Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Τσίπρας βάλλεται πανταχόθεν


Η φθορά της κυβέρνησης δεν ήταν η αναμενόμενη για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα δείχνουν πως έχασε περίπου τρεις μονάδες, τις οποίες όμως δεν καρπώθηκε ούτε κατ΄ ελάχιστον το κόμμα τους. Επιπλέον, το καλοκαίρι ο τουρισμός πήγε ανέλπιστα καλά, ο κόσμος και οι επιχειρήσεις δούλεψαν και στην οικονομία οι προοπτικές είναι καλύτερες από ποτέ. Ενδεικτικά, ο δείκτης ανεργίας για πρώτη φορά έπεσε στα επίπεδα του 2010.

Όλα αυτά τα γνωρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Μια δημοσκόπηση που δημοσίευσε η εφημερίδα «Αυγή», έχει όλα τα παραμετρικά στοιχεία, εκτός από την πρόθεση ψήφου, τις δημοτικότητες και την παράσταση νίκης. Όλοι καταλαβαίνουμε το γιατί.

Φυσιολογική είναι η γκρίνια που ξέσπασε στο εσωτερικό του κόμματος και κάποια στελέχη του άρχισαν ήδη να στέλνουν τα μηνύματά τους στην ηγεσία.

Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η σχεδόν

ταυτόχρονη εμφάνιση των κ.κ. Βαξεβάνη και Πολάκη σε φιλικό κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ, όπου και ανέπτυξαν τις γνωστές απόψεις τους που απευθύνονται στο πιο επιθετικό και ακραίο κομμάτι των οπαδών του κόμματος. Τους πρόσφεραν μια πολιτική πλατφόρμα που απέχει σημαντικά από την εικαζόμενη βούληση του Α. Τσίπρα για στροφή προς την Κεντροαριστερά.

Άλλωστε, κόκκινο πανί για τους Βαξεβάνη και Πολάκη αποτελεί, πέραν πολλών άλλων, και το ηγετικό στέλεχος των «γεφυροποιών» που λοιδορείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Εννοείται πως ο στόχος αυτών των επιθέσεων είναι η πολιτική της προσέγγισης με την Κεντροαριστερά.

Φυσικά, άμεση επίθεση προς το πρόσωπο του Α. Τσίπρα δεν μπορεί να γίνει σε αυτό το στάδιο. Τώρα επιτίθενται στην πολιτική του και κτίζουν τις θέσεις τους για την επόμενη ημέρα από την εκλογική ήττα.

Προς το παρόν, διαπαιδαγωγούν το κοινό που τους ακολουθεί, και είναι μεγάλο, με το σύνθημα «η δεύτερη φορά Αριστερά θα είναι αλλιώς», κάτι που δίνει ελπίδες αυτήν τη στιγμή πως θα υπάρξει «δεύτερη φορά Αριστερά».

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ —κατά την άποψή τους-- να πείσει τους πολίτες πως αυτήν τη φορά θα είναι πιο αποφασισμένος, πιο εκδικητικός, έτοιμος να καταλάβει όλους τους αρμούς της εξουσίας. Όχι, όπως την πρώτη φορά.

Είναι οφθαλμοφανές πως αυτή η ρητορεία και η συμπεριφορά βρίσκεται έξω από τον πολιτικό λόγο που θα ήθελαν να αρθρώσουν πιο μετριοπαθή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως έξω από τη στρατηγική του Τσίπρα για την «προοδευτική» κυβέρνηση.

Γιατί δεν νοείται συγκυβέρνηση με ΚΙΝΑΛ, με το σύνθημα «η δεύτερη φορά Αριστερά θα είναι αλλιώς». Ο Α. Τσίπρας πολύ σύντομα θα διαπιστώσει πως ή θα τους υποτάξει όλους αυτούς στη στρατηγική του ή θα ακυρώσει ο ίδιος την πολιτική παρουσία του.

Όσο οι δημοσκοπήσεις θα δείχνουν πως η εξουσία είναι ένα απόμακρο όνειρο, τόσο θα αυξάνονται οι φυγόκεντρες δυνάμεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Ένα κόμμα εξουσίας χωρίς την προοπτική της εξουσίας είναι ένα αδειανό πουκάμισο.

*Για τους φίλους συριζαίους που τυχόν διαβάζουν αυτό το άρθρο «πανταχόθεν» σημαίνει από παντού, από όλες τις πλευρές.

 Σ. Μουμτζής-liberal.gr

10 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΗΤΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ. ΕΔΩ Ο ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΛΥΚΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΤΕΡΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΑΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΩΣΠΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΡΟΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κυτα τη μαπα του στο καθρεφτι πριν κρινει το παλουκι μονο στο ματι του αντιπαλου!
      Σιγα ωρε τον κ.Κουλη, τον σωτηρα μας απο το μεγαλο τζακι κι τη δυναμικη ηγεσια του !!
      Ουστ ωρε παπαρδελα !

      Διαγραφή
  2. τωρα στον ερμο τον Αλεξη του κολησαν και το γαλοπουλα ...περασε συριζαιος και του εκαναν στον δρομο γλου γλου...ΑΞΙΛΥΠΗΤΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι θελεις να πεις βρε αμοιρε 10:56:00 π.μ.,και δεν τα καταφερνεις?
      Με τον αφελη κ. Κουλη και την διχασμενη, αποπροσανατολισμένη και ανομοιογενη ομαδα του σαν τον κ. Βοριδη, τον Αδωνι και τα τοσα αλλα μαζεμενα κελαιδοπουλια γυρω απο αυτον τι ειδος νεα κυβερνηση θα στησουν για να δωσει απαντησεις στα μελλοντικα προβληματα μας που ορθωνονται σαν αδιαπεραστα τειχει και ωκεανοι μπροστα μας!
      Για δες και συγκρινε τις επιτυχημενες κυβερνησεις στην Ιαλια, στις σκανδιναβικες χωρες η της Γερμανιας σημερα και πως διαμορφωνονται για το μελλον , με τι ποσα, επιστημωνες και δυναμικα προσωπα ειναι επανδρωμενες , ικανα να χαραξουν νεους δρομους αναπτυξης στον αυριανο κοσμο που θα αλλαξει ριζικα με τις νεες κλιματολογικες συνθηκες και τοσες αλλες ακαθοριστες αλλαγες και κινδυνους που μας καρτερουν ...!!

      Διαγραφή
  3. Σε ένα χρόνο από τώρα ο Μητσοτάκης θα πάρει και τα σωβρακα του Αλέξη. Με το ρυθμό που ανεβαίνει η οικονομία και τις επιπρόσθετες παροχές που θα δώσει, ο αχαστος θα πάει να κάνει παρέα στη φίλη του Μερκελ. Στις εκλογές ένα 5% ψηφίζει τον διαφαινόμενο νικητή, οπότε ο Μητσοτάκης έχει ένα 40% στη τσέπη του.
    Όταν δε ο λαός βρεθεί προ του διλήμματος της ακυβερνησίας που ελπίζουν οι Συριζαίοι θα απαντήσει κατάλληλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια σωστη αναλυση της σημερινης καταστασης μας θαπρεπε να δειχνει πεντακαθαρα, οτι
      --Δεν ειμαστε αυταρκεις σε τιποτα, εκτος απο γοβγιους, λογου της θαλασσας μας και την απλετη αγαπη του Παντοδυναμου η δε παραγωγικοτητα με ολους τους σημαινοντες δεικτες πατωνουν κι αυτοι
      -- συνεπως για να συντηρουμαστε και διατηρησουμε αλοβη τη πατριδα μας πρεπει να παιρνουμε συνεχως δανεικα λεπτα με τον κινδυνο το βαρυ χρεος μας, π~ειναι τωρα δυο φορες ψηλωτερο απο το ετησιο Εθνικο μας εισοδημα, καποτε να μας πνιξει/αφανισει!
      -- τα παντα γιναν ρευστα με την ανοδο του πρωτοτοκου γιου απο το βυζαντινο αυτοκρατωρικο γενος των Μητσοτακηδων!
      --Ετσι, το χαλι συνεχιζεται, παρα τις ατυχεις προσπαθειες του σπιθαμιαιου+ Κουλη,του κυβερνητη μας σημερα
      --μοναδικη σωτηρια που διαφενεται στο βαθος ειναι η αναθεση της
      Εξουσιας στον Σταυραετο Αλεξη που με νεα πνοη, δυναμη και ιδεες
      καταδικες του κι οχι ξενοφερτες, βαζοντας νεα οροσηματα και δεικτες προοδου θα φερει τη Χωρα μας σε γαληνια νερα προοδου και ευημεριας !για τα ορθογραφικα μου πολλα μπαρδον!

      +λεξη παρμενη απο παλιο σχολιο του κ. Γιανναρα στη Καθημερινη

      Διαγραφή
  4. Είναι τυχερος ο κ.Μητσοτακης γιατι οι εκλογες θα γινουν με απλη αναλογική και συγουρα ο στοχος θα είναι να τις καψει και να γινουν παλι με τον νέο εκλογικο νομο. Οι πρωτες εκλογες θα αποτελεσουν ζυγαρια για του που παει το πραγμα και επειδή η πλειοψηφια δεν επιθυμει την επανοδο των Συριζαιων, θα μετακινηθεί αναγκαστικα οσο χρειαζεται προς την ΝΔ και θα καψει με την σειρα της τις αυταπάτες του Συριζα. Ετσι προβλεπω να γινενει…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά