Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Η τρομοκρατία του Ρουβίκωνα και η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ


Άλλα δύο κυβερνητικά στελέχη «επισκέφθηκαν», με καταδρομική επιχείρηση, μέλη του Ρουβίκωνα, γράφοντας επιθετικά συνθήματα στους τοίχους των κατοικιών τους. Είναι και αυτή μια πράξη τρομοκρατίας στο βαθμό που αποβλέπει στον εκφοβισμό των στόχων. Ως γνωστόν οι επισκέψεις στα σπίτια πολιτικών αντιπάλων ήταν μια σταθερή και δοκιμασμένη πρακτική των χιτλερικών ταγμάτων εφόδου. Δημιουργείται ένα κλίμα ανασφάλειας και φόβου στα θύματα, ενώ συγχρόνως διαταράσσονται οι κοινωνικές σχέσεις τους με τους περιοίκους. Είτε γιατί φοβούνται να συναναστρέφονται με στοχοποιημένους είτε γιατί ασπάζονται το «και αυτοί κάτι θα έκαναν».

Από την τρομοκρατία αυτών των τραμπούκων παλιότερα δε γλίτωσαν ούτε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αν και θυμάμαι πως στο «ηρωικό» πρώτο εξάμηνο του 2015 οι Ρουβίκωνες, μια φορά που συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση στο προαύλιο της Βουλής, αποχώρησαν όχι μέσα σε περιπολικά της ΕΛΑΣ, αλλά με ταξί μετά από απόφαση της προέδρου του σώματος. Αξέχαστες εποχές.

Θα περίμενα λοιπόν αυτές οι πρακτικές να

καταδικαστούν από όλο το πολιτικό φάσμα και οι διωκτικές αρχές να ασχοληθούν με την εξάρθρωση αυτών των συλλογικοτήτων, γιατί δεν προβαίνουν απλώς σε πράξεις ακτιβισμού-- που είναι αποδεκτές στο δημοκρατικό πολίτευμα-αλλά τρομοκρατίας, έστω ήπιας μορφής.

Αντ΄αυτού βλέπω πως υπάρχει μια ανοχή της ΕΛΑΣ και επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας και μια αφωνία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι κατανοητό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να καταγγέλλει πράξεις τρομοκράτησης κυβερνητικών στελεχών και η ΕΛΑΣ να αδρανεί. Εννοείται πως από αυτή τη συμπεριφορά των διωκτικών αρχών οι τρομοκράτες αποθρασύνονται. «Επισκέπτονται» σπίτια υπουργών και φεύγουν «σαν κύριοι». Ουδείς ασχολείται μαζί τους. Με φραστικές καταδίκες δεν καταπολεμάται η τρομοκρατία. Τι φοβάται η κυβέρνηση; Μήπως την κατηγορήσουν για ακροδεξιά; Μα αυτό η Αριστερά το λέει ούτως ή άλλως; Μήπως φοβάται πως η νόμιμη καταστολή θα προκαλέσει αντιδράσεις; Μα θα αντιδράσουν αυτοί που πάντα αντιδρούν, γιατί θέλουν μια απαξιωμένη και ευνουχισμένη ΕΛΑΣ. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αποδοκιμάζει καταδρομικές επιχειρήσεις σε σπίτια πολιτικών με σκοπό τον εκφοβισμό τους.

Τελεία, παύλα για να μην κουράζουμε το θέμα.

Πριν από μια εβδομάδα ο κ. Μανιός, στέλεχος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προπηλακίστηκε στο χώρο του Πολυτεχνείου από μέλη οργάνωσης της επαναστατικής Αριστεράς. Όλα τα κόμματα καταδίκασαν το γεγονός, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα σκέπτεται αν θα καταδικάσει τη δράση του Ρουβίκωνα κατά των κυβερνητικών στελεχών. Θεωρεί τη δράση τους μέρος του πολιτικού παιχνιδιού; Δεν αντιλαμβάνονται τα στελέχη του πως με τη σιωπή τους νομιμοποιούν παρόμοιες συμπεριφορές;

Μια χαρά όλα αυτά τα αντιλαμβάνονται. Πώς θα αντιδρούσαν αν μια ακροδεξιά οργάνωση «επισκεπτόταν» σπίτια δικών τους στελεχών; Το έχω γράψει πολλές φορές πως η επιλεκτική ευαισθησία, δεν είναι ευαισθησία. Είναι υποκρισία. Αν η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί το κόμμα τους να ανήκει στο συνταγματικό-δημοκρατικό τόξο, αυτά τα ζητήματα θα πρέπει να τα αντιμετωπίσει ριζικά σε επίπεδο αρχών, χωρίς «ναι μεν αλλά» και κουτοπόνηρες σιωπές.

 Σ. Μουμτζής-liberal.gr

2 σχόλια:

  1. Κάπως έτσι δρούσε και η 17Ν. Αποφάσιζαν ποιο ήταν οι εχθροί του λαού και με συνοπτικές διαδικασίες τους εκτελούσε. Και οι Ρουβικωνες την ίδια διαδικασία ακολουθούν, μόνο οι ποινές που επιβάλουν είναι διαφορετικές προς τι παρών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι αρχές και η αστυνομία, η αντιτρομοκρατική, γνωρίζει όοοολα τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης ''Ρουβίκωνες'', πολλούς μάλιστα εχει κατ' επανάληψη συλλάβει, αλλα και όλους ελεύθερους τους αφήνει. Μάλλον τα όργανα της πολιτείας, δικαστές και αστυνομία ειναι μέλη του Ρουβίκονα ή ΣΥΡΙΖΕΟΙ. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά