Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Αν ο Κυριάκος αποφασίσει εκλογές!


 

Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκηρύξει αύριο εκλογές «κινδυνεύει» να τις κερδίσει με μεγαλύτερο ποσοστό απ' ότι πήρε στις εκλογές του 2019. Κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει και μάλιστα μετά από μία περίοδο μεγάλης κρίσης. Κι αυτό δεν μπορεί να μην το λαμβάνει υπόψιν του ο κ. Μητσοτάκης. Δεν υπάρχει πολιτικός που να αγνοεί την πιθανότητα να πετύχει μία συντριπτική και καταλυτική νίκη κατά των αντιπάλων του.

Να σημειωθεί ακόμη ότι αυτό που φαίνεται σήμερα από τις δημοσκοπήσεις είναι ότι το εκλογικό σώμα δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην διακυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο κόσμος εκτιμά την δουλειά της κυβέρνησης και θα ήθελε αυτή η δουλειά να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί. Συνήθως οι κυβερνήσεις εισέρχονται έπειτα από δύο χρόνια στη φάση της φθοράς. Η υποχώρηση της απήχησης μιας κυβέρνησης θεωρείται τότε φυσιολογική. Στην περίπτωσή μας έχουμε επιπρόσθετα και δύο χρόνια κρίσης και όχι μια οποιαδήποτε, τυχαία, διετία. Κι όμως! Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε και ανέτρεψε αυτές τις συνθήκες. Η φθορά δεν έχει έρθει. Αντίθετα, η αντιπολίτευση είναι αυτή που έχει περιέλθει σε μία δίνη εσωστρέφειας λόγω της έλλειψης στρατηγικής που διακρίνει τις επιλογές της.

Μήπως αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να

αρχίσει ο κ. Μητσοτάκης να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο της προσφυγής στις κάλπες; Ίσως το Φθινόπωρο, ίσως την άνοιξη ή το… φθινόπωρο του 2022. Μπορεί επίσημα να το αρνούνται, αλλά στην πράξη δεν μπορεί κάποιος να αγνοήσει τους καλούς οιωνούς. Ή τουλάχιστον να τους εξετάσει!

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας πολιτικός που αρέσκεται να έχει στο τραπέζι όλες τις πιθανές επιλογές. Ανασχηματισμός το φθινόπωρο, ανασχηματισμός στο τέλος του χρόνου ή εκλογές αργότερα. Η συζήτηση δεν του κάνει κακό. Οι διαρροές για τον ανασχηματισμό ανεβάζει το θερμόμετρο της αγωνίας στους υπουργούς του, οι οποίοι νιώθουν έτσι μια διαρκής πίεση για ένα καλό αποτέλεσμα. Και η συζήτηση για εκλογές απορυθμίζει πλήρως την αντιπολίτευση, εντείνοντας το άγχος της και οδηγώντας την σε σωρεία λαθών. Διότι ο κ. Τσίπρας είναι παντελώς ανέτοιμος για εκλογές και από την άλλη δεν έχει «βοηθηθεί» από τις συγκυρίες. Ούτε οι παράνομοι μετανάστες πέρασαν τον Έβρο, ούτε η Πανδημία διέλυσε την Οικονομία. Όταν μία αντιπολίτευση δεν έχει στρατηγική, περιμένει να πέσει η κυβέρνηση ως ώριμο φρούτο. Και η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι απ’ αυτές τις περιπτώσεις που θα περιμένει να κάνει το χατίρι των πολιτικών της αντιπάλων.

Θανάσης Μαυρίδης-liberal.gr

9 σχόλια:

  1. Οι δημοσκοπήσεις επίσης όμως δείχνουν πως κανείς δεν θέλει εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οσο πιο γρηγορα τα μαζευει και φευγει ο Κυριακουλης απο της Βουλης των Ελληνων τα εδρανα και το πολυτελες γραφειο του με τις συγχρονες τεχνολογικες εγκαταστασεις, τοσο το καλιτερο για την Ελλαδα μας και για τον ιδιο!
      Ο κ. Κουλης δεν τραβαει πια !!

      Διαγραφή
    2. παλι ξεχασες τα φαρμακα σου

      Διαγραφή
  2. Οταν εχεις ενα Τσίπρα που αυτό που προτείνει στον Έλληνα ψηφοφόρο είναι η Μαριλίζα και ο Ραγκουσης, τη χυδαιότητα του Πολακη, τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, τότε όχι μόνο θα πάρει τις επόμενες εκλογές ο Μητσοτάκης αλλά θα τον στείλει μια και καλή στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μαζί με τον φίλο του των PODEMOS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταφερες να μετεφερεις το προβλημα του κυβερνητη μας στο ποιος απο τους δυο εχει τη καλιτερη συζυγο!! Ειναι του Κυριακουλη η σύζυγος με την ειδικευμένη στις υπερποντιες εταιρειες της, Μαρέβα Κραμποβσκυ, η είναι του σταυραετου Αλεξη η συζυγος, η Μπέτι Μπιζιάνα, η εκπαιδευμένη στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (2002–2008), η οποια κατεχει δίπλωμα σπουδων και εργάζεται στο επάγγελμά της ?
      Προσωπικά θα εδινα αριστα στη κυρια Μπέτυ Μπαζιάνα, τη συζυγο του ασπροφτερουγου!
      Αλλα ειπαμε, αυτα ειναι γούστα!!

      Διαγραφή
  3. ΕΓΩ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΤΙς ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΝΑ ΕΣΤΕΛΝΑ ΤΟΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΛΑΙΚΙΣΤΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ ...ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΚΟ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τα λεγόμενα σου και τον τρόπο σκεψης σου αποδεικνύεται ότι είσαι κυριακος και ψηφίζεις σαν κυριακος, βοήθεια μας και μετά περιμένουμε να πάει μπροστά αυτή η χώρα, με ποιον? Με ποιον βρε έρημε Κυριάκο?

      Διαγραφή
    2. Πολυ καλογραμμενο το σχολιο σου!!Σ`ευχαριστω !!

      Διαγραφή
  4. Δεν έχεις άδικο, ίσως περιμένει το τέλος του Covid-9, και τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά