Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Πάρτι εμείς, ΜΕΘ εσείς


Αυτά που γίνονται στις πλατείες της Αθήνας δεν αντέχουν πλέον σε καμία ψυχολογική ερμηνεία. Δεν είναι τα «παιδιά που κουράστηκαν». Είναι όλοι αυτοί που εκφράζουν τον πολιτικοποιημένο ή απολίτικο αντισυστημισμό τους μέσα από τα κορωνοπάρτι, στα οποία βέβαια δεν τηρείται κανένα μέτρο προφύλαξης. Θέλουν να ζήσουν τη δική τους «πλατεία της αγανάκτησης». Σχεδόν καθημερινές πορείες και τα Σαββατοκύριακα, ξεκούραση με πάρτι. Δεν είναι πολλοί. Δεν είναι η νεολαία που δεν αντέχει. Είναι 3.000-4.000 σε όλη την Αθήνα. Οι περισσότεροι συμμετέχουν και στις διαδηλώσεις, όπου μετατρέπονται από φίλους του Κουφοντίνα σε εχθρούς του Χρυσοχοΐδη και της Κεραμέως, και καταλήγουν να παρτάρουν στις γνωστές πλατείες. Η ξεκούραση των «πολεμιστών» ύστερα από μια κουραστική εβδομάδα «σκληρής δουλειάς».

Και τα κόμματα της Αριστεράς τα ακούσατε μήπως να

νουθετούν αυτούς τους νεανίες και τις νεάνιδες; Να τους επισημαίνουν πως θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων συμπολιτών τους με τη συμπεριφορά τους; Οχι μόνο δεν τους καθοδηγούν αποτρεπτικά, αλλά, απεναντίας, καλούν την αστυνομία να απέχει από κάθε δράση που θα εμποδίσει «τα παιδιά» να εκτονωθούν από την καραντίνα. Συγχρόνως, καταγγέλλουν, υποκριτικά, την κυβέρνηση γιατί χειραγωγεί την επιτροπή των γιατρών, οι οποίοι προτείνουν να μην αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων σε πολλές περιοχές της χώρας. Μια κατάσταση για την οποία, όμως, ευθύνονται και οι ίδιοι οι καταγγέλλοντες, λόγω της συνειδητής συμπεριφοράς τους. 

Βέβαια, η Αριστερά ελάχιστες φορές δια-κρίθηκε για την υπεύθυνη στάση της σε κρίσιμες καταστάσεις. Γιατί σήμερα να αποτελέσει εξαίρεση; Δείγμα αυτής της ανευθυνότητας είναι η πάγια θέση της για δημιουργία νέων ΜΕΘ. Με απλά λόγια, το κράτος, δηλαδή ο Ελληνας φορολογούμενος, να πληρώνει για να μπορεί ο κάθε αντισυστημικός νεανίσκος να παρτάρει ελεύθερα στις πλατείες και στη συνέχεια να γεμίζουν οι ΜΕΘ. Πάρτι εμείς, ΜΕΘ εσείς! 

Την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι των περιοχών όπου διασκεδάζουν οι νεαροί, οι «νοικοκυραίοι» όπως τους αποκαλούν ειρωνικά οι αριστεροί «διανοητές», δεν έχουν χάσει μόνο τον ύπνο τους, κυριολεκτικά και μεταφορικά, αλλά διαρκώς ενημερώνουν τις Αρχές για τα κορωνοπάρτι που γίνονται έξω από την πόρτα τους. Είναι προφανές πως η ΕΛ.ΑΣ., εκτελώντας πολιτικές εντολές, απέχει. Στις πλατείες διαμορφώνεται το νέο είδος πολίτη που έχει μόνο δικαιώματα.

 Σ. Μουμτζής- Καθημερινή

2 σχόλια:

  1. Οργάνωσαν τελετή για την παραλαβή δύο σκαφών από το Λιμενικό. Ξέχασαν να μας πουν ότι η παραγγελία είχε γίνει από την κυβέρνηση των… άπλυτων. Ανακοίνωσαν ότι ιδρύεται γραφείο του ΠΟΥ στην Αθήνα. Ξέχασαν ότι γραφείο υπάρχει από το 2018 και το εγκαινίασε ο Α. Ξανθός της κυβέρνησης των… αριστεριστών. Είπαν πως θα τοποθετήσουν στην Ακρόπολη πλακέτα προς τιμήν του Μ. Γλέζου και του Απ. Σάντα. Ξέχασαν ότι υπάρχει από το 1982 και την είχε βάλει η κυβέρνηση των τότε… επικίνδυνων πασόκων. Ο φαταουλισμός του Καραγκιόζη: «Τα δικά μου δικά μου και των άλλων δικά μου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε Μουμτζή δε μας είπες τίποτα για τον ανέμελο που πότε παει για τένις, πότε για ουζα και πότε για ποδηλατάδα! Ουτε για κείνο το Δημαρχο με τις φιέστες του! Ρε Μουμτζή, πέρυσι που σύσσωμη η αντιπολίτευση στήριζε τα κυβερνητικά μέτρα μια καλη κουβέντα δε βρήκες μα πεις. Βρε Μουμτζή, άσε πια το θυμιατό, "Το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται κι ο Θεός".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά