Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Η χυδαιότητά σου η ασυλία του


Η χυδαιότητα λοιπόν. Η χυδαιότητα παρέα με την ανωνυμία. Από οπουδήποτε και αν προέρχεται. Και από οποιονδήποτε εκφράζεται. Η χυδαιότητα ανθίζει στην εποχή μας. Και τα αποτελέσματα ποικίλα και αποκαλυπτικά.

Για παράδειγμα η περίπτωση με τον Αδωνι Γεωργιάδη. Που θεωρείται ακροδεξιός. Που είναι προκλητικός. Και που οι τηλεοπτικές και γενικά οι δημόσιες εμφανίσεις του καταλήγουν σε πόλεμο ιδεολογικό.
Οσο και να διαφωνεί κάποιος μαζί του-και εγώ διαφωνώ σε πολλά μαζί του-πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι ένας από τους πιο ευάλωτους πολιτικούς. Δηλαδή «εύκολος» στόχος. Με τα ίδια υλικά είναι πλασμένος και ο αντίπαλός του Παύλος Πολάκης. Δηλαδή ο ασυγκράτητος, φουριόζος χαρακτήρας του. Αλλά και η εμμονή του να εκφέρει τις απόψεις του χωρίς προηγουμένως να τις επεξεργαστεί. Δηλαδή να τις λειάνει ώστε να μην προκαλεί την κοινωνία, όλα αυτά αποκαλύπτουν ότι η «μπουλντόζα» είναι φτιαγμένη από γυαλί. Πάμε παρακάτω.
Το πρόσφατο περιστατικό με την υγεία του και την εγχείρησή του. Ανθρώπινες καταστάσεις. Συμβαίνει και στους πιο υγιείς. Αυτή η αφορμή να ορμήσουν εναντίον του. Με χυδαιότητα και φυσικά ανωνύμως. Τα αποτελέσματα μιας τόσο ασυγκράτητης χυδαιολογίας δεν είναι τα αναμενόμενα. Για τους φορείς αυτής της χυδαιότητας. Οι λόγοι απλοί, ορατοί και αυτονόητοι

Μα φυσικά επειδή έτσι ο Αδωνις γίνεται συμπαθής. Μα επειδή ήταν ασθενής. Μα επειδή χειρουργήθηκε. Και επειδή οι πόνοι του ήταν ανυπόφοροι. Εγώ στη θέση του Γεωργιάδη θα ευγνωμονούσα όλους αυτούς τους ανώνυμους λάτρεις της χυδαιότητας. Οσο περισσότερο δηλητήριο εξαπολύουν εναντίον μου τόσο καλύτερα για μένα

Μία η λύση, αυτές τις περιπτώσεις: η σιωπή. Ακόμα καλύτερη μια τυπική ευχή «περαστικά». Γιατί πως είναι δυνατόν τη μια στιγμή να αισθάνεσαι ανθρώπινη συμπάθεια για την υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα και την άλλη να χυδαιολογείς εναντίον του Γεωργιάδη;

Να διαδηλώνεις υπέρ ενός κατά συρροή δολοφόνου και να φτύνεις έναν ασθενή επειδή με τις ιδέες του και την πρακτική του διαφωνείς. Να χαιδεύεις τον εκτελεστή έντεκα ανθρώπινων στόχων και να ρίχνεις λεκτικές ροχάλες στον ιδεολογικό και πολιτικό σου αντίπαλο

Η χυδαιότητα ουδεμία σχέση με ιδεολογία. Η χυδαιότητα το καταφύγιο ανθρώπων χωρίς ίχνος επιχειρήματος. Η χυδαιότητα η στέγη ανεγκέφαλων, «αναλφάβητων» και ενίοτε διαταραγμένων. Και φυσικά η χυδαιότητα πορεύεται με την ανωνυμία.

Τον αντίπαλό σου τον αντιμετωπίζεις με επιχειρήματα. Αυτό το πεδίο αντιπαράθεσης. Αυτή η πεμπτουσία της διαφορετικότητας. Αυτός ο μονόδρομος ενός δημοκρατικού διαλόγου. Ο Αδωνις μιλάει και μιλάει ασυγκράτητα. Ο Αδωνις είναι ευάλωτος. Επειδή ακριβώς είναι τόσο ομιλητικός και τα λόγια του τόσο ακατέργαστα. Γι αυτό ο ίδιος υπερηφανεύεται. Επειδή δεν μασάει το λόγια του

Επομένως η θέση ενός στοιχειωδώς λογικού ανθρώπου είναι απλή. Άλλο πράγμα η ασθένειά του και άλλο πράγμα η ιδεολογία και η πολιτική πρακτική του. Διαφορετικά η χυδαιότητά σου, αναγκάζει ακόμα και εμένα που σε πολλά πράγματα διαφωνώ μαζί του, να γράψω γι αυτόν, να πάρω το μέρος του και να τον συμπαθήσω. Πλανάσαι αν πιστεύεις ότι τον αποκαθήλωσες. Απλώς εκτονώθηκες. Απλώς είσαι κόλακας του θυμικού σου. Κατάλαβες κουφιοκεφαλάκη μου; Μα για όνομα του θεού και της Παναγίας. Η χυδαιότητά σου η ασυλία του!

 Δημ. Δανίκας -ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

9 σχόλια:

  1. Αξιοτιμε κ. Δανικα να με συμαθας που θα αντιδρασω, αν κι εκτιμω τη λογικη σου και τα γραφομενα σου,ανεξαρητα αν που και που λες και συ κατι παραπανω! Ωστοσο, οπως λες τ~ ακροδεξιό απο τον Πειραια τσιροπουλι, που κατ~εμενα, τον επαρχιωτη χωριατη το παιζε εξ αρχης πολυ μαγκας και θεωρουσε σκοτεινιασμενους επαρχιωτες εμας τους εκτος των πυλων της γεννετειρας του, ειναι πιστοποιημενα αρρωστο, πραγμα π` εγω τοχα διαπιστωσει απο καιρο !
    Ενας παραφορα προκλητικός τυπος, επιδεικνυοντας στις εμφανισεις του ηθελημενα η αθελα, λογω αρρωστιας, τη ταση του να ισοπεδωνει τα παντα κι να αφινει πισω του χαος , προσβολες και θλιψη!
    Ο,τι ελεγε δεν ηταν ιδεολογια αλλα ωχετος ανειπωτος !!
    Του ευχομαι ολοψυχα να ξαναβρει την υγεια του και να μεινει σπιτι του,μακρια απο τα εδρανα της Βουλης μας !
    Η Ελλαδα μας θα παει μπροστα και χωρις τις απυθανες στιγλιες του και τις πικροχολες κι ανειποτες συμπεριφορες του.!!Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ίδιο και με εσένα αν μας απαλλαξεις από τη ανοησίες των σχολείων σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ίδιο και με εσένα αν μας απαλλαξεις από τη ανοησίες των σχολείων σου
      Το οτι εισαι αγραμματος , κακοηθης και σπαστικος το μαρτυρα το ανορθογραφο σχολιο σου τσιφτη μου τσολια !
      Ειναι αν σημασιας, διοτι πλεεις σε αλλα πελαγη!! !

      Διαγραφή
  3. "Η χυδαιότητα λοιπόν. Η χυδαιότητα παρέα με την ανωνυμία. Από οπουδήποτε και αν προέρχεται. Και από οποιονδήποτε εκφράζεται. Η χυδαιότητα ανθίζει στην εποχή μας."

    Ανώνυμε 4:54, 8:37
    Θα έπρεπε να αναγνωρίσεις το πρόσωπό σου στις πρώτες προτάσεις του άρθρου. Εσύ κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία είσαι αυτός που χρησιμοποιεί απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τους θεσμούς της Ελληνικής Δημοκρατίας.
    Το θράσος σου δε είναι προκλητικό να κατηγορείς ως αγράμματο και ανορθόγραφο κάποιον που έκανε ένα ορθογραφικό λάθος στις 14 λέξεις, όταν η ανορθογραφία σου και η ασυνταξία στη γραφή καθώς και η ασυναρτησία στη σκέψη σου βρίσκονται στον μεγαλύτερο ίσως βαθμό.
    Εκτός και αν φταίει όπως είχες ισχυριστεί παλιότερα ότι χρησιμοποιείς γαλλικό πληκτρολόγιο.
    Α! Τι άλλο έχω προσέξει σε σένα. Ότι όταν γράφεις σαν ανώνυμος χρησιμοποιείς τους όρους κ. Κούλη, τσιροπούλι, κοντός υπουργός, κ.α. αλλά όταν γράφεις από το blogg είσαι προσεκτικός. Μη μου πεις ότι αυτό δεν είναι θρασυδειλία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λυπαμαι και παλι φιλε μου, που αν και με διαβαζεις απο τοσο καιρο και τα παντα ορας και διαισθανεσαι, να μην εχεις καταλαβει το τι με υποκινει να γραφω και να σου απαντω!!
      Ωστοσο στο ξαναλεω!! Ειναι ολα ανευ σημασιας τα οσα σκεφτεσαι και γραφεις , διοτι πλεεις σε αλλα πελαγη!! Μακαρι να μ~εφθανες και ναχαμε πολλους σαν και μενα, η πατριδα μας θα αλλαζε κ. Κουλικε !

      Διαγραφή
    2. Και κατι αλλο φιλε μου απο το blogg δεν γραφω, εκτος κι αν ξεφευγει καποιο στην αποστολη, μου αρκει να διαβαζω τις κρισεις και επικρισεις, ακομα και τις δικες σου,σαν ανωνυμος!

      Διαγραφή
    3. Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά
      1. Χυδαίος εκτός των άλλων είναι και ο προσβλητικός, αυτός που χρησιμοποιεί προσβλητικούς χαρακτηρισμούς όταν αναφέρεται στους άλλους.
      2. Το ίδιο κάνεις και απέναντί μου, όχι ότι περίμενα κάτι λιγότερο, όταν όπως αφήνεις να εννοηθεί δεν σε φτάνει ο Πρωθυπουργός, εγώ ούτε με το βλέμμα μου δεν μπορώ να σε δω.
      3. Ξεκαβαλίκεψε από το καλάμι σου και προσγειώσου. Όλοι έχουν καταλάβει το μορφωτικό σου επίπεδο.
      4. Ομολογώ ότι δε μπορώ να πω με σιγουριά αν είναι καλλίτερα ή χειρότερα που η πατρίδα μας δεν έχει πολλούς σαν κι εσένα.
      5. Όσο για τις αναρτήσεις σου από το blog πήγαινε στην Κυριακή 4 Απριλίου 10:33 στο σχόλιό σου στο άρθρο "81 χρόνια από τη σφαγή στο Κατύν", (δεν είχα χρόνο να ανατρέξω και σε άλλα παλιότερα) και σύγκρινε το σχόλιό σου με όλα τα άλλα που γράφεις σαν ανώνυμος.
      6. Μην κατηγορείς εμένα που γράφω σαν ανώνυμος ενώ το ίδιο κάνεις και εσύ. Εγώ τουλάχιστον δεν σε έχω βρίσει ποτέ (παλιότερα μάλιστα σε επίθεση που δέχτηκες από άλλο σχολιογράφο πήρα το μέρος σου όταν ζήτησες "προστασία" από το διαχειριστή του blog).
      7. Είναι θεμιτό κάποιος να έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, όμως χωρίς να ξέρει ποιος είναι απέναντί του πως μπορεί να συγκρίνεται και μάλιστα να ισχυρίζεται πως είναι καλλίτερός του τόσο που δεν μπορεί να τον φτάσει;

      Υ.Γ. Έχω καταλάβει ότι είσαι μεγάλης ηλικίας. Μην έχεις έπαρση. Δεν ταιριάζει στην ηλικία σου. Κι εγώ είμαι κάποιας ηλικίας (μικρότερής σου βέβαια) και γιαυτό τις περισσότερες φορές τα αντισχόλιά μου προς εσένα είναι καυστικά μεν αλλά με τόνο διορθωτικό.

      Διαγραφή
    4. Μεταξύ των δυο σχολιογράφων υπάρχει άβυσσος ..τα ευγενικά σχόλια σου ποτέ προσωπικά δέχονται προσωπικές επιθέσεις από τον κ. Κούλη για τον θεόσταλτο Αλέξη ..παρακολουθώ το blog τον τελευταίο μήνα συνήθως δεν γράφω τώρα όμως αναγκάζομαι...

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμε Τετάρτη, 7 Απριλίου 2021 - 5:29:00 μ.μ. EEST
      Εχεις πλακα φιλε μου!! Και παρολου που ξεφευγεις εδς κι εκει, δεν σε παρεξηγω, σε πολλα μαλιστα σε δικαιωνω, αν αυτο σ~ικανοποιει!΅Ωστοσο φαινεσαι ευαισθητη ψυχουλα,με παιδευση , μορφωση και ηθος!
      Στο βαθος χαιρωμαι που αλλαζουμε δυο κουβεντες ειρηνικα και να σου ειμαι ειλικρινης, τωρα που το ανεφερες, στη πληθωρα των κακων και μετριων σχολιων μου π~ εγραψα κατα καιρους, θυμαμαι αμυδρα καποιον που με συμπαθεστατο τροπο με στηριξε !!Εσυ ησουν ως φαινεται! Κι οσον αφορα τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για το προσωπο του Κουλη, οπως και τους επαινους για τον θεοσταλτο κι ασπροφτερουγο αετο, ασε το θεμα ασυζητητο! Θα προσεξες, οτι διατρεφω ωστοσο μια ιδιαιτερη βαθυτατη αντιπαθεια προς τα ελληνικα τζακια, οταν μαλιστα δεν εχουν να επιδειξουν καποιες ανεγνωρισμενες προσωπικοτητες & γονους στην επιστημη, αλα Τσασο, Σιμητη,... κι ας μην ηταν και επαρχιωτες!Στους πολιτικους δε δι ελεου των μπαμαδων και προσπαππουδων εχω μηδεν αναγνωριση!
      Στο βαθος λυπαμαι που δεν αναδειχθηκε στην Ελλαδα ενα παιδι απο τις φουρνιες των σπουδαγμενων γνωστων παιδιων/φιλων στα ευρωπαικα πανεπηστημια των δεκαετιων του 70 και 80 κατι σαν τον Σιμητη και πολλους αλλους ανεγνωρισμενους επιστημονες της σειρας μου/μας ?! Δεν εχω με κανενα κομμα σχεση, ουτε κι αναζητω προσωπικα καποια στηριξη!
      Ολα γυροφερνουν με κρυφη νοσταλγια κι αγαπη που διατρεφω για τη πατριδα, τιποτα περισσοτερο!!Μια νοσταλγια που την καταπραυνω, οταν μπορω απο την Ανοιξη ως το Φθινοπωρο να φτιαχνω το αμπελι μου στα ελληνικα χωματα και να βαζω το κρασι μου στα κρασοβαρελλα και να κοιταζω απο μακρια τα ευλογημενα τοπια μας!!

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά