Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Dior ή σφυροδρέπανο;


Τον ιερό βράχο της Ακροπόλεως, πολλές φορές επέλεξε το ΚΚΕ για να προβάλει τα αντιμονοπωλιακά-αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα του.

Φαίνεται πως είναι ο χώρος από όπου οργανώνει την αντεπίθεση του, όπως χαρακτηριστικά γράφουν τα πανό που «κοσμούν» την Ακρόπολη.

Γι' αυτήν την  βεβήλωση ουδείς ποτέ διαμαρτυρήθηκε, πλην κάποιων «γραφικών» που οι προοδευτικοί βάφτισαν αμέσως αντικομμουνιστές, και το θέμα έκλεισε.

Τι να ενοχλούμε τώρα το ΚΚΕ; Άφησε τους να παίξουν, να ξεχαρμανιάσουν αντιιμπεριαλιστικά και θα σηκωθούν να φύγουν. Τι θα κάνουν; Θα κατσικωθούν στην Ακρόπολη;

Αυτά τα ζήσαμε και τα ακούσαμε.

Ξαφνικά, οι ευαίσθητες ψυχούλες ενοχλήθηκαν που ο οίκος Dior θα κάνει φωτογράφηση των μοντέλων του στην Ακρόπολη.

Μέχρι και πρωτοσέλιδο το έκανε η «ΑΥΓΗ» με τίτλο « φορτηγά και καμαρίνια στην Ακρόπολη» -λες και μπορεί να

γίνει αλλιώς φωτογράφιση οίκου μόδας- ενώ η τομεάρχης πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε χθες άρθρο όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Επέλεξαν τον πιο αγοραίο τρόπο αξιοποίησης της Ακρόπολης. Αυταρχικό τσιμέντωμα*, φωτογραφίες μόδας, παρακρατικές μέθοδοι στριμώγματος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης…».

Προφανώς η κυρία τομεάρχης δεν έχει αντιληφθεί πως η Ακρόπολη δεν έχει ανάγκη τον οίκο Dior για να γίνει παγκοσμίως γνωστή, αλλά ο οίκος Dior έκρινε πως η φωτογράφιση σε αυτό το μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού θα έδινε πρόσθετο κύρος στο brand name του.

Και γι' αυτό πληρώνει. Κάποιος δε να ενημερώσει την κυρία «τομεάρχισσα» -κατά την αριστερή ορολογία-πως το 2018 το Υπουργείο Πολιτισμού έδωσε άδεια στο ΒΒC για γυρίσματα  στην Ακρόπολη της τηλεοπτικής σειράς « η μικρή τυμπανίστρια», και πολύ καλά έκανε.

Τελικά η Αριστερά γιατί ενοχλήθηκε από αυτήν την φωτογράφιση; Είναι θέμα αισθητικής; Δεν νομίζω.

Γιατί δεν διαμαρτυρήθηκαν τότε που οι συναγωνιστές του ΚΚΕ σήκωναν τις κουρελαρίες τους με τα συνθήματα τους στην Ακρόπολη; Είναι μήπως ζήτημα ιδεολογικό; Είναι οι σύντροφοι κατά της μόδας; Επίσης δεν το νομίζω, αν κρίνω από την πρόσφατη στυλιστική αλλαγή του Α. Τσίπρα ή τις γόβες της κυρίας Τζάκρη και το άψογο, κλασικό ντύσιμο της κυρίας Αχτσιόγλου.

Φαίνεται, διαβάζοντας κάτω από τις γραμμές του κειμένου της τομεάρχισσας πολιτισμού, πως ο όλος ΣΥΡΙΖΑ ενοχλήθηκε από την δημοσιότητα του διαλόγου του Α. Τσίπρα με την κυρία Μενδώνη.

Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι γιατί δημοσιοποιήθηκε, αλλά αν όντως ειπώθηκαν αυτά που δημοσιοποιήθηκαν. Και δυστυχώς, ουδείς διέψευσε τον διάλογο, αλλά τα νευράκια υπήρξαν γιατί διέρρευσε.

Ένας διάλογος διόλου κολακευτικός για τον τέως πρωθυπουργό, όχι για τις εγκυκλοπαιδικές γνώσεις του, αλλά για την άγνοια του για το κυβερνητικό έργο του οποίου προϊστατο. Αυτό είναι το πρόβλημα και γι' αυτό θύμωσαν οι φίλοι μας οι Συριζαίοι και τα βόλια τους πήραν ξώφαλτσα και τον Dior.

ΥΓ. Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, ο πόλεμος του ΣΥΡΙΖΑ με την υπουργό Πολιτισμού αφορά το Ελληνικό και την συμβολή της υπουργού στο ξεμπλοκάρισμα της επένδυσης. 

*Η έκφραση «αυταρχικό τσιμέντωμα» παρουσιάζει όντως εννοιολογικό ενδιαφέρον, γιατί προδιαθέτει ότι υπάρχει και «δημοκρατικό τσιμέντωμα»!  Το πιο πιθανόν βέβαια είναι να πρόκειται για σκέτη πομφόλυγα, κοινώς μπαρούφα.

 Σ. Μουμτζής-liberal.gr

4 σχόλια:

  1. «Ή μὲν φρόνησις αἰτία τοῦ πράττειν ὀρθῶς τὰ πράγματα· ἡ δὲ σωφροσύνη τοῦ κρατεν τῶν ἐπιθυμιῶν καὶ ὑπὸ μηδεμιᾶς ἡδονῆς δουλοῦσθαι͵ ἀλλὰ κοσμίως ζῆν.Έλεγε ο Αριστοτέλης. Εσείς κ. Μουμζή χαρακτηρίζεστε απο μετριοφροσύνη, δηλαδή απο μέτρια φρόνηση και ετσι με ''πομφόλυγες'' (αν και αλλη λέξη σου ταιριάζει) απαντάς στην αριαστερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά τι μέσο είχε ο Μπαμπινιώτης και του δώσανε την έδρα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον κάνανε και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών όταν υπάρχουν "μυαλά" σαν τον 6:28.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η οπισθοδρομικη κομπανια της ψευτοαριστερας σε μονιμη αρνηση που κρατουσε χρονια την προσεγγιση κρουαζιεροπλοιων μακρυα απο την Ελλαδα και τοσα αλλα που στοιχισαν τοσο πολυ στην οικονομια. Και για να θυμηθπυμαι και τους αλλους που παρηγαγαν μπανανες στην Κρητη και επεβαλαν απαγορευση εισαγωγης για να πωλουνται μαυρη αγορα στις Εθνικες οδους. Τι να πρωτοθυμηθει κανεις απο το τοτε μεχρι και ποσφατα το ανοιγμα των επαγγελματων και το μπουλινγ προς τον τοτε υπουργο που τα ξεχασε και ειναι σημετα αγκαλια στα ιδια εδρανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά