Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Για το κόμμα ή για τη χώρα;


Ποιος είναι ο ιδανικότερος για νέος αρχηγός στο ΚΙΝΑΛ; Οι απόψεις είναι βεβαίως πολλές και διαφορετικές ανάλογα με την οπτική που το βλέπει ο καθένας και κυρίως τα κομματικά και προσωπικά συμφέροντα. Για παράδειγμα, πολλοί αναλυτές λένε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να θέλει για αρχηγό του ΚΙΝΑΛ τον Γιώργο Παπανδρέου, γιατί σε αυτή την περίπτωση ο Γ.Α.Π. θα επαναπατρίσει ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα απομειώσει τη δύναμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα διαιωνίσει πολύ ευκολότερα την κυριαρχία του Μητσοτάκη που θα έχει να αντιμετωπίσει μία διασπασμένη Κεντροαριστερά που δεν θα έχει προοπτική κυβερνησιμότητας.

 Υπάρχει και η αντίθεση άποψη –πάλι με κομματικά γυαλιά– που λέει πως ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να

θέλει Λοβέρδο, γιατί στην περίπτωση που δεν εξασφαλίσει την αυτοδυναμία ούτε στις δεύτερες εκλογές, θα έχει έναν πιο συνεννοήσιμο επικεφαλής στο ΚΙΝΑΛ που μπορεί να συνεργαστεί μαζί του, χωρίς πάντως ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος να δείχνει τέτοια διάθεση. Αν γυρίσεις ανάποδα την παραπάνω ανάλυση τότε μπορεί να βγουν τα αντίστροφα συμπεράσματα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλοι λένε πως ο επικεφαλής της αξ. αντιπολίτευσης θα πρέπει να επιθυμεί την εκλογή του κ. Λοβέρδου, ώστε ο νέος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ να κερδίσει ψηφοφόρους από τον κ. Μητσοτάκη και από το λεγόμενο αντισύριζα μέτωπο και ο Αλέξης Τσίπρας να ψαλιδίσει έτσι τη διαφορά με τη Ν.Δ. Η αντίστροφη ανάγνωση λέει πως τον κ. Τσίπρα τον «βολεύει» ο κ. Παπανδρέου ο οποίος θα είναι πιο συνεννοήσιμος για μια μελλοντική «προοδευτική διακυβέρνηση». Τα παραπάνω παραδείγματα ερμηνείας των εκλογών του ΚΙΝΑΛ με βάση τα κομματικά γυαλιά, μονοπωλούν σχεδόν την ανάλυση για τις επικείμενες εκλογές του κόμματος. Είναι άλλωστε πασιφανές πως οπαδοί και φίλοι των δύο μεγάλων κομμάτων αλλά και ψηφοφόροι του κόμματος δείχνουν την προτίμησή τους για τον νέο αρχηγό του ΚΙΝΑΛ με τέτοια κριτήρια. Επειδή όμως πάνω από τα κόμματα υπάρχει η χώρα, η σωστή απάντηση στο αρχικό ερώτημα –«Ποιος είναι ο ιδανικότερος για νέος αρχηγός στο ΚΙΝΑΛ;»– θα βρεθεί μόνο όταν τεθεί η σωστή ερώτηση, η οποία είναι μία: με ποιον στο τιμόνι του ΚΙΝΑΛ θα βγει πιο κερδισμένη η χώρα; Η απάντηση είναι πως το συμφέρον για τη χώρα είναι να εκλεγεί το πρόσωπο εκείνο που θα ισχυροποιήσει τον μικρότερο πόλο της Κεντροαριστεράς φέρνοντας περαιτέρω ισορροπία στο πολιτικό σύστημα.

 Στ. Παπαντωνίου-Καθημερινή

13 σχόλια:

  1. Όποια κυβέρνηση και να ψηφίζουμε θέλουμε παράλληλα και μια αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση ώστε να αποτελεί εναλλακτική λύση σε περίπτωση που απογοητεύσει η κυβέρνηση.
    Κάποιος πρέπει να πάρει τη θέση του Κανένα που σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις βρίσκεται δεύτερη επιλογή των πολιτών.
    Επομένως αρχηγός στο Κιναλ δεν μπορεί να είναι αυτός που απέτυχε να μπει στη Βουλή. Γ. Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά εσύ Γ.Κ. μη χάσεις, ότι συμφέρει τή νέα δημοκρατία αυτό θά μας πεις ότι είναι σωστό, ήθελα να ξερά τί συμφέροντα εξυπηρετείς.?

      Διαγραφή
    2. Μη σκοτίζεσαι ψάχνοντας δήθεν συμφέροντα που εξυπηρετώ.
      Ούτε που πάει το μυαλό σου πως απλά λέω τη γνώμη μου;
      Μήπως εξ ιδίων κρίνεις; Γ. Κ.

      Διαγραφή
    3. Πώς γίνεται αυτή η γνώμη σου όμως Γ.Κ. πάντα να είναι υπέρ τής νέας δημοκρατίας δε μπορώ να καταλάβω, μάλλον θα είναι σύμπτωση. Δεν είμαστε χαζοί να το ξέρεις, πάντως θα ήθελα να τονίσω καί κάτι άλλο θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δούμε καί καμία ανάρτηση πού να αφορά καί τόν τόπο μας καί ειδικά μετά τίς τελευταίες εξελίξεις με τον αγροτικό γιατρό.

      Διαγραφή
    4. Έχει γίνει σχετική ανάρτηση από χθες εδώ :Pelasgia.blogspot.com fun club

      Διαγραφή
    5. 7:56:00 Δεν είναι πάντοτε η γνώμη μου υπέρ της Ν.Δ.( κι αυτό να συνέβαινε δεν το θεωρώ κακό).
      Πάντοτε είναι σίγουρα κατά του ΣΥΡΙΖΑ όμως, γιατί το θεωρώ ευκαιριακό πολιτικό μόρφωμα. Με ευπρέπεια επίσης απευθύνομαι σε όσους Συριζαίους,να το πω σχηματικά, είναι του κλίματος Ξάνθου ή Τσακαλώτου κι ας διαφωνώ.
      Τέλος επειδή ζω μακριά δεν γνωρίζω καλά τα τοπικά ώστε να έχω γνώμη. Γ. Κ.

      Διαγραφή
  2. Εξι υποψήφιοι δυο πολιτικές. Οι μεν κατηγορούν για υπονόμευση του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ,οτι θα γίνουν δεκανίκι της Ν.Δ., οι δε οτι θα συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος και να εκλεγεί νομίζω πως η διάσπαση ειναι δεδομένη.
    ''Διεμερίσαντο τα ιμάτιά μου επ’ αυτοίς και επί τον ιματισμόν μου έβαλον κλήρο''.
    ''Σήκω Αντρέα να δεις τα παιδιά της αλλαγής''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΝΕΚΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα,

    οι καπετάνοι σαν και σε δεν θα φορούσαν στέμμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανως πολλοι απο αυτους τους κουλικους καπετανιους με τον Κουλη μπροστα δεν φαινεται ναχουν συλλαβει, οτι με το να σκορπαν απο δω κι απο κει παραδες για να κρατηθουν στα εδρανα η καταχρεομενη μεχρι τα μπουνια Χωρα μας, μ~εναν ανοιχτο λογαριασμο χρεους υψους 2/3 φορες πανω απο το εθνικο μας εισοδημα θα παραμενει ακινητη και μπαγλαρωμενη ωσπου να πληρωσουν το χρεος πολλες επωμενες γενιες ελληνοπαιδων !!Ωστοσο ο κουλη με τη παρεα περναν καλα ακομα κι οσο μπορουν και τραβαν δανεια η τα ευρωπαικα ταμεια
      στελνουν εμβασματα απο καμια 40 δις Ε απο τα υπερεσοδα τους!

      Διαγραφή
  5. Ας εκλεγει ο Γιωργος και ολες οι αποριες σας θα λυθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιαυτό μερικοί Πασοκοι πήγαν στο Σύριζα για να μην
    βρεθούν προ διλημματος επιλογής νέου αρχηγού,αλλωστε στο δημοκρατικό Σύριζα ο αρχηγός εκλέγεται μέσα στα σκοτεινά δωμάτια του κόμματος και όχι από το λαό για να τους απαλλάξει από την βάσανο της επιλογής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά