Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Τελευταία μέρα «ελευθερίας» για τους ανεμβολίαστους: Τι μέτρα ισχύουν από αύριο -Τα 9 «μπλόκα»

Η Κυριακή είναι η τελευταία μέρα πραγματικής «ελευθερίας» για τους ανεμβολίαστους πολίτες στην Ελλάδα, καθώς από τη Δευτέρα τίθενται σε ισχύ τα νέα μέτρα.
Την ώρα που η πανδημία φουντώνει σε όλη την Ευρώπη, τα νέα μέτρα -βάσει των οποίων οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να κινηθούν σε μια σειρά από εσωτερικούς χώρους- επιχειρούν να βάλουν φρένο στη διασπορά του κορωνοϊού, ενώ στο πλαίσιο των αυστηρών κανονισμών μπαίνουν και οι εκκλησίες. Υπενθυμίζεται ότι εν γένει για τους χώρους λατρείας, στο εξής θα μπορούν να μπαίνουν ανεμβολίαστοι μόνο με αρνητικό PCR ή Rapid test. Οι εκκλησίες θα είναι προσβάσιμες για όσους έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.
Πάντως, για τους ναούς αναμένεται να δοθούν διευκρινίσεις για ορισμένα «θολά» σημεία, όπως το ποιοι θα κάνουν τους ελέγχους στις εκκλησίες.
Τα 9 «μπλόκα» για τους ανεμβολίαστους
Στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε και περιλαμβάνει όλα τα νέα μέτρα του μίνι “lockdown” για τους ανεμβολίαστους, επισημαίνεται ότι από αύριο, Δευτέρα 22/11, όσοι πολίτες δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης δεν θα μπορούν να εισέρχονται στους εξής 9 χώρους:

    κέντρα διασκέδασης
    κλειστοί χώροι εστίασης
    θέατρα
    κινηματογράφοι
    μουσεία
    εκθέσεις
    συνέδρια
    γυμναστήρια
    γήπεδα

Τι θα ισχύει από την Δευτέρα

Από τη Δευτέρα στις αγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, λαϊκές και ζαχαροπλαστεία), στα φαρμακεία και τα ΜΜΜ για τις αστικές μετακινήσεις, είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και δεν απαιτείται έλεγχος covid pass. Μπορούν δηλαδή να έχουν πρόσβαση εμβολιασμένοι, νοσήσαντες και ανεμβολίαστοι.

Στα ΜΜΜ για τις υπεραστικές μετακινήσεις, στην εκπαίδευση, στους χώρους εργασίας (δημόσιους και ιδιωτικούς), στους χώρους λατρείας, στο λιανεμπόριο στα κομμωτήρια και στους ανοικτούς χώρους εστίασης είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και θα γίνεται έλεγχος covid pass. ‘Αρα πρόσβαση έχουν οι εμβολιασμένοι, οι νοσήσαντες και οι ανεμβολίαστοι με αρνητικό PCR -RAPID test.
Νέο ωράριο στα εμπορικά καταστήματα

Με νέο ωράριο, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, θα λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα από αύριο, Δευτέρα.

Αυτό αποφασίστηκε, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και σε συνδυασμό με το κυλιόμενο ωράριο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Όπως είπε ο γενικός γραμματέας, τα καταστήματα λιανεμπορίου τις καθημερινές θα είναι ανοικτά από τις 10 μέχρι τις 9 το βράδυ και υπενθύμισε ότι για τους χώρους που είναι ανοικτοί για όλους, δηλαδή φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων (κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, φούρνοι και κάβες), διατηρείται ο περιορισμός στο πλήθος των ατόμων που βρίσκεται ταυτόχρονα εντός ενός χώρου, με όριο το ένα άτομο ανά εννέα τετραγωνικά μέτρα.

Σε ερώτηση τι γίνεται στην περίπτωση που είναι ανεμβολίαστοι ο ιδιοκτήτες ή οι εργαζόμενοι εμπορικών ή ψυχαγωγικών επιχειρήσεων, ο γενικός γραμματέας υπογράμμισε ότι κι αυτοί ακολουθούν τους κανόνες του εργαστηριακού ελέγχου και υποχρεωτικά γίνεται χρήση μάσκας και οι έλεγχοι γίνονται σε όλους, συνεπώς και για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που ελέγχονται.
Πλεύρης: Δεν θα πάμε σε lockdown

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επανέλαβε ότι η χώρα δεν πρόκειται να πάει σε lockdown.

«Η φιλοσοφία μας είναι ότι δεν πρόκειται να πάμε σε περιορισμούς τύπου lockdown, είτε γενικού είτε ειδικού. Τα μέτρα που θα λαμβάνονται θα είναι μέτρα που θα περιορίζουν την κινητικότητα των ανεμβολίαστων και αυτό δεν θα είναι τιμωρητικά», τόνισε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι η πανδημία καλπάζει σε όλη την Ευρώπη και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Όλα τα εθνικά συστήματα υγείας πιέζονται. Όπως επεσήμανε, το 85% όσων βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. «Για τις κλίνες ΜΕΘ γίνονται συνεχώς σχεδιασμοί, ώστε να μην υπάρχουν ελλείψεις. Το ΕΣΥ αντέχει ακόμα. Δεν πρόκειται να κλείσουμε» σημείωσε.
 www.iefimerida.gr/

11 σχόλια:

  1. Ερωτηση! Ποιος εγγυαται, οτι αν παω στην εκκλησια, ειναι σιγουρα εμβολιασμενοι κι ο παπας με τους επιτροπους του,τη χωροφυλακη του?
    Ποιος τους ελεγχει αυτους ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα, πες την αλήθεια. Και να σου εγγυηθεί κάποιος πως είναι εμβολιασμένοι πάλι θα επικαλεστείς κινδύνους μην πέσει καμμιά κεραμίδα στο κεφάλι σου για να μην πας😀 Γ.Κ.

      Διαγραφή
    2. Προφανώς δεν έχεις πάει ποτέ σε Εκκλησία, γιατί δεν ξέρεις ότι ο παπάς βρίσκεται σε απόσταση από τους πιστούς και στις δύο όλες κι όλες στιγμές που έρχεται κοντά απλά περνά ανάμεσά τους. Εννοείται ότι δεν είσαι υποχρεωμένος αν πας να πάρεις και το αντίδωρο στο τέλος της Θείας Λειτουργίας. Όταν όμως πας στην καφετέρια ή στην ταβέρνα ή στο κλαμπ ο σερβιτόρος που θα σε σερβίρει θα σε αγγίξει σχεδόν. Άσε που την ώρα που βάζει τα ποτά και τα πιάτα στο δίσκο μπορεί να έχει βήξει κιόλας πάνω τους. Για να μην πω ότι το ποτήρι θα το πιάσει από τα χείλια του και θα στο αφήσει στο τραπέζι.
      Άσε λοιπόν τις χαζές αιτιάσεις. Απλά κάνε το εμβόλιο και όχι μόνο. Συνέχισε να φοράς μάσκα και πάρε μέτρα ατομικής προστασίας. Η μάσκα και τα μέτρα ατομικής προστασίας αφορούν την ατομική ευθύνη που είχε ζητήσει ο Μητσοτάκης αλλά ο Αλέξης μόλις το άκουσε έπαθε αναφυλαξία, γιατί βλέπεις για την αριστερά μόνον οι άλλοι έχουν ευθύνες, αυτή έχει μόνον δικαιώματα.

      Διαγραφή
    3. κι οι αριστεροι πατριωτη 3:33:00 μ.μ. EET δεν παυουν ναναι συμπατριωτες σου, αμαρτας δε και δειχνεις απο τι φορτιο καχυποψιας διακατεχεσαι μαζι προφανως κι απο αλλα επαρατα κακα ελαττωματα, οταν δισφημεις ,υποσκαπτεις ανοιχτα το χαρακτηρα μεριδας συμπολιτων σου σαν ανευθυνους ,μη σοβαρους οπως καναν παλια οι Ναζι στη γερμανια κι αλλου !!Σε βλεπω ικανο να πεις, οτι ειναι προδοτες και τονα και τ~αλλο μ` ο,τι ανωμαλο σκεφτεσαι πανω απο τη σκουφια σου !!

      Διαγραφή
  2. Υπάρχει ένα ανέκδοτο με το παπαγάλο στην Εκκλησία. Δεξιά οι φαλακρός, αριστερά οι κωολ@@@@δες.
    Τώρα θα λέμε δεξιά οι εμβολιασένοι, αριστερά οι ανεμβολλιαστοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 5:53 ο μόνος ανώμαλος στη σκέψη και τη γραφή είσαι εσύ. Άσε που πετάγεσαι σαν την π@@@η σε ότι και να γράψουν οι άλλοι. Και επειδή είσαι προκλητικά αυθάδης θα σου προτείνω τους Ναζί να τους ψάξεις στην πατρίδα σου τη Γερμανία, και ίσως να δεις και κάποιον όταν σταθείς μπροστά στον καθρέφτη σου.

    Υ.Γ. Ζητώ συγνώμη για τον σκληρό τρόπο απάντησης από τον διαχειριστή του Blog αλλά ο συγκεκριμένος σχολιογράφος είναι απαράδεκτος. Όχι απλά δεν τηρεί τους τύπους ευγενείας, υβρίζει και επιτίθεται με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς εναντίον όλων. Όλοι σχολιάζουμε ως ανώνυμοι χωρίς προσωπικές επιθέσεις, αυτός όμως το έχει παρακάνει. Επιδεικνύει με αυτόν τον τρόπο τη ΘΡΑΣΣΥΔΕΙΛΙΑ του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 15-20 % των ελληνων ψηφοφορων, μαζι δε και με τα μελη της οικογενειας τους 25/35 % του ελληνκου πληθυσμου μας ειναι κατα δικη μου εκτιμηση συνολικα κομμουνισται!! Ολοι αυτοι λοιπον ανευθυνοι ειναι κατ~εσενα ?
      Περα απ~αυτα η αληθεια πρεπει να λεγεται τσιφτη κι ασε τον κ.Βασιλη να κανει τη δουλεια του,μην επιβεβαιωνεις το τι υποθετω για σενα !!
      Προσωπικα θαχω να δειξω πολλα δειγματα πατριωτησμου,ισως και περισσοτερα απο σενα !!Ξαναδιαβασε μοναχα τι εγραψες και ξανακνε τον σωστο απολογισμο σου !!

      Διαγραφή
    2. - 3:33:00 μ.μ. γραφεις για μενα ..., δεν έχεις πάει ποτέ σε Εκκλησία!!
      ΜΕΓαΛΟ ΛΑΘΟς ΣΟΥ,ΔΙΟΤΙ συνηθίζεις να καταδικαζεις αγνωστα σου ατομα,εξωμοιαζοντας τα μ~ αυτους που τφεκαν στον αερα τρακα τρουκες λαμπριατικα!! Τα ατομα αυτα σαν και μενα δεν τα ξερεις κι αυτο μονο καθιστα καποιον σαν και σενα επικυνδινο για την κοινωνια μας!Αυτο γινοταν πραγματι με τους δοσηλογους και τα καθαρματα αλλων καιρων!Απο τοτε περασαν πολλες γενιες, οι λαοι κι οι ανθρωποι αλλαξαν ! Η Ελλαδα μας σε μερικα ακομα χρονια θα στηριζεται κι οσο μεγαλωνει ο εξ ανατολας κινδυνος και στη σιγουρια που θα της εγγυαται η Ευρωπη με τη σημερινη Γερμανια ανταμα , που εσυ 2/4 γενιες απο τοτε αποκαλεις ακομα Ναζι τον κοσμο της!!
      Επιτηθεσαι προσωπικα, λεγοντας οτι δεν εχω παει σ~εκκλησια,ενω διετελεσα και επιτροπος κατα μεγαλο διαστμα, διατηροντας με τον σεβαστο μας Ιερεα τη παραδοση της ευρυτερης οικογενειας μου,που οπου να πας και βρεθεις , στο τοπο κατοικιας μας θα βρεις και θα σταθεις απεναντι σε΅δωρεες μας!! Επομενως συν και πολλα αλλα ενας βερος , σωστος κι αλυγιστος πατριωτης και πανω απο τα εθνικα ορια μας, ωσπου ναρθεις εσυ σαν αλλος γλωσσοκοπανος ν~αμφιβαλλεις τα παντα και συναμα ν`αποκαλεις ανευθυνους τα 25/35 % του λαου μας και τουτο διοτι αντεδρασα στον αδικο χαρακτηρισμο σου για αυτη τη μεριδα των συμπατριωτων μας!!

      Διαγραφή
  4. Έχω ζητήσει να κρατάτε μεταξύ σας μια ευγένεια στα σχόλια σας , μερικές φορές δεν κρατάτε ούτε τα προσχήματα.Θα με αναγκάσετε να διαγράφω σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην διαγράψεις τίποτα κ. Βασίλη, τα σχόλια του καθενός είναι και ο καθρέπτης του χαρακτήρα του, του επιπεδου του, της παιδείας του.
    Δεν χρειάζεται να τους προστατεύσεις. Ο καθένας μας ξέρει λίγο πολύ ποιος είναι ο κάθε "άγνωστος" που γράφει, όπως ο κ.κούλης ο μετανάστης της Σπαρτιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενας μεταναστης κι απο βουνοχωρι γενικα δεν ειναι υποτιμητικο, οπως το θελεις εσυ τσιφτη!
      Πρεπει ναχεις και καποια ουσιαστικα προσοντα λεβεντη μ~ και πρωτα απο ολα τη τολμη,
      αλλα και συναμα μια αραδα απο πολλα αλλα που χρειαζονται για να διεκδικησεις σ~αλλους αερηδες κι οριζοντες την θεση κι αξιοπρεπεια που νομιζεις οτι σου αξιζει,ορκισμενος στ~ονομα που φερνεις και την οικογενεια που σε μεγαλωσε!!

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά