο οποίος ανέτρεψε της θεωρίες και τα διατάγματα της Καθολικής εκκλησιας και απέδειξε με επιστημονικά επιχειρήματα το αληθές του ηλιοκεντρικό
    συστήματος.
    Γιαυτό φίλοι Συριζαίοι αφήστε ήσυχους τους επιστήμονες να εκτελέσουν το έργο τους και καιρός είναι να μορφωθείτε.
    Άλλωστε δείξτε μου μια ευρωπαϊκή χώρα που ζητάει πρακτικά των συνεδριάσεων των επιστημονικών επιτροπών και τα μέλη τους απειλούνται με μηνύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά εσυ συγχωρείσαι, ζεις ακόμα στην εποχή του εμφυλίου.

      Διαγραφή
    2. φαινεσαι, σαν παιδι του λαου και της μικρομεσαιας ταξης πουσαι, ναχεις χασει τον προσανατολισμο/μπουσουλα σου.!
      Τι ζητας εσυ κει στου Κουλη την αποβαθρα που δενονται τα πολυτελειας κοτερα?
      Βαλλε σειρα, ταξηνομησε τη θεση σου σε συγκριση με τους κουληδες και ξαναλα να τα πουμε!!
      Κανενας τετοιος δεν προκειται να μοιρασει το ψωμι μαζι σου!!

      Διαγραφή
  4. Στην αποβαθρα βλεπω να επιβιβάζεται στο κότερο ένα αγόρι που μοιάζει το Αλέξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά