Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Παρασημοφορήστε και τον… “Ρουβίκωνα”! Να τελειώνουμε.


Του Θανάση Κ. 

Η… παραλίγο “παρασημοφόρηση” ενός “αλληλέγγυου”, που βοηθούσε τα κυκλώματα δουλεμπόρων να περάσουν λαθρομετανάστες από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά, υπήρξε ένα ακόμα ατυχές περιστατικό.

[“Ατυχές περιστατικό” είναι μάλλον πολύ επιεικής χαρακτηρισμός.

Αλλά ας μείνουμε σ’ αυτόν, για την ώρα…]

* Πρώτον, τέτοιες ανώτατες διακρίσεις δεν δίνονται για μεμονωμένη πράξη. Βάση του Νόμου 106 του 1975, οι τιμητικές διακρίσεις Αριστείας δίνονται για “εξαίρετες υπηρεσίες” προς των χώρα, δηλαδή για τη συνολική προσφορά του τιμωμένου ανθρώπου.

Αυτός που προτάθηκε να παρασημοφορηθεί τώρα είχε διαπρέψει, λέει, στη “σωτηρία λαθρομεταναστών”, όταν έφταναν κατά χιλιάδες στα ελληνικά νησιά.

Ποιός το λέει αυτό;

Ο ίδιος κι όσοι τον πρότειναν (που ακόμα δεν έχουμε μάθει το ονοματάκι τους…)

Οι Ελληνικές αρχές ωστόσο, λένε άλλα:

* Πρώτον, λένε ότι όσοι έρχονται από απέναντι ήταν κατά κανόνα εργαλειοποιημένοι.

Δηλαδή τους έστελναν οι τουρκικές αρχές. Χωρίς να είναι κατ’ ανάγκην ούτε “πρόσφυγες” ούτε “μετανάστες”. Άλλωστε, “πρόσφυγες” από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, το Μαρόκο και την Τυνησία που δεν έχουν Πόλεμο, είναι ανοησία και να το λέμε.

Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, κάποιος θεωρείται “πρόσφυγας” στην πρώτη ασφαλή χώρα στην οποία φτάνει όταν φύγει από την χώρα όπου κινδυνεύει (υποτίθεται).

Η πρώτη τέτοια “ασφαλής χώρα” γι’ αυτούς είναι η Τουρκία! Από την Τουρκία και μετά, δεν είναι “πρόσφυγες”. Είναι “μετανάστες”.

Κι επειδή μπαίνουν παράνομα είναι παράνομοι μετανάστες – όπως σαφώς προβλέπει η Συνθήκη της Λισαβόνας, δηλαδή το “Ευρωσύνταγμα”, άρθρο 79. Και επιτάσσει ρητώς να απομακρύνονται και να επαναπατρίζονται...

* Κι ύστερα σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΕΕ (ΕΔΔΑ), αν κάποιος εισέρχεται παράνομα σε χώρα μέλος της ΕΕ από τρίτη χώρα ασφαλή γι’ αυτούς, δεν έχει ούτε άσυλο να ζητήσει…

Αυτούς λοιπόν, δεν τους “διέσωζε” αναγκαστικά. Μάλλον βοηθούσε στη παράνομη “διακίνησή” τους!

* Για να καταλάβουμε: η Τουρκία τους μαζεύει από διάφορες χώρες, τους ανακατεύει με αληθινούς πρόσφυγες (στην αρχή τουλάχιστον) κι ύστερα τους στέλνει σε μάς μαζικά, σε συνεργασία με κυκλώματα δουλεμπόρων.

Και συνεννοείται με διάφορους από δω μεριά, να ειδοποιούν τους διακινητές πότε δεν υπάρχουν σκάφη του Λιμενικού στην περιοχή, ώστε να στέλνουν το “εμπόρευμα”.

Κι αν στο μεταξύ εμφανιστούν σκάφη του Λιμενικού (ή της Frontex) τότε βουλιάζουν τις βάρκες, για να είναι αναγκασμένες οι αρχές να τους περιμαζέψουν (και να τους πάρουν στην Ελλάδα).

Κι εμείς πάμε να “βραβεύσουμε” τους πιθανούς συνεργάτες των διακινητών που παριστάνουν τους “διασώστες”.

(Ενδεχομένως να διέσωσαν και κάποιους. Αλλά αυτό δεν τους καθιστά λιγότερο “συνεργάτες των διακινητών”)

* Για να καταλάβετε πόσο μπλεγμένο είναι το τι ακριβώς συνέβαινε (κι ακόμα συμβαίνει – σε πολύ μικρότερη κλίμακα, βέβαια), θυμηθείτε την τραγική περίπτωση του Αϋλάν.

Το Σεπτέμβριο του 2015 κυκλοφόρησε σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ η συγκλονιστική φωτογραφία με ένα άψυχο κορμί ενός αγοριού στα τουρκικά παράλια, κοντά στην Αλικαρνασσό (Βυζαντινό Πετρόνιο, σήμερα Bodrum). Επρόκειτο για τον τρίχρονο Αylan Kurdi (πραγματικό όνομα Alan Shedu από τον Kobani, κουρδικό χωριό της Συρίας).

Σε ένα πολύνεκρο ναυάγιο όπου πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ (αληθινοί πρόσφυγες τότε), προσπαθούσαν να περάσουν από τα τουρκικά παράλια στο ελληνικό νησί Κώς, αλλά ανατράπηκε η βάρκα τους και πνίγηκαν πολλά παιδιά. Μαζί και κάμποσοι ενήλικες…

Δεν τους εμπόδισε κανείς τότε. Μόνη της ανατράπηκε η βάρκα, όπως δήλωσαν όλοι οι διασωθέντες…

Ανάμεσα στους “απαρηγόρητους συγγενείς”, ο τραγικός πατέρας του άτυχου Αϋλάν. Ο οποίος έχασε κι άλλα παιδιά στο ατύχημα!

Όμως, η εικόνα αυτά “ανατράπηκε” λίγο αργότερα:

Όταν μια άλλη γυναίκα – από το Ιράκ αυτή – που επέβαινε στη μοιραία βάρκα, κι είχε χάσει κι εκείνη το παιδί της, κατήγγειλε τον “τραγικό πατέρα” του Αύλάν, ότι εκείνος ήταν ο κυβερνήτης της βάρκας και δεν προσπάθησε καν να σώσει κανένα από τα παιδιά του!

Η καταγγελία της σόκαρε τους πάντες, και οι Τουρκικές αρχές παρέπεμψαν τον καταγγελλόμενο σε δίκη, τον δίκασαν και τον καταδίκασαν! (Ήταν πριν το πραξικόπημα του 2016, όταν του τουρκικά δικαστήρια είχαν κάποια
“αντικειμενικότητα” ακόμα σε τέτοιες υποθέσεις).

Ωστόσο, μετά το πραξικόπημα του 2016, ο καταδικασθείς πήρε χάρη από τον Ερντογάν, αφέθηκε ελεύθερος και του δόθηκε τιμητικώς η τουρκική υπηκοότητα.

Δεν θα μάθουμε ποτέ τι ακριβώς έγινε τότε…

Σε αυτό το βρώμικο εμπόριο που γίνεται εδώ και χρόνια, είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις ποιός είναι ο “θύτης” και ποιο είναι το θύμα. Ποιός είναι ο “ήρωας” και ποιός ο “κακούργος”.

Γι’ αυτό ας είμαστε πιο προσεκτικοί στις “τιμητικές διακρίσεις “που δίνουμε…

* Σύμφωνα με το Λιμενικό, λοιπόν – δηλαδή τις αρχές της χώρας –  ο προταθείς για παρασημοφόρηση σήμερα συνεργαζόταν τότε με ΜΚΟ που ήταν συνεννοημένες με τα κυκλώματα των δουλεμπόρων να ειδοποιούν τους “διακινητές” όταν εμφανίζονται σκάφη του Ελληνικού Λιμενικού.

Η εν λόγω ΜΚΟ επειδή ακριβώς κατηγορήθηκε από τις ελληνικές αρχές, διαλύθηκε και εξαφανίστηκε. Κι έτσι δεν μπόρεσε να υπάρξει δικαστική διερεύνηση των δραστηριοτήτων της που έχουν καταγγελθεί..

Υπάρχει λοιπόν η “εκδοχή” ο κύριος να παρίστανε το “διασώστη”, ενώ στην πραγματικότητα ήταν τσιλιαδόρος των διακινητών – σύμφωνα με καταγγελίες των ελληνικών αρχών πάντα…

Αλλά δεν είναι το μόνο του “κατόρθωμα” αυτό.

* Τελευταία έχει καταγγείλει υβριστικά μέσω των Μέσων Κοινωνικής δικτύωσης (ελληνικά και αγγλικά) το Ελληνικό Λιμενικό ως “το πιο βάρβαρο στον κόσμο”! Κι αυτό δεν είναι “φήμες”. Αποδεικνύεται πλήρως από πολλαπλές δικές του αναρτήσεις…

Ταυτόχρονα καθύβριζε στα μέσα Κοινωνικής δικτύωσης τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Μιλούσα για “χούντα Μητσοτάκη” και “χούντα του Κούλη”!

Αν αυτόν τον άνθρωπο τον “παρασημοφορούσε” η Προεδρία της Δημοκρατίας, αυτό θα ήταν δημόσια ομολογία από πλευράς μας ότι… “είχε δίκιο”! Και όταν ελεεινολογούσε το Λιμενικό και όταν καθύβριζε τον Πρωθυπουργό…

  Αυτό πήγαν να κάνουν…

Κι ύστερα κάποιος τους πήρες χαμπάρι και ματαιώθηκε η παρασημοφόρησή του.

Κι ύστερα άρχισαν να κατηγορούν το ΥΠΕΞ, ότι αυτό, λέει, τους τον …πρότεινε!

Κι ύστερα από το ΥΠΕΞ…διαψεύστηκε ότι έγινε οποιαδήποτε πρόταση εκ μέρους του.

Κι ύστερα μάθαμε ότι το ΥΠΕΞ ήταν που “έκοψε” την παρασημοφόρηση του εν λόγω…

Τώρα είναι καιρός να μάθουμε ποιός ακριβώς τον πρότεινε!

Γιατί αν δεν το μάθουμε, ένα ατυχές περιστατικό θα εξελιχθεί σε μέγα σκάνδαλο. Εθνικών διαστάσεων.

Επί πέντε χρόνια περίπου λειτουργούσαν ΜΚΟ χωρίς ουσιαστική αναγνώριση στην Ελλάδα, έπαιρναν χρήματα (απ’ έξω κυρίως) έκαναν “δικαιοπραξίες” (εδώ και κυρίως σε ακριτικά μας νησιά) και δεν είχαν επίσημη αναγνώριση από τις αρχές ούτε ήταν υπόλογες στο Ελληνικό κράτος.

Κι όταν αποφάσιζαν να διαλυθούν – για να μην λογοδοτήσουν – ήταν αδύνατο να βρεθούν τα ίχνη των ενεργειών τους, ούτε των συνεργών τους…

Τώρα μπήκε κάποια τάξη στο χάος. Και αποφάσισαν κάποιοι να βραβεύσουν τις… “αγαθοεργίες” που έκαναν και αυτοδιαλύθηκαν, για να μην αναγκαστούν να λογοδοτήσουν.

Παράνοια

* Ο εν λόγω διέπρεψε και σε άλλα “πεδία δόξης λαμπρά”. Πριν λίγους μήνες συμπαραστεκόταν στον Κουφοντίνα! Και στις διαδηλώσεις για τον Κουφοντίνα που έσπαγαν την καραντίνα, όταν το λοκντάουν ήταν υποτίθεται σε λειτουργία και η πανδημία σκόρπαγε χιλιάδες κρούσματα και θέριζε δεκάδες νεκρούς κάθε μέρα.

Σήμερα όλοι αποδοκιμάζουν τους αντ-ιεμβολιαστές.

Κι αυτοί που έσπαγαν τα μέτρα τότε, τι ακριβώς ήταν.

Ήταν καλύτεροι;

Χειρότεροι ήταν!

Και μάλιστα ως “αλληλέγγυοι” του πολύ-ισοβίτη δολοφόνου.

Ωραίοι “δημοκράτες”, έτσι;

Αυτόν τον άνθρωπο ήθελαν να “τιμήσουμε” με την ανώτατη διάκριση!

Και για να μη γίνει καμία παρανόηση, εδώ δεν ελέγχουμε τα φρονήματα του εν λόγω. Ελέγχουμε, αν πρέπει να… παρασημοφορηθεί κι από πάνω!

Εκεί καταντήσαμε…

Προτείνω την επόμενη φορά να παρασημοφορήσουμε τον…”Ρουβίκωνα”!

Το ξεφτιλίσαμε που το ξεφτιλίσαμε, να κάνουμε και την πλάκα μας, έτσι;

Γιατί όχι τον “Ρουβίκωνα”;

Κι αυτοί είναι εναντίον του “αστικού κράτους”! Όπως ο εν λόγω…

Κι αυτοί καταγγέλλουν τη “χούντα του Κούλη”! Οπως ο εν λόγω

Κι αυτοί ταυτίστηκαν με τα “δικαιώματα” του πολύ-ισοβίτη καταδικασμένου δολοφόνου Κουφοντίνα. Όπως ο εν λόγω…

Κι ο Κουφοντίνας, δηλαδή, τι ζητούσε, το παληκάρι;

Το “δικαίωμα” να εκτίει την ποινή του όπου θέλει ο ίδιος, υπό όποιες συνθήκες τον βολεύουν και να βγαίνει όποτε θέλει.

Σιγά το πράγμα…

Τέλος οφείλουμε να βραβεύσουμε τον “Ρουβίκωνα” και για το “ηθικό ποιόν” των μελών του:

–Το ένα ηγετικό στέλεχος του “Ρουβίκωνα” το σκότωσε πέρσι η σύντροφός του, γιατί την… έδερνε, λέει!

Αλλά καμιά “δικαιωματίστρια” δεν βγήκε να καταγγείλει, εκ των υστέρων, περιστατικό “έμφυλης βίας”!

–Άλλος αλληλέγγυος (άγνωστο αν είναι κι αυτός στο “Ρουβίκωνα”) σκότωσε προ ημερών την φίλη του (στη Φολέγανδρο)! Αλλά καμιά φεμινίστρια δεν βγήκε να καταγγείλει… “γυναικοκτονία” στην περίπτωση αυτή..

Νομίζω ότι ο “Ρουβίκωνας” πρέπει να βραβευθεί για “εξαιρετικές πράξεις”.

Αποκάλυψε, χωρίς να το επιδιώκει καν, την πλήρη ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ των
“δικαιωματιστών”.

ΥΓ. Να βάλουμε και κάποιες από τις κυρίες που κραύγαζαν για “γυναικοκτονία”, να δώσουν το παράσημο της… “τοξικής φαλοκρατίας” στο “Ρουβίκωνα”!

Έτσι δεν θέλω “συντηρητισμούς” και μιζέριες.

Άμα είναι να κάνουμε μια δουλειά, να την κάνουμε σωστά

 dailypost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά