Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Φωνάζοντας συνέχεια «λύκος στο κοπάδι», δεν τον ακούει κανείς!


Ο Αλέξης Τσίπρας αυτοπροσδιορίστηκε κατά τη συζήτηση στη Βουλή ως… «αυριανός» πρωθυπουργός! «Έχω ευθύνη - είπε- ως αυριανός πρωθυπουργός να σας καταγγέλλω στον ελληνικό λαό». Μόνο που καταγγελία μπορεί να κάνουν και οι Κουτσούμπας, Βελόπουλος, Βαρουφάκης, χωρίς να νιώθουν οι εκλεκτοί της μοίρας ως αυριανοί πρωθυπουργοί.

Από ό,τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις και η βιωματική αίσθηση της κοινωνίας, δεν βρισκόμαστε σε προεπαναστατική περίοδο. Τα επαναστατημένα λεφούσια της γης των κολασμένων, δεν φαίνονται να είναι έτοιμα να σαλτάρουν στο μέγαρο Μαξίμου και να κυνηγήσουν τους στυγνούς εκμεταλλευτές του λαού. Το πολύ – πολύ να πετάξει εκεί ο Ρουβίκωνας τρικάκια.

Και αφού δε υπάρχει περίπτωση, να γίνει επαναστατικώ δικαίω πρωθυπουργός, η εναλλακτική οδός είναι οι εκλογές. Αλλά ο αυριανός πρωθυπουργός για μια ακόμη φορά απέφυγε να τις ζητήσει. Γίνεται πρωθυπουργία έτσι; Η, γίνεται πρωθυπουργία εξακολουθώντας να ψεύδεται; Γιατί είναι ψεύδος να

εξακολουθεί να λέει «θεσπίσαμε τη 13η σύνταξη»!

Είναι απορίας άξιο σε ποιους απευθύνεται και κατά πόσο πιστεύει ότι θα τους πείσει. Η περίφημη 13η σύνταξη που «θέσπισε», ήταν το προεκλογικό δωράκι που έδωσε ενόψει των εκλογών του 2019, με στόχο την εξαγορά ψήφων. Ισούτο περίπου με το 45% της μέσης σύνταξης.

Και ως προ το ποσό δεν ελέγχεται. Θα ήταν πειστικός και θα ακουγόταν ως σοβαρό το επιχείρημα - αν το επιστράτευε - «τόσα μπορούσαμε τόσα δώσαμε». Σωστά! Όμως δεν λέει αυτό. Εξακολουθεί να προσβάλει τη νοημοσύνη του μέσου πολίτη, χαρακτηρίζοντας το προεκλογικό επίδομα ως 13η σύνταξη. Κάτι που θα έπρεπε να το δώσει τα Χριστούγεννα, αλλά το κράτησε για να ανθίσει ανοιξιάτικα πριν τις ευρωεκλογές.

Δεν αναφερόμαστε στην ουσία: Στο πριόνισμα των νέων συντάξεων που έκανε η κυβέρνησή του με το νόμο Κατρούγκαλου, στα επιδόματα των ΑΜΕΑ, στην επιβολή εισφοράς 6% στις συντάξεις για να αντισταθμίσει το 5ευρο που κατήργησε για την επίσκεψη στα νοσοκομεία, το πετσόκομα των συντάξεων χηρείας, κ.λ.π

Ναι, είχαμε μνημόνια και με την περήφανη διαπραγμάτευσή τους οι όροι έγιναν χειρότεροι. Αλλά δεν εστιάζει σε αυτό το κείμενο. Αυτά έχουν ειπωθεί και ξαναειπωθεί.

Στην έφεση του Αλέξη εστιάζει, όχι απλώς να μετονομάζει πράγματα και καταστάσεις όπως τον βολεύει, αλλά το ότι μετά από τόσα χρόνια δεν έχει κατανοήσει ότι αυτά τον καταστρέφουν. Ουδείς σοβαρός, ακόμη και ψηφοφόρος του, πιστεύει ότι το μικρό ποσό ένα μήνα πριν τις εκλογές, ήταν 13η σύνταξη.

Και επανέρχεται το ερώτημα, γιατί τα λέει; Ίσως, γιατί τόσο μπορεί. Η ίσως γιατί παρόλο που είναι έξυπνος, η κουτοπονηριά υπερτερεί και τον καθοδηγεί. Τον εμποδίζει να είναι ευέλικτος και να παραδεχθεί τα αυτονόητα, όπως και στο να μην ελέγχει εκείνα τα κυβερνητικά πεπραγμένα στα οποία η θέση του είναι επιβαρυμένη.

Όπως ας πούμε για τη ΔΕΗ. Ο Κουτσούμπας, ο Βαρουφάκης, ο Βελόπουλος, και το ΚΙΝΑΛ ακόμη, δικαιούνται να μιλάνε για τη ΔΕΗ. Ο ίδιος δεν μπορεί να την επικαλείται αφού επί πρωθυπουργίας του είχε προγραμματίσει το ίδιο ποσοστό πώλησης -πέραν της καταστροφικής διαχείριση που έγινε στην εταιρία επί των ημερών του.

Λογικό ήτα να γίνει λεία του Μητσοτάκη ο οποίος του υπενθύμισε ότι στον Προϋπολογισμό του 2018 υπήρχε η πρόβλεψη για πώληση έναντι μόνο διακοσίων εκατομμυρίων ευρώ.

Με αυτή την ξέφρενη ψευδολογία και τη διαστρέβλωση εννοιών ο Τσίπρας δεν βοηθάει τον εαυτό του και το κόμμα του (και αυτό είναι δικό τους θέμα), αλλά ούτε την δημοκρατία και τον λαό για τον οποίο «κόπτεται». Γιατί με την ελλειμματική αξιοπιστία του δεν μπορεί να ασκήσει σοβαρό έλεγχο στην κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση δεν τα κάνει όλα καλά. Όπως και καμιά κυβέρνηση στον πλανήτη. Όταν όμως ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει και τον αέρα που αναπνέει, θα περάσουν εντελώς αδιάφορες εκείνες οι καταγγελίες στις οποίες έχει δίκιο.

Έχει το σύνδρομο του Αισώπειου μύθου με το βοσκόπουλο που φώναζε συνέχεια λύκος το κοπάδι, και όταν επιτέθηκε ο λύκος δεν το πίστεψε κανείς.

 Γ. Σιδέρης-liberal.gr

4 σχόλια:

  1. Αυριανός πρωθυπουργός 😄😄😄
    Γ. Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει αναδείξει το μεγαλύτερο προσόν του που δεν είναι άλλο από τη γελοιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μοιαζεις με τη μυγα στο παραμυθι του Αισωπου, η οποια καθησμενη τεμπελικα στο πισω μερος της αμαξας, την οποια οδηγει βασταγερα με τα γκεμια στα χεργια του ο αμαξας,τη στιμη που αυτη βλεπει κατα πισω τη σκονη που σηκωνεται απο τους τροχους ,χτυπιεται απο χαρα κι αναφωνει> Πω,πω, για κυταχτε τι θηριο ειμαι και ποση σκόνη σηκωνω!!
      Λες μεγαλες κουβεντες φιλαρακι τοσον εσυ, οσο κι ο κ.Γ.Κ. παραπανω !
      Καληνυχτα και στους δυο σας!!!

      Διαγραφή
  3. Ότι θα φάτε τη σκόνη του Μητσοτάκη είναι σίγουρο, γι'αυτό καλό θα είναι να έχετε μαζι σας και κανένα μαντήλι να βάλετε στη μύτη σας να μη σας πνίξει η σκόνη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά