Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Κι όμως δεν ζήτησε εκλογές!



Και τι δεν είπε για τον πρωθυπουργό! Τον αποκάλεσε «τυμβωρύχο», «ωμό πολιτικό απατεώνα», ενώ μίλησε και για «εκκένωση από την εξουσία». Θα περίμενε κάποιος η κατακλείδα αυτής της επίθεσης να είναι το αίτημα για εκλογές. Στις δημοκρατίες αυτόματη εκκένωση εξουσίας δεν υπάρχει και δεν προβλέπεται. Διεξάγονται εκλογές και αν το κυβερνών κόμμα ηττηθεί «εκκενώνει την εξουσία», όπως συνέβη με τον Α. Τσίπρα στις 7 Ιουλίου 2019.

Υπάρχει και η χαρακτηριστική φωτογραφία της «εκκένωσης» του Μεγάρου Μαξίμου. (Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις).

Επιπροσθέτως, όταν θεωρείς πως ο πολιτικός αντίπαλος σου είναι «ωμός πολιτικός απατεώνας» και κέρδισε τις εκλογές με τυμβωρυχία, τι πιο λογικό να ζητήσεις εκλογές για να νικήσεις έναν πρωθυπουργό που έχει αυτά τα χαρακτηριστικά. Είσαι υποχρεωμένος να το κάνεις για να

στηρίξεις αυτούς τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς και για να τονώσεις το ηθικό του κόσμου που σε ακολουθεί.

Και όμως! Ο Α. Τσίπρας δεν τόλμησε καν να προφέρει την λέξη «εκλογές». Μην μου πείτε πως αίφνης έγινε θεσμικός! Πως σέβεται τους θεσμούς! Μήπως περιμένει να δει τις δημοσκοπήσεις του Σεπτεμβρίου και αναλόγως να πράξει;

Να σημειώσω πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόβαλλε το αίτημα των εκλογών από το καλοκαίρι του 2016, αναλαμβάνοντας ουσιαστικά την πρωτοβουλία των κινήσεων, σε αυτό το κομβικό ζήτημα.

Ο Α. Τσίπρας γνωρίζει πως οι κυβερνήσεις κλονίζονται κυρίως από την οικονομική πολιτική τους. Το Μάτι ήταν το κερασάκι στην τούρτα που την δημιούργησε η υπερφορολόγηση των πολιτών. Οι 102 νεκροί βρήκαν την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να υπολείπεται σημαντικά στις δημοσκοπήσεις από τη Νέα Δημοκρατία. Η φωτογραφία στην θαλαμηγό με το πούρο απλώς τους αποτελείωσε. Κατέστησε την πτωτική πορεία μη αναστρέψιμη.

Σήμερα, η κυβέρνηση δεν παρουσιάζει τέτοια δείγματα. Η οικονομία, τουλάχιστον σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο, δείχνει σημάδια ανάκαμψης, ενώ τα σημαντικά μέτρα στήριξης προς τους πολίτες, λόγω της πανδημίας, αποσυμπίεσαν τις κοινωνικές εντάσεις. Ο τουρισμός όλα δείχνουν πως θα κινηθεί εντός των στόχων, δηλαδή θα ακουμπήσει το 50% της συνολικής επίδοσης του 2019, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τις τοπικές κοινωνίες.

Δηλαδή η κυβέρνηση θα πρέπει να αισθάνεται ασφαλής; Όχι, γιατί καμιά κυβέρνηση δεν θα πρέπει να αισθάνεται ποτέ ασφαλής. Η επανάπαυση και η χαλάρωση, με μεγάλη ευκολία οδηγούν στην έπαρση και στην αλαζονεία, ιδίως αν οι αντίπαλοι είναι ανεπαρκείς. Μια κυβέρνηση αν θέλει να επιδείξει έργο θα πρέπει να βρίσκεται σε διαρκή υπερδιέγερση, κυρίως αν έχει μπροστά της τα σημερινά προβλήματα.

Συνεπώς, γιατί να ζητήσει εκλογές ο Α. Τσίπρας; Δεν γνωρίζει τις προθέσεις του πρωθυπουργού, κάτι που σημαίνει πως η πρόκληση μπορεί να γίνει αποδεκτή, με δυσάρεστα, κατά τα φαινόμενα, αποτελέσματα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε ο λόγος του είναι πολύ ευάλωτος στις επιθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάτι που φάνηκε και από την φράση: «στη μια τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα και στην άλλη φέρετρα.» Toν αποτελείωσε. Έτσι θα πορευθεί για εκλογές;

 Σ. Μουμτζής-liberal.gr

8 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΟΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΗΤΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διάβασα σχόλιο στο Τουίτερ από λογαριασμό φιλικό του ( τόσο φιλικό που πριν λίγες μέρες που είχε αποκλειστεί μέχρι και βουλευτές του Σύριζα κατηγορούσαν την κυβέρνηση και γι αυτό) πως ήταν η χειρότερη ομιλία του στη Βουλή. Γ. Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παιζει τα τελευταια το χαρτια γιατι γνωριζει οτι η αμφισβητηση του εχει αρχισει..αγκαλια με τον Πολακη βυθιζει το κομμα του

      Διαγραφή
  3. Χαζός είναι, δυστυχώς οι εναπομένοντες οπαδοί του Σύριζα δεν το αντιλαμβάνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εισθε και οι τρεις ανωνυμοι πιο πανω ονειροπαρμενοι και συναμα επιζημιοι για το καλο της
    Πατριδας μας!!
    Και τουτο,τοσο διοτι τφεκατε στον αερα , προκαλοντας με τα πολλα σκαγια μολυβιαση στην
    οση απεμεινε απο τις φωτιες πανεμορφη και μοναδικη στο κοσμο φυση μας,οσο και επειδη εξυμνητε εναν κομματικο αρχηγο σας, γονο παλαιοκομματικης οικογενειας χωρις χαρισματα και ονειρα που επανειλημενα απεδειξε οτι εχει πολλες τρομερες ανικανοτητες και μοναδικες αδυναμιες , ρισκαροντας ετσι να μας πεταξει ολους μας σε ανειπωτο χρονο πανω στα βραχια καποιου καβου και να παμε ολοι μαζι αδικοχαμενοι στο πατο!!
    Ουστ ωρε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ψεκασμενοι έχουν μαζευτεί τελικά σε αυτό το site

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνω συντροφε ειναι χειροτεροι απο εμας

      Διαγραφή

    2. Οι 3:47:00 μ.μ./5:55:00 μ.μ. εισθει εξαιρεση , δεν σωνεσθε με τιποτα !!
      Μονο ο Θεος βοηθα !!

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά