Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Τι ευλυγισία !


Ο Νίκος Φίλης, θα το έχετε παρατηρήσει, χτίζει με πολλή προσοχή και αξιοσημείωτη λεπτότητα το προφίλ του ως φωνή της αριστερής εσωκομματικής αντιπολίτευσης στον Τσίπρα. Δεν διαφωνεί ποτέ μαζί του δημοσίως (μόνον εντός των κομματικών οργάνων), διαφοροποιείται όμως πλαγίως, μέσω συμπληρωματικών παρεμβάσεων στην εκάστοτε επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εκφράζεται μέσω του Τσίπρα. Χθες, λ.χ., δημοσίευσε τη δική του απάντηση στην κυβέρνηση, μετά τη συζήτηση που είχε προηγηθεί στη Βουλή. Ανάμεσα στα διάφορα άλλα που ζητεί από το κράτος, είναι «να εξετάσει κάθε κίνητρο, ακόμη και οικονομικό», προκειμένου να πεισθούν οι άνω των 65 να εμβολιασθούν.

Μνημόνευσα προηγουμένως τη λεπτότητα των χειρισμών του Ν. Φίλη, τώρα πρέπει να

επαινέσω και την ευλυγισία του! Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα εκτελούσε με τέτοια χάρη και επιδεξιότητα την «kolotoumba». Περί αυτού επρόκειτο, διότι όταν το περασμένο καλοκαίρι η κυβέρνηση είχε εισαγάγει το «Freedom Pass» για τους πιτσιρικάδες, με την πιστωτική των 150 ευρώ, ο Ν. Φίλης το χλεύαζε ως φτηνό, προσβλητικό και προκλητικό. Προφανώς άλλαξε γνώμη, έστω και αν του πήρε χρόνο. Διαισθάνομαι ότι και σε αυτό, δηλαδή στην τέχνη της «kolotoumba», ο Φίλης ανταγωνίζεται επαξίως τον Τσίπρα. Εύγε! Στηρίζω, στηρίζω…

 Στ. Κασιμάτης-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά