Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Η πιο αποτελεσματική καμπάνια για τα εμβόλια είναι μπροστά μας


Καθώς ψάχνουμε για επιχειρήματα υπέρ των εμβολίων, καθώς συζητάμε πολίτες και πολιτικοί για την καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού, για να γλιτώσουμε όσο περισσότερα σπασμένα γίνεται από την πανδημία που βρίσκει εύφορο έδαφος με περίπου 4 εκ συμπολίτες μας ανεμβολίαστους, η πιο πειστική εκδοχή της είναι μπροστά μας και μάλιστα δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό.

Όπως όλα δείχνουν, στις ΗΠΑ η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων προέρχεται από ανεμβολίαστους, το κυριότερο όμως η συντριπτική πλειοψηφία και των εισαγωγών σε νοσοκομεία προέρχεται επίσης από ανεμβολίαστους. Αυτό αποδεικνύουν τα στοιχεία που παραθέτουν τεράστιες πολιτείες με χιλιάδες κρούσματα καθημερινά, όπως το Λος Άντζελες. Αρκεί κανείς να ρίξει μια ματιά στους πίνακες που δημοσιεύονται για να κατανοήσει ότι όντας εμβολιασμένος ακόμα και αν νοσήσει κανείς, πολύ δύσκολα θα χρειαστεί να το περάσει εκτός του σπιτιού του.

Συνομιλώντας καθημερινά με μέλη της Επιτροπής, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι

και οι ίδιοι από τα στοιχεία που γνωρίζουν, βλέπουν ότι και στην Ελλάδα τα περισσότερα ενεργά κρούσματα που καταγράφονται είναι από ανεμβολίαστους, ενώ η συντριπτικότατη πλειοψηφία των εισαγωγών αφορά επίσης αυτούς. Το επιβεβαιώνουν άλλωστε οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Μάλιστα αρκετά από τα μέλη της Επιτροπής εκφράζουν την συμφωνία τους με την δημοσιοποίηση των στατιστικών αυτών στοιχείων και περιμένουν το πράσινο φως από το Υπουργείο Υγείας. Χωρίς κανένα προσωπικό δεδομένο να διαρρέει, χωρίς καμία αναφορά σε πρόσωπα, καταστάσεις και συνθήκες που να φωτογραφίζουν ασθενείς, αρκεί να παρουσιαστεί με επίσημα δεδομένα αυτή η κατάσταση.

Έτσι η λεγόμενη μεγάλη εικόνα για την σημασία του εμβολιασμού θα δοθεί επιτέλους και με αριθμούς που αφορούν την πανδημία στην χώρα μας, πείθοντας έτσι αρκετούς δύσπιστους συμπολίτες μας που τσιμπάνε από την “λάσπη” των αντιεμβολιαστών που υποστηρίζουν ότι όλοι διατρέχουν τον ίδιο κίνδυνο.

Η πιο απλή λύση, η πιο πειστική καμπάνια, είναι στα χέρια του Υπουργείου Υγείας και της Επιτροπής, αφού πολύ σωστά επιλέχθηκε η παράθεση των δεδομένων στους πολίτες, ας έχουν την δυνατότητα να γνωρίζουν κατά πόσο η πανδημία απειλεί τους εμβολιασμένους και κατά πόσο τους ανεμβολίαστους.

Μέχρι τότε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ας εφαρμόσει τις κυρώσεις που εξήγγειλε, εννοείται σωστά, ο Πρόεδρος του και μέλος της Επιτροπής Θανάσης Εξαδάκτυλος, εις βάρος του αντιεμβολιαστή-καρδιολόγου που αποφάσισε να επενδύσει στο κύμα του σκοταδισμού που απειλεί την δημόσια υγεία.

Γιωρ. Πιέρρος

 dailypost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά