Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Δεν έπρεπε


 

Νομίζω ότι, αν προσπαθήσω, μπορώ να φαντασθώ τα φοβερά αισθήματα, που πρέπει να τρέφει η υπουργός Πολιτισμού για τον Αλέξη Τσίπρα, έπειτα από όλα αυτά που της έχει κάνει. Καταλαβαίνω, επίσης, πόσο δύσκολο είναι για την υπουργό να ελέγξει αυτά τα αισθήματα. Όμως η δημοσιοποίηση των διαλόγων της με τον Τσίπρα, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ακρόπολη, ήταν μέγα λάθος εκ μέρους της κυρίας Μενδώνη.

Κατ’ αρχάς, η ίδια η επίσκεψη του Τσίπρα ήταν αφ’ εαυτής μια νίκη για την υπουργό: ο Τσίπρας αναγκάστηκε επιτέλους να δει ο ίδιος τι είναι αυτό το οποίο κακίζει εδώ και καιρό. Το ότι αρνήθηκε την ξενάγηση από την υπουργό είναι κατανοητό:

έπειτα από τα όσα της έχει καταλογίσει ως και αυτός ίσως να ντρέπεται να τη συναντήσει κατ’ ιδίαν. Το ότι, ωστόσο, η υπουργός τον υποδέχθηκε στην Ακρόπολη, παρά την προηγηθείσα άρνηση, ήταν άψογο εκ μέρους της: όφειλε να τιμήσει τον θεσμό, όχι το ανάξιο πρόσωπο. Η δημοσιοποίηση των διαλόγων, όμως, ήταν περιττή και, εν τέλει, μειωτική για την ίδια την υπουργό.  Ξέραμε πόσο τενεκές είναι ο Τσίπρας. Δεν χρειαζόταν όμως να μάθουμε και πόσο εκδικητική μπορεί να είναι η κυρία Μενδώνη…

Στ. Κασιμάτης-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά