Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Ποιος θα κερδίσει τις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής;


Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει πλέον χωρίς αμφιβολία για τις εκλογές που θα αναδείξουν την νέα ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. Παρά τις διαρροές μετά από δηλώσεις της Φώφης Γεννήματα, ότι οι εκλογές μπορούν να γίνουν ακόμα και τον Οκτώβριο, όλοι γνωρίζουν ότι το νωρίτερο δυνατό που μπορεί να ανοίξουν οι κάλπες είναι τον Νοέμβριο. 

Τότε λοιπόν πέρα από τα πρόσωπα που ήδη γνωρίζουμε ότι θα συγκρουστούν σε αυτή την κούρσα και είναι μέχρι τώρα η Φώφη Γεννήματα, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Καστανίδης, θα συγκρουστούν και στρατηγικές. Πολιτικές κατευθύνσεις που θα πρέπει να απαντούν σε ένα εκλογικό τοπίο που θα φέρει σίγουρα, διπλές εκλογές. 

Κατά συνέπεια θα απαιτηθεί οι υποψήφιοι, να πείσουν τους πολίτες ότι έχουν ένα σχέδιο το οποίο απαντά και στην διακυβέρνηση της χώρας. Όσοι διαβάζουν στοιχειωδώς τις δημοσκοπήσεις αντιλαμβάνονται ότι

ο κόσμος που έχει απομείνει στον χώρο, εμφανίζει ακόμα και σήμερα μεγάλη άπωση σε οποιαδήποτε προοπτική συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα δεν πείθεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ΝΔ. 

Ήδη άλλωστε στις δημοσκοπήσεις φαίνεται ότι κάτι έχει αλλάξει. Η κυβέρνηση δεν είναι πια καβάλα στο άλογο που ήταν τον πρώτο χρόνο της θητείας της, μετρά ήδη υπολογίσιμη φθορά. Παρ΄ όλα αυτά συνεχίζει να βαδίζει χωρίς αντίπαλο, συμπέρασμα στο οποίο οδηγούν οι ίδιες μετρήσεις στο σύνολο τους, δείχνοντας ότι η όποια δυσαρέσκεια αποτυπώνεται δεν κατευθύνεται σε άλλο πολιτικό κόμμα και πόσο μάλλον στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Είναι εμφανές ότι ένα μεγάλο κομμάτι ψηφοφόρων από την δεξαμενή του κέντρου δεν έχει υπογράψει κανένα συμβόλαιο διαρκούς στήριξης στην ΝΔ. Είναι επίσης σαφές όμως ότι αυτό το ακροατήριο έχει τα πιο ισχυρά ποιοτικά χαρακτηριστικά, δεν πείθεται χωρίς επαρκείς απαντήσεις, ζητά πραγματικά φιλελεύθερες πολιτικές με αποτέλεσμα και ζυγίζει πολύ την διαχείριση της πανδημίας. Ενώ από το δημοψήφισμα μέχρι και σήμερα έχει αποδείξει, ότι δεν στηρίζει κανέναν αν δεν μπορεί να περιγράψει το πως η χώρα θα έχει κυβέρνηση και μάλιστα με όρους σταθερής, ευρωπαϊκής πορείας. 

Με λίγα λόγια ο υποψήφιος που θα απευθυνθεί στην μεγάλη δεξαμενή του κέντρου θα δώσει ανάσες που δεν έχει σήμερα το στάσιμο και διαρκώς προβλέψιμο ΚΙΝΑΛ, θα δημιουργήσει πονοκεφάλους στην ΝΔ διότι θα γίνει η εναλλακτική λύση που σήμερα δεν υπάρχει και το κυριότερο με τον τρόπο αυτό θα διασφαλίσει μια χρήσιμη εθνικά ισορροπία. Μια δικλείδα ασφαλείας, με φιλελεύθερα, δημοκρατικά, μεταρρυθμιστικά χαρακτηριστικά που θα οδηγούν σε προοδευτικές αλλαγές και στην ατζέντα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Από το Κίνημα Αλλαγής λείπουν πρόσωπα όπως ο Κώστας Σημίτης, όπως ο Ε. Βενιζέλος και η αλήθεια είναι πως δεν θα αναπληρωθούν τέτοια μεγέθη σίγουρα, στο άμεσο χρονικό διάστημα. Όμως ένας υποψήφιος με εκσυγχρονιστικά χαρακτηριστικά, που θα τολμήσει να θέσει όρους επιβολής μεταρρυθμίσεων και το ενδιαφέρον πολλών από τους 210.000 που ψήφισαν την τελευταία φορά για αρχηγό του ΚΙΝΑΛ θα τραβήξει αλλά το κυριότερο το ενδιαφέρον των Ελλήνων που επιζητούν μια σοβαρή πολιτική δύναμη, που θα φέρει ποιοτικό κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Να είσαι σοσιαλιστής είναι εύκολο γιατί απαντάς σε ερωτήματα του προηγούμενου αιώνα, να είσαι κεντροαριστερός μεταρρυθμιστής όμως είναι δύσκολο γιατί καλείσαι να απαντήσεις σε ερωτήματα επίκαιρα.

Αυτός που θα τολμήσει θα κερδίσει, σε μια μάχη με εθνικό ενδιαφέρον διεκδικώντας την πιο δύσκολη δεξαμενή αυτή του κέντρου, όπου κρίνει τα πάντα και δεν υπογράφει συμβόλαια.

 dailypost.gr/

3 σχόλια:

  1. Σίγουρα όχι η Φώφη και ο ανεπάγγελτος Καστανίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και συγουρα κανενας που εχει λερωμένη την φωλια κατά το ΓΑΠ τοτε….. καθότι οι ψηφοφοροι θυμουνται και προσωπα και γεγονότα και τον ρολο που επεξε ο καθενας εκεινο τον καιρο που σενετελεσε στην κατρακυλα του Πασοκ με τα καμωματα τους. Οποιος καταλαβε καταλαβε…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κάλπη θα το δείξει, αν και οι φιλότιμες προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του Καστανιδη κακό του κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά