Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Αποκάλυψη από αμερικανικό περιοδικό! Γυμνή στον αέρα η Τουρκία – Δεν υπάρχουν πιλότοι να πετάξουν τα F-16


Τουρκία: Αποκάλυψη σε άρθρο του αμερικανικού περιοδικού “The American Interest”. Έχει εκκαθαρίσει την πολεμική της αεροπορία τόσο πολύ που δεν έχει αρκετούς πιλότους για να πετάξουν τα μαχητικά αεροσκάφη F-16

Όπως τονίζεται, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, η τουρκική κυβέρνηση αποδέσμευσε από τα καθήκοντά τους περισσότερους από 300 πιλότους F-16, και αυτό έχει αφήσει την τουρκική πολεμική αεροπορία χωρίς εκπαιδευμένο προσωπικό, σημειώνει ο αρθρογράφος Michael Peck. Αντ’ αυτού, η τουρκική κυβέρνηση ψάχνει στο εξωτερικό για μια λύση, κάτι που δείχνει ξεκάθαρα πως η Τουρκία είναι γυμνή στον αέρα.

“Ωστόσο, η Ουάσιγκτον απέρριψε ένα αίτημα της Τουρκίας για αποστολή εκπαιδευτών. Η Τουρκία έχει επίσης ζητήσει βοήθεια από το Πακιστάν”, ανέφερε ο αναλυτής, επικαλούμενος μια

έκθεση του Ατλαντικού Συμβουλίου, που αναφέρει πως η τουρκική κυβέρνηση, “σε ένδειξη απελπισίας”, διέταξε 330 πρώην πιλότους να επιστρέψουν στην Πολεμική Αεροπορία για τέσσερα χρόνια, για να μη χάσουν τις άδειες πτήσης τους.

Η έλλειψη πιλότων που προκαλεί κενά στο σύστημα άμυνας της Τουρκίας είναι ένας λόγος για τον οποίο η Άγκυρα ήταν τόσο πρόθυμη να αγοράσει τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400 από τη Ρωσία παρά τις αμερικανικές κυρώσεις, δήλωσε ο Peck.

Ο Peck επικαλέστηκε τον Τούρκο αναλυτή Verda Özer, ο οποίος είπε ότι η αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016 δημιούργησε “την ανάγκη ανάπτυξης της αεροπορικής μας άμυνας”. “Αλλά οι S-400 από μόνοι τους δεν είναι αρκετοί”, είχε προσθέσει ο Özer.

 infognomonpolitics.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά