Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Tι δουλειά έχουν χρυσαυγίτες και ΚΝΕ στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Μετά τα γεγονότα της Σταυρούπολης, τα κόμματα της Αριστεράς έτρεξαν να μοιράσουν πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων στους εντός και εκτός σχολείου. Έβγαλαν το πόρισμα, κλείσαμε.
Ωστόσο, το καθήκον ενός δημοσιογράφου είναι να σκαλίζει τα πορίσματα, να θυμίζει τα γεγονότα και να διατυπώνει κάποια ερωτήματα. Κι αυτό θα κάνω.
Πρώτα τα γεγονότα: Φοιτητές αντιεξουσιαστές, μέλη της ΚΝΕ και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, μοίραζαν κομματικά φυλλάδια έξω από το πρώτο και δεύτερο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Δέχτηκαν φραστική επίθεση από άτομα εντός ΕΠΑΛ, που ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο. Με αυτή την αφορμή, οι απέξω οργάνωσαν αντιφασιστική συγκέντρωση μπροστά από το σχολικό συγκρότημα. Οι από μέσα επιτέθηκαν και τα πράγματα τελικά ξέφυγαν, όπως είδαμε και στις οθόνες μας. Η ΕΛΑΣ μάζεψε πιστόλια, σουγιάδες, γκλοπ, σφαίρες και μαζί 40 ανήλικους.
Για την Αριστερά τα πράγματα είναι, όπως πάντα, μαύρο-άσπρο: τους ακροαριστερούς φοιτητές απέξω δεν τους σχολιάζουμε, οι από μέσα είναι ακροδεξιοί και τους καταδικάζουμε. Ποιος λέει όχι για τα αυτονόητα. Προφανώς η Χρυσή Αυγή δεν έχει θέση στην κοινωνία μας, στη βουλή, στις γειτονιές και στα σχολεία των παιδιών μας. Δεν έχει θέση πουθενά, και είναι χρέος όλων μας να το διασφαλίσουμε αυτό.

Αλλά το ερώτημα είναι: γιατί οι ακροαριστεροί ή τα μέλη της ΚΝΕ πάνε στα σχολεία, με κοντάρια και πανό, για να μοιράσουν κομματικά φυλλάδια; Γιατί κάνουν πορείες σαν τάγματα εφόδου, με κράνη και Full Face, με συντονισμένο βηματισμό, φωνάζοντας συνθήματα, κρατώντας ρόπαλα και πέτρες στα χέρια; Τι σόι «φοιτητικοί σύλλογοι» είναι αυτοί που μαζεύονται έξω από σχολεία ανηλίκων, με κράνη και στυλιάρια;

Σύμφωνα με την Αριστερά, αυτά τα ερωτήματα απαγορεύονται. Όποιος τα θέτει είναι τουλάχιστον ύποπτος. Οι απέξω με τα κράνη και τα στυλιάρια είναι «μέλη μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων οι οποίοι διαμαρτύρονται», ασχολούμαστε μόνο με τους από μέσα. Αλλά το ερώτημα παραμένει: Ξέρετε κανένα ευρωπαϊκό, ασιατικό, αυστραλιανό ή αμερικανικό σχολείο έξω από το οποίο συναθροίζονται ακροαριστεροί «φοιτητές» για να κάνουν ιδεολογικό προσηλυτισμό στους μαθητές του, εν έτει 2021;

Για το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ η ύπαρξη χρυσαυγιτών είναι μια ευκαιρία να επιτεθούν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που δήθεν κλείνει τα μάτια και κρατάει ίσες αποστάσεις. Για όλους εμάς τους υπόλοιπους, η παρουσία ακροδεξιών θυλάκων -ειδικά στα σχολεία- είναι μια κατάρα που πρέπει να εξοντωθεί. Παράλληλα, είναι ευθύνη μας να διαπιστώσουμε ότι στην Παιδεία έχουμε αποτύχει: ποια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση θα περάσει σε διαλυμένα σχολεία; Ποιοι εκπαιδευτικοί θα δεχθούν αξιολόγηση όταν οι κομματικοί στρατοί συγκρούονται στα προαύλια; Πως θα καταλήξουν αυτοί οι νέοι μαθητές όταν στο σχολείο τους παρελαύνουν, για προσηλυτισμό, γκρουπούσκουλα με κράνη και σουγιάδες;

Και ένα ακόμη ερώτημα: η ελληνική κοινωνία, σε αντίθεση με άλλες χώρες του δυτικού κόσμου, νίκησε την ακροδεξιά συμμορία. Δεν την έβαλε στη Βουλή. Για τους άλλους, με τα κράνη και τα στυλιάρια, γιατί να μη δικαιούται να ανησυχεί;

Σοφία Γιαννακά-www.iefimerida.gr/
 

6 σχόλια:

  1. Τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων ειναι ιστορική παράδοση της δικής σας παράταξης κ. Γιαννακά. Το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται απο τις ισες αποστάσει και στη δική σας φωλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟς ΟΠΩς ΕΙΠΕ Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η μία παράταξη κρατάει καδρόνια και η άλλη ξύλινα λοστάρια με μια μικρή κόκκινη σημαιούλα στην άκρη. Βλέπετε καμία διαφορά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μ' αρέσει που κάποιοι απολογείστε για λογαριασμό της κ. Γιαννακά. Κάποιοι χρησιμοποιείτε της σκέψεις του Θεοδωράκη ξεχνώντας οτι στο γραμματέα του ΚΚΕ εμπιστεύτηκε την πολιτική του διαθήκη,(και ο ίδιος απ την παράταξη σας ειχε τραβήξει τα πάνδεινα). Ο τρίτος όμως έβγαλε την ''πέτσα'' και εξομοίωσε τους θύτες και τα θύματα. ''Αιδώς αχρείοι.''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απλα οι αριστεροι ειστε παντα οι χρησιμοι ηλιθιοι του συστηματος σας χρησιμοποιουν οι εκαστοτε κυβερνησεις ..ειστε μονιμως με ενα 5% και οποτε θελουν κανουν τα παιχνιδια τους

      Διαγραφή
  5. Αυτοί που βλέπουν ανθρωπιστικά ιδεώδη σε κατά συρροή δολοφόνους, καίνε περιουσίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αποπειρώνται συχνά να κάψουν ανθρώπους με μολότοφ, ενίοτε το καταφέρνουν κιόλας όχι δεν είναι το άλλο άκρο ούτε το χαϊδολογάνε.
    Αυτοί δεν είναι αντιφασίστες αλλά αρχιφασίστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά