Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά έξι


Με «πόθεν έσχες» ξεκίνησε η εβδομάδα, με «πόθεν έσχες» θα την κλείσω, να πάει στο καλό, καθότι μαζί της ολοκληρώνεται και ο Ιούλιος. Και από αύριο, λογικά, φεύγουν και οι τελευταίοι για διακοπές – αν δεν το έκαναν ήδη από σήμερα. Θα μου πεις, αν ο άλλος ετοιμάζεται για διακοπές, αυτό που τον νοιάζει περισσότερο από οτιδήποτε είναι το πού θα πάει και το αν εκεί όπου θα φτάσει τελικά θα περάσει καλά. Και ακίνδυνα.

Όχι το ποιοι απαρτίζουν την Επιτροπή της Βουλής, η οποία ελέγχει τις δηλώσεις του «πόθεν έσχες» των πολιτικών. Το καταλαβαίνω αυτό, μπορεί και να το «ακούω» κιόλας, άλλα εμείς εδώ είμαστε, μια δουλειά κάνουμε, εγώ θα τα γράψω. Διότι ποιος ξέρει, εκεί όπου θα αράξετε, μπορεί να υπάρχει δίπλα κανένας φλογερός συριζαίος, ο οποίος να νομίζει ότι το πρόβλημα της χώρας είναι αν η Μαρέβα είχε υπογράψει τότε που έλεγε τη μεταβίβαση της εταιρείας της στη Γαλλία ή το έκανε έναν μήνα, τρεις εβδομάδες και έξι ημέρες αργότερα! Και να μιλάει – ο «φλογερός» συριζαίος – για την «προσπάθεια συγκάλυψης», «κουκουλώματος» και άλλα παρόμοια διασκεδαστικά.

Η απάντηση σε όλα αυτά (τα καθόλου απίθανα – τα ισχυρίστηκε την Πέμπτη ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του) είναι η σύνθεση της Επιτροπής.

Πώς μπορεί να κουκουλώσει πράγματα μια Επιτροπή στην

οποία πλην του προέδρου της, ο οποίος ανήκει στη ΝουΔού, στην πλειοψηφία δηλαδή (εν προκειμένω είναι ο Θανάσης Μπούρας, φίλος μου από πολλών ετών), μετέχουν επίσης έξι ανώτατοι δικαστικοί, και συγκεκριμένα:

ένας Αρεοπαγίτης ως τακτικό μέλος, με τον αναπληρωτή του,

δύο (2) Σύμβουλοι της Επικρατείας, ως τακτικά μέλη, με τους αναπληρωτές τους,

ένας Σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ως τακτικό μέλος, με τον αναπληρωτή του,

ένας Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ως τακτικό μέλος, με τον αναπληρωτή του που ορίζεται με πράξη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,

ο Πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ως τακτικό μέλος με τον αναπληρωτή του.

Αν δεν φτάνουν αυτοί, υπάρχουν ακόμη ως μέλη της επιτροπής και οι ακόλουθοι:

ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, ως τακτικό μέλος με τον αναπληρωτή του,

ένας εκ των Υποδιοικητών της Τράπεζας της Ελλάδος, ως τακτικό μέλος, με τον αναπληρωτή του,

και δύο βουλευτές, ένας από τη ΝουΔού, και ένας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ας μας εξηγήσει λοιπόν κάποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ, πώς όλοι αυτοί συνωμότησαν για να κουκουλώσουν τις δήθεν καταστρατηγήσεις του νόμου στο «πόθεν έσχες» του Μητσοτάκη. Εξι δικαστές!!! Ούτε ένας, ούτε δύο, έξι!

Αληθινά το πόσο τιμάει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν λέγεται. Ευτυχώς όμως, γιατί με κάτι τέτοια καταλαβαίνει κανείς σε τι έδαφος αναπτύχθηκε το παραδικαστικό Παπαγγελόπουλου…

To «πρόσωπο» του ΣΥΡΙΖΑ

Ενα ερώτημα που πλανήθηκε για αρκετές ώρες, ίσως και 48ωρο ολόκληρο, στον ΣΥΡΙΖΑ και τα πέριξ του, είναι το γιατί ο «Λεγάμενος» δεν έσπευσε να αποτάξει από το κόμμα την κυρία Αννα Ελεφάντη, ηθοποιό το επάγγελμα, αμέσως μετά το σεξιστικό και εξόχως ρατσιστικό «χτύπημα» στην πρωταθλήτρια της αντισφαίρισης Μαρία Σάκκαρη. Με τον τόπο αυτό – της αποπομπής δηλαδή – έλεγαν οι μη γνωρίζοντες, «θα ξεδόντιαζε τη ΝουΔού και θα της έπαιρνε την μπουκιά από το στόμα», αφαιρώντας της τη δυνατότητα να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για μισογυνισμό, χυδαιότητα και χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Ματαίως ανέμενα, οφείλω να αναφέρω. Η κυρία αυτή δεν υπέστη καμία τιμωρητική εσωκομματική πράξη, διότι πολύ απλά είναι «υιοθετημένη» από τον «Λεγάμενο». Είναι για την ακρίβεια είναι το «πρόσωπο» του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο εκείνος έχει προκρίνει, και ως είναι γνωστόν, η περί ου ο λόγος ηθοποιός μάς συστήθηκε ως πρωταγωνίστρια των προεκλογικών σποτ του κόμματος της χαράς. Αν αθροιστεί δε το γεγονός ότι αποτελεί και ενεργό κομματικό στέλεχος δραστηριοποιούμενο στην τάξη των ηθοποιών, αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα πόσο έωλο ήταν να αναμένει κανείς μια ποινή γι’ αυτή – έστω και μια προεδρική επίπληξη.

Ευτυχώς, όμως, ό,τι δεν έκανε ο «Λεγάμενος», το έκανε διά δηλώσεώς του, μεσοβδόμαδα, ο Νίκος, τώρα είμαι ΣΥΡΙΖΑ, Μπίστης.

Καταγράφω ως έχει τη δήλωσή του, διότι μου άρεσε: «Εμβρόντητος διάβασα το απαράδεκτο και σεξιστικό σχόλιο της Άννας Ελεφάντη για την Μαρία Σάκκαρη και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Κάποιος να της θυμίσει ότι ποτέ τα πέτρινα χρόνια η Αριστερά δεν είχε σχέση με την ανοησία και την χυδαιότητα. Το ωραίο είναι ότι κάποιοι θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο βλάπτουν την κυβέρνηση. Αναδεικνύονται σε μεγάλους χορηγούς της ΝΔ και του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου».

Οντως, λουλούδια πρέπει να στείλει η ΝουΔού στο κορίτσι…

Σοβαρή επίπτωση

Ανεξάρτητα πάντως, από το τι δεν έγινε με την αυθάδεια και τον μισογυνισμό της περί ου ο λόγος κυρίας, η παρέμβασή της είχε μια σοβαρή επίπτωση: απέτρεψε τον «Λεγάμενο» να θέσει το θέμα του «πόθεν έσχες» του προέδρου Κυριάκου και της συζύγου του Μαρέβας, κατά τη σύγκρουση που είχαν στη Βουλή με τον Πρωθυπουργό επί του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ. Και τούτο, παρά το γεγονός ότι το είχε προαναγγείλει με δήλωση και ανάρτησή του στο Τwitter.

Γιατί δεν το έκανε και έμεινε να απορεί ο δυστυχής Πολάκης που ανέμενε ότι ο αρχηγός, επιτέλους, θα υιοθετούσε τη γραμμή του; Διότι κατάλαβε ότι ο άλλος, ο Κυριάκος, τον περίμενε στη γωνία, να τον χτυπήσει καταγής σαν χταπόδι Λέρου, με μια φράση: μετά τη γυναίκα μου, τώρα χτυπάς και τα παιδιά μου. Είσαι άνανδρος και σε παραδίδω στην περιφρόνηση του ελληνικού λαού.

Το απέφυγε με σόλο από κλειστές ντρίμπλες και (φαντάζομαι…) βλαστημώντας την κυρία Ελεφάντη, που δεν κρατήθηκε και άφησε το μίσος της να εκφραστεί…

 Γ. Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ

8 σχόλια:

  1. αυτοι στηριζονται στην αγνοια των φανατικων ψηφοφορων τους επειδη ξερουν με τι αγελη εχουν να κανουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φασισμός είναι να κατηγορείς τον αντίπαλο σου χωρίς στοιχεία γιατί πιστεύεις ότι ο φανατικός όχλος δεν έχει την ικανότητα αξιολόγησης των καταγγελιών και θα τα μασήσει όπως του προσφέρονται. Άλλωστε τυχαίο είναι ότι δεν θέλουν μορφωμένους πολίτες με τις προτάσεις του με μηδενικά κριτήρια εισαγωγής στα ΑΕΙ, αιώνιους φοιτητές κλπ?
    Διότι όταν έχεις έξυπνους πολίτες δεν θα μπορείς να τους περιπαίζεις με ψεύτικες και ανόητες υποσχέσεις, και θα έχουν απαιτήσεις από τους κυβερνώντες. Όταν πήγε στις Βρυξέλλες το 2015 να διαπραγματευτεί το χρέος της χώρας με τη μαγκιά του πεζοδρομίου, οι Ευρωπαίοι που είχαν γνώση του αντικειμένου τον έκαναν σε 17 ώρες να ζητάει γονιπετής συγχώρεση και να φορτώσει τη χώρα με 80 δις αχρείαστο χρέος. Γιατί όταν είσαι αμόρφωτος χασκογελας και υπόσχεσε στον άγραμματο λαό ότι θα το σβήσεις με μια υπογραφη,η πραγματικότητα ήταν όμως διαφορετική.
    Ας το έχουν αυτό υπόψη οι οπαδοί του Σύριζα για τον αρχηγό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεχνας και ηθελημενα παταλειπεις δεξιοφρονε Νεοδουλικε παλικαρα τη κατασταση που επικρατουσε πριν την αναληψη της εξουσιας απο τον εθνικο μας σωτηρα,τον κ. Τσιπρα , ο οποιος ευτυχως καταφερε να ρεμουλκησει το απο τους ΝΔουληκους κυβερνητες, ωσαν τον φαγανο και παχουλο/μπουλουκο Κωστακη η τον ασχετο μαυρο επαγγελματια πολιτικο Σαμαρα απο τα ψηλα τζακια, το φαληριμενο καραβι της Ελλαδας μας και να το επαναφερει στη πορεια του !
      Δυστυχως αξιοτιμε Ελληναρα μου το κατεσταμενο ΝΔουλικο υποστρωμα με βαση το ατομικο συμφερον ειναι βαθεια ριζωμενο στην Ελλαδα κι αυτο ειναι η πηγη του κακου στο τοπο μας!! Ανοιξε τους οφθαλμους σου και παραδεξου οτι μονο με μια απελευθερωμενη Ελλαδα απο τη σημερινη συντηρητικη καλοβολεμενη δεξια μπορει να επαναφερει τη προκοπη σε μας , ετσι οπως γινεται και σε ολες τις ευρωπαικες χωρες !!Αμην και κατσε, αναλυσε χωρις μεταφρασεις/μαγκουφες τη κατασταση μας, αν μπορεις, κι αλλαξε πεποιθηση!! !

      Διαγραφή
  3. Είσαι που μπορείς να αναλύεις και να μεταφραζες μπορείς να μας πεις πως εισάγονται οι μαθητές στα ΑΕΙ της Γερμανίας, αν ξέρεις βέβαια γιατί από τη δομή των κειμένων σου μάλλον από έξω περνάς. Εχουν κριτήρια εισαγωγής, αιώνιους φοιτητές, χτίζουν τα γραφεία των πρυτάνεων, έχουν εργαστήρια κατασκευής μολότωφ, παράνομο λιανεμπόριο στις αυλές των πανεπιστημίων, διακίνηση ναρκωτικών ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 7:55:00 π.μ. EEST εχω ακουσει, οτι η Γερμανια τετοια στηλιαρια και αστοιχειωτα παλληκαρακια σαν και τη μαπα σου δε τα δεχεται στα σχολεια της!
      Κοιτα να βολευθεις σε καποιο ιδιωτικο σχολειο, αλα Κουλη στο Αμερικα!
      ΅Ωστοσο και με το να μη σπουδασεις, αλλα να καταγινεις στο να μαζευεις σπαγγους και τρυπια παντελονια, εκτιμω οτι η προσφορα σου στη κοινωνια μας θα ηταν καλιτερη και μεγαλυτερη !!

      Διαγραφή
    2. δες <ελληνες επιστημονες απο γερμανικα ΑΕΙ στο Ιντερνετ , μεταξυ των οποιων και παιδια
      μου !
      Ουστ χαμενε κομπλεξικε .. που μπορεις εσυ να κυληδωσεις τις αξιες τετοιων αποφοιτων αλα Σιμητη, Ιωαν. Μεταξα,.... η του Γιανη Βαρουφακη απο Αγγλια και τη δικη μου, των παιδιων μου και των χιλιαδων αλλων αποφοιτων απο τα ξενα ιδρυματα !
      Ντροπη σου καραγκιοζη σαπερα!!

      Διαγραφή
    3. Εδώ ένα δείγμα του κλασσικού αγράμματου Συριζαίου..ίδιος ο Πρόεδρος Αλέξης του δεκαπενταμελούς

      Διαγραφή
    4. Αμ και βεβαια θα πειραχτηκες με τα οσα σου σερνουν Ανώνυμε 7:55:00 π.μ.!!
      Να προσεχεις το που και το τι γραφεις στο βροντο οταν αμφιβαλεις ατομα που δεν γνωριζεις εξυπνακια μου ,λες και συ τρωγεσαι για να μαθεις την αληθεια !! Γιαυτο ξαναδιαβασε την ειρωνικη κακιουλα σου, το τρομερο ευφυολογημα σου:...<... τα ΑΕΙ της Γερμανίας, αν ξέρεις βέβαια γιατί από τη δομή των κειμένων σου μάλλον από έξω περνάς..... > και κατσε χολωμενος σαν βρεγμενη γατα στη βεραντα του σπιτιου σου που σουφτιαξε ο μπαμπας σου η το πηρες προικα απο τη κυρια σου και δωσε υποσχεση στον εαυτο σου να μη ξαναγραγραψεις ανοησιες, ιδιαιτερα σε μενα !!

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά