Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Η ανυπέρβλητη πολιτική απάτη του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της ΔΕΗ


Μπορεί η ηγετική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιθυμεί να ξεχνά, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες κυβέρνησαν για τέσσερα χρόνια. Μπορεί οι Συριζαίοι να επιθυμούν να λησμονήσουν «τα τέρατα και τα σημεία» της συγκυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου. Όμως η πολιτική απάτη έχει και τα όρια της. Στην Ελλάδα δεν κατοικούν Λωτοφάγοι. Κατοικούν πολίτες, που και γνωρίζουν και θυμούνται.

Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες γνωρίζουν ανάγνωση και γραφή και δεν πάσχουν από αμνησία. Έτσι η επικοινωνιακή πολιτική των κραυγών και των συνθημάτων, δεν επηρεάζει παρά μόνο πολύ συγκεκριμένες ομάδες ψηφοφόρων. Όσους πάσχουν από χρόνιες ιδεοληπτικές εμμονές και όσους παραμένουν καθηλωμένοι σε καταστάσεις «επανάστα» και «αντίφα».

Όλοι όσοι έχουν μνήμη και κρίση, αντιλαμβάνονται με

ευκολία ότι οι ενστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, γίνονται για λόγους «επαναστατικής» γυμναστικής και ικανοποίησης της συνδικαλιστικής αφρόκρεμας των προνομιούχων εργατοπατέρων.

Μόλις πριν από μια εβδομάδα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, είχε εξαγγείλει την κρατικοποίηση τουλάχιστον μιας τράπεζας. Αδιόρθωτη η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, απέκρυψε ότι επί συγκυβερνήσεως Τσίπρα – Καμμένου, είχε ολοκληρωθεί η καταστροφική ανακεφαλαιοποίηση του 2015, που κατέστησε τις τράπεζες ιδιωτικές. Με δυο λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ που είχε ιδιωτικοποιήσει πλήρως το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, καταγγέλλει σήμερα την κυβέρνηση και υπόσχεται την εκ νέου επανακρατικοποίηση του τραπεζικού συστήματος. Κοροϊδεύοντας συνειδητά τους πολίτες.

Πριν από λίγες ημέρες η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι ξεπουλούσε τον ΔΕΔΔΗΕ. Η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ σύμφωνα με τα τρέχοντα δεδομένα, είναι η μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση που έχει γίνει στη χώρα. Και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπατά τους πολίτες, Τις ίδιες καταγγελίες έκανε, όταν η κυβέρνηση Σαμαρά προχωρούσε στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τίμημα 300 εκατομμύρια ευρώ. Όμως αργότερα τον Ιούλιο του 2016, η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, πώλησε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς 45 εκατομμύρια ευρώ. Με τη χρήση απλών μαθηματικών, όλοι αντιλαμβανόμαστε, ότι δεν μπορεί να είναι «ξεπούλημα» τα 300 εκατ. και «επιτυχής πώληση» τα 45 εκατ.

Προηγουμένως τον Αύγουστο του 2015, αμέσως μετά από το «υπερήφανο» δημοψήφισμα υπέρ του ΟΧΙ, η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου είχε προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, μέσω της οποίας η γερμανική Fraport απέκτησε 14 αεροδρόμια, έναντι 1,2 δισ. ευρώ. Μια ιδιωτικοποίηση για την οποία, κατηγορούσε την προηγούμενη κυβέρνηση.

Σήμερα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει και πάλι την κυβέρνηση για ξεπούλημα της ΔΕΗ, εξαπατώντας πολιτικά και πάλι τους πολίτες. Ήταν η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, που τον Σεπτέμβριο του 2016, είχε περάσει στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων την ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, την ΕΛΒΟ, το Αττικό Μετρό και τις Κτιριακές Υποδομές.

Και ήταν η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου που είχε δεσμευτεί για την μείωση της κρατικής συμμετοχής στην ΔΕΗ, από το 51% στο 34%.

Και μάλιστα είχε δεσμευτεί, ότι η μείωση αυτή κατά 17% θα γινόταν μέσω πώλησης και ότι το τίμημα θα κατευθυνόταν αυτομάτως στη μείωση του χρέους. Ας σημειωθεί δε, ότι η χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ, είχε κατρακυλήσει επί κυβερνήσεως Τσίπρα – Καμμένου στα 300 εκατ. ευρώ.

Σήμερα, η πώληση του 17% γίνεται μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, με τα χρήματα «να μπαίνουν» μέσα στο ταμείο της ΔΕΗ για αναπτυξιακούς επενδυτικούς σκοπούς και όχι για αποπληρωμή χρέους. Φυσικά και αντιλαμβάνεται την διαφορά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως εξαπατά πολιτικά, για μια ακόμα φορά τους πολίτες, αποκρύπτοντας την ουσία.

Εκεί βέβαια που αποπειράται να κοροϊδέψει τους πάντες είναι με την πρόταση του, να περάσει το 17% της ΔΕΗ στον ΕΦΚΑ. Από τη μια κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με το πέρασμα το 17% στους ιδιώτες, η ΔΕΗ δεν θα μπορεί να ασκεί «κοινωνική πολιτική», διότι οι ιδιώτες μέτοχοι δεν θέλουν να υφίστανται ζημίες. Κι από την άλλη, θέλει να βάλει μέτοχο τον ΕΦΚΑ για να ασκεί «κοινωνική τιμολογιακή πολιτική», που θα οδηγεί αναπόφευκτα τον ΕΦΚΑ (σαν μέτοχο) σε ζημίες.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι όλα όσα υποστηρίζει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εδράζονται πάνω στην κολοσσιαία άγνοια και στην επικίνδυνη έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα. Όμως το πιθανότερο είναι ότι μπροστά μας συντελείται μια αδίστακτη πολιτική εξαπάτηση των πολιτών, περίτεχνα κρυμμένη πίσω από εύηχα συνθήματα που οδηγούν στην υπερδιέγερση αντιδραστικών αντανακλαστικών.

 Κων. Χαροκόπος-liberal.gr

2 σχόλια:

  1. εχουν καταντησει ενα τσουρμο γελοιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ νομίζουν ότι όλοι οι Έλληνες έχουν Aλσχάϊμερ;. Βέβαια υπάρχει και η άλλη εξήγηση, να το έχουν πάθει οι ίδιοι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά