Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Σκληρό ροκ χωρίς μουσική


Είναι κοινή διαπίστωση πως η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στην κυβέρνηση, προσπαθώντας να περιμαζέψει ό,τι μπορεί. Η εσωκομματική γκρίνια είναι μεγάλη, καθώς ο χρόνος κυλά αλλά η κυβέρνηση δεν φθείρεται. Και αν καταγράφεται μια ανεπαίσθητη φθορά, αυτήν δεν την καρπώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Συγχρόνως, και αυτό είναι το ανησυχητικό για τον Αλ. Τσίπρα και τους συνεργάτες του, αρχίζουν να έρχονται στη Βουλή δικογραφίες που αγγίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία λογικό είναι να ζητούν πολιτική κάλυψη. Δεν είναι τυχαία λοιπόν η επιλογή της όξυνσης. Μόνο που για να είναι πολιτικά αποτελεσματική θα πρέπει να αντανακλά και να αναφέρεται σε μια υπαρκτή ή υποβόσκουσα κοινωνική αναταραχή. Πολιτική ένταση που αφορά μόνο τον μικρόκοσμο της πολιτικής είναι άσφαιρη. Είναι σα να προσπαθείς να χορέψεις ροκ εντ ρολ χωρίς μουσική υπόκρουση. Το θέαμα θα είναι μάλλον κωμικοτραγικό.

Σε μια παρόμοια κατάσταση βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ. Επιχειρεί να πολώσει την κατάσταση είτε με fake news, τα οποία μέσα σε λίγη ώρα αποκαλύπτονται, είτε με τεχνητές εντάσεις και

ακραίες υποσχέσεις που ανακαλούν τις μνήμες της περιόδου 2014-2015. Οι πολίτες θυμούνται. Και κυρίως αυτοί τους οποίους προσπαθεί να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί το να πεισθεί ο σκληρός πυρήνας του με τα fake news, ουδένα ενδιαφέρει. Αυτοί πίστεψαν και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. 

Διόλου ευχάριστο για τον Αλ. Τσίπρα και την ηγετική ομάδα του κόμματός του είναι πως οι κομβικές μεταρρυθμίσεις γύρω από τις οποίες σκοπεύουν να δώσουν τις μεγάλες μάχες τυγχάνουν της αποδοχής όχι μόνο της κοινής γνώμης γενικώς, αλλά και ενός σημαντικού τμήματος αυτών που είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβερνητική πολιτική διαβρώνει και το υπέδαφος της ριζοσπαστικής Αριστεράς, όπως φαίνεται.

Εννοείται πως αν τελικά ο πρωθυπουργός επιλέξει να εξαντλήσει την τετραετία, ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να ξεμείνει από πυρομαχικά. Ξεκίνησε από πολύ νωρίς το σκληρό ροκ και θα κουραστεί να το χορεύει σχεδόν για είκοσι μήνες. Αλλωστε, και αυτό είναι το σημαντικό, η πολιτική του σκληρού ροκ δεν αφορά αυτόν που ασκεί αυτήν την πολιτική, αλλά τον αντίπαλό του. Υπάρχει πολύ σοβαρή περίπτωση τελικά ο Αλ. Τσίπρας να χορεύει, ασθμαίνων, μόνος του το σκληρό ροκ και μάλιστα χωρίς μουσική.

 Σ. Μουμτζής-Καθημερινή

8 σχόλια:

  1. Ακόμα κι αν ψήφισα την κυβέρνηση θέλω η αξιωματική αντιπολίτευση να την ελέγχει στα στραβά της είτε χάρισμα σε χρέη πανεπιστημιακών, όπως διαβάζω τελευταία, είτε επιδοτήσεις στα ΜΜΕ κι όχι να ασχολείται με ανοησίες ή χάιδεμα σε κάθε λογής ψεκασμενη ή μη μειοψηφία που σκοπό έχει απλώς την όξυνση Γ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια σοβαρη απαντηση απο τον κ.Γ.Κ που πονα για την ανεξελεγκτη και στραβη κατασταση στο τοπο μας που την οδηγει ο απειρος και ανικανος Κυριακουλης της ΝΔουλας απο τον οικο των Μητσοτακηδων για τον οποιον οικο η ιστορια εχει να γραψει για πολλα σκοτεινα σημεια !!

      Διαγραφή
    2. Υπαρχει μια διαφορα, ο Γ.Κ ειναι σωστος ψηφοφορος εσυ εισαι οπαδος ..κομματοσκυλο

      Διαγραφή
    3. Επιστολες διαμαρτυριας σαν και τις δικες σου 11:10:00 π.μ. EEST, ειναι απαραιτητες ωσπου ο Κουλη να φυγει κυνηγημενοςκαι να αρχισει με τη κυρια του Μανεβρα τις γνωστες μπιζνες στη Καραβαικη και αλλου!!

      Διαγραφή
    4. Προς αξιοτιμο Ανώνυμο Σάββατου, 31 Ιουλίου 2021 - 12:22:00 μ.μ. EEST,θεωρω υποχρεωση να σου πω οτι δεν ξερεις τι σκεπτεσαι /λογιζεσαι και τι γραφεις , μουτζουρωνοντας την ιστοσελιδα στο διαδυκτιο!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμε 11:50 Αν ο ο Κυριάκος είναι άπειρος και ανίκανος φαντάσου αυτόν που βλέπει την πλάτη του Κανένα.
    Να μην μπορείς ούτε τον Κανένα να περάσεις και να φαντασιώνεσαι πως μπορείς να ξαναγελασεις τον λαό και να κερδίσεις την ψήφο του. Γ. Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ως τα πριν μας ταλεγες καλα κι ωραια γιατι ησουν κατα του κ. Κυριακουλη~
      τωρα παλι τα αναποδογυριζεις!!
      Μα τι ειδος ανεμομυλος εισαι συ βρε παιδι μου ? Να μη μπορει κανενας να σε παρει στα σοβαρα με τα οσα γραφεις!!!
      Αιντε και να δουμε τι αλλες αεροβασιες εχουμε νακουσουμε απο σενα αξιοτιμε κ. Γ.Κ!!
      Ηδη εχω αρχισει να απαγοητευομαι με τα οσα λες και μεταφραζεις !!

      Διαγραφή
    2. Αν νομίζεις επειδή επισημαίνω λάθη της κυβέρνησης πως έχω και την ελάχιστη ελπίδα σε δήθεν θεόσταλτους κι ασπροφτέρουγους πλανάσαι(για να είμαι και επιεικής)
      Σε κάποιον που μπορεί να βελτιωθεί του κάνεις κριτική. Σε κάποιον που δεν υπάρχει περίπτωση απλά τον κράζεις. Γ. Κ

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά