Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Οι γυναίκες της Πίνδου πολέμησαν και εναντίον του… σεξισμού;


Ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος έχει κακοποιηθεί βάναυσα από την Αριστερά εδώ και πολλές δεκαετίες. Μάλιστα κατά περιόδους το αφήγημα της για «αντιφασιστικό» πόλεμο κατέστη κυρίαρχο. Ενώ οι ίδιοι οι Σοβιετικοί αποκαλούσαν τον πόλεμο εναντίον των Γερμανών «μεγάλο πατριωτικό πόλεμο», οι καθ' ημάς αριστεροί επειδή έτρεφαν και τρέφουν αλλεργία για τη λέξη «πατριωτικός», βάφτισαν τον πόλεμο εναντίον των Ιταλών «αντιφασιστικό».

Λες και οι χιλιάδες που βγήκαν στους δρόμους για να διατρανώσουν την αποφασιστικότητα τους εναντίον του εισβολέα στις 28 Οκτωβρίου διαδήλωναν εναντίον του φασισμού. Την πατρίδα τους ήθελαν να υπερασπιστούν.

Μάλιστα τον Οκτώβριο του 1940 η μεγάλη πατρίδα των απανταχού της γης κομμουνιστών, η Σοβιετική Ένωση, ήταν σύμμαχος της ναζιστικής Γερμανίας και τα

κομμουνιστικά κόμματα τηρούσαν στάση ουδετερότητας. Καλό και θετικό είναι το πρώτο γράμμα του Ζαχαριάδη, αλλά επακολούθησαν και άλλα δύο, για τα οποία η Ελληνική Αριστερά τηρεί σιγή ιχθύος.

Τα τελευταία χρόνια, το κάθε ανιστόρητο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει τη δική του ερμηνεία για το χαρακτήρα του Ελληνοϊταλικού πολέμου, σε ένα διαγωνισμό ποιος θα πει τη μεγαλύτερη γελοιότητα.

Αυτό που έγινε προχθές όμως με τη δήλωση του κ. Ν. Φίλη, τον θέτει επαξίως εκτός συναγωνισμού για πολλά χρόνια. Είπε: «Το μήνυμα της επετείου του ΟΧΙ είναι επίκαιρο. Είναι ο αγώνας κατά του φασισμού, του ναζισμού, του ρατσισμού, του φυλετισμού και του σεξισμού…».

Η κοινή λογική υποστηρίζει πως όταν ερμηνεύουμε το χαρακτήρα ενός ιστορικού γεγονότος, ερμηνεύουμε τις διαθέσεις των τότε πρωταγωνιστών και το γενικότερο κλίμα που επικρατούσε στην κοινωνία. Όταν επιχειρούμε να μεταθέσουμε στο τότε τις σημερινές μας προτεραιότητες -που είναι αποτέλεσμα της ιδεολογικής και πολιτικής μας τοποθέτησης- απλώς καπηλευόμαστε αυτό το ιστορικό γεγονός. Και όσο πιο χοντροκομμένη είναι η καπηλεία, τόσο μεγαλύτερη είναι η γελοιότητα μας.

Συνεπώς, κατά τον κ. Ν. Φίλη, οι κάτοικοι του Καλπακίου πολεμούσαν κατά του φυλετισμού, ενώ οι φαντάροι μας στο Τεπελένι μαχόταν εναντίον του ρατσισμού. Και φυσικά οι ηρωικές γυναίκες της Πίνδου κουβαλούσαν μέσα στο χιόνι τα πολεμοφόδια για να νικήσουν το σεξισμό. Του χρόνου θα μας πουν και για το κίνημα #metoo που είχε εμφανιστεί στις τάξεις των εθελοντριών νοσοκόμων.

Είναι πράγματι ανεξήγητη αυτή η τάση στελεχών της Αριστεράς σε όλες τις εκδοχές της να μας εξηγούν γιατί πολέμησαν οι Έλληνες το 1940. Οι παππούδες και οι πατεράδες μας που έζησαν στην πρώτη γραμμή τα γεγονότα μάς μετέφεραν το κλίμα εκείνης της εποχής χωρίς τους παραμορφωτικούς φακούς του σήμερα. Ευτυχώς, μας μετέδωσαν μέσα από τα βιώματα τους τι έγινε τότε, γιατί πολεμήσανε και, το κυριότερο, ποια ήταν τότε η κυρίαρχη συνείδηση, που χαρακτήριζε και τον πόλεμο του 40.

Λοιπόν, πολεμήσανε τον εισβολέα και όχι ένα κοινωνικό ή πολιτικό καθεστώς, πολεμήσανε για την πατρίδα τους και την Ιστορία τους και η μόνη συνείδηση που υπήρχε στην κοινωνία του 1940 ήταν η εθνική συνείδηση.

Κανένας Φίλης δεν θα παραχαράξει αυτά με τα οποία μεγάλωσαν τέσσερις γενιές Ελλήνων.

 Σ. Μουμτζής-liberal.gr

12 σχόλια:

  1. οτι βλακεια υπαρχει την ακους απο αυτα τα ρεταλια...και ομως κυβερνησαν ειμαστε αξιοι της τυχης μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να το λεει εχει αποδηξεις και ντοκουμεντα !
      Ο κ. Φιλης είναι ισιος , σωστος ,αξιολογος και ικανος πολιτικος με μορφωση και παιδεια , δεν εναι τσουρακι κανενος ! Τετοια εχει μαζεψει γυρω του μονο ο Κουλη,αρχιζοντας από τον Αδωνι και τ~αλλα γνωστα συναπαντήματα!

      Διαγραφή
  2. Αυτοι οι άνθρωποι καθημερινά αποδεικνύουν το μέγεθος της γελοιότητας που τους διέπει.
    Το πρόβλημα είναι γιατί οι εναπομείναντες ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν στη γελοιότητα.
    Αυτοί στο τέλος θα μας πουν ότι οι Έλληνες πολέμησαν για να προστατέψουν τους ΛΑΟΤΑΚΙ από τους Γερμανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ευθυτενης,ειλικρινης και σοφος κ.Φιλης είναι σωστος κι ακεραιος , μη πατε να τον μυασετε κι αυτόν. Mιλατε καλιτερα να μαθαινουμε για την οικογενειακη παραδοση και το ρολο του μπαμπα του k.Κουλη στο πολεμο με τον ερχομο των γερμανικων SS!! Ενδιαφερον κεφαλαιο για τις νεωτερες γενιες!

      Διαγραφή
    2. ξεχασες να πεις και αξιοπρεπης που με ενα τηλεφωνημα του Ιερωνυμου στον Ζηκο τον ξηλωσε απο το υπουργειο παιδειας..παιξε μπαλιτσα αλλου εδω ειμαστε διαβασμενοι

      Διαγραφή
  3. 80+ χρόνια μετά και δεν μπόρεσαν κάποιοι να χωνέψουν πως υπήρξαν κι αυτοί που όταν λένε ΌΧΙ, όχι μόνο το εννοούν αλλά προβλέποντας πιθανές συνέπειες είχαν προετοιμάσει την πατρίδα με τα κατάλληλα οχυρωματικά έργα είχαν καλλιεργήσει το εθνικό φρόνημα του λαού και γι αυτό υπήρξε σαν αποτέλεσμα το ηρωικό έπος του -40.
    Όσες προσπάθειες παραχάραξης να κάνουν η ιστορία δεν ξαναγράφεται. Γ. Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο πόλεμος του 1940 άρχισε στις 28, αλλά δε σταμάτησε ποτέ. Προφανώς πατριώτες πήγαν στο μέτωπο. Προφανώς πατριώτες προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τους Γερμανούς το 1941. Τον Απρίλη του '41 πόσο πατριώτες ήταν αυτοί που συνθηκολόγησαν; Οι ίδιοι δεν είχαν αποφασίσει τον πόλεμο με τους Ιταλούς; Γιατί αυτοί οι μετέπειτα υπερπατριώτες εγκατέλειψαν τη χώρα αφήνοντας το λαό να βασανίζεται; Όμως προς διάψευση αυτών ο λαός βρήκε τους τρόπους να πολεμά τους κατακτητές (ναζιστές και φασίστες) και τους ντόπιους δικούς τους συμμάχους (Χίτες και Ταγματασφαλίτες) που καυχιόνταν για τον πατριωτισμό τους. Οι Έλληνες πολέμησαν εναντίον εισβολέων που ήθελαν να επιβληθούν στη θέληση του λαού. Πώς γίνεται να πολέμησαν για την Ελλάδα και όχι για τον ελληνικό λαό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπραβο !!Σωστη και ειλικρηνη πατριωτικη ανταπαντηση για να μαθαινουν οι σημερινοι κουληκοι σωστα την ιστορια και τους αγωνες μας κατά των κατακτητων !!

      Διαγραφή
  5. 9:24, τι εννοείς ότι συνθηκολόγησαν; Δε χάσαμε τον πόλεμο από τους Γερμαναράδες; Πως έφτασαν ως την Αθήνα; Αν ξέρεις κάτι παραπάνω να μαζευτούμε να κάνουμε μήνυση σ' αυτούς που συνθηκολόγησαν για εσχάτη προδοσία. Μη γράφεις ότι να 'ναι λοιπόν. Μόνον ο γνωστός γερμανοτσολιάς σχολιαστής που τρώει φασολάδα συνέχεια σε επικροτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα βρε κλανιαρη απο κουνια, εσενα δεν σε φτανει κανενας! Μ~ο,τι λες καταφαινεται ποσο εγωμανης, διστροπος και ποσο καταδιωκομενος αισθανεσαι!!
      Απο ποτε εμαθες να διακρινεις εσυ τους γερμανοτσολιαδες και που εμαθες τα οσα τσαμπουνας! Ουστ απο ~κει!! Αν αποκαλεις καποιον σαν και μενα γερμανοτσολια , τοτε ειμαι περιεργος να μαθω το πως θα κατανομασεις τον εαυτο σου και τον Κουλη με τη δραση του μπαμπα του το καιρο που λεμε !

      Διαγραφή
    2. Ο Τσολάκογλου ήρθε σε διαφωνία με τον Παπάγο. Ο πρώτος υπέγραφε τη συνθηκολόγηση (παράδοση), ενώ ο δεύτερος ζητούσε να πολεμήσουν τους Γερμανούς.

      Διαγραφή
  6. Ελπιζω αν εκλεγει ο Παπανδρεου να μαζεψει πισω αυτους που εφυγαν (τους ψηφοφορους οχι τους καρεκλοκινηγους καιροσκοπους) και ετσι αυτο το κομμα της παραπλευρης απωλεις του Πασοκ ελεω ΒΒ, ο Συριζα, να γυρισει εκει που ανηκει, στο 3%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά