Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Τι άλλο θα σκεφτούν στον ΣΥΡΙΖΑ


O ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να ανακάμψει και να εισπράξει ακόμη και από τη φυσιολογική φθορά της κυβέρνησης που διανύει τον τρίτο της χρόνο, ενώ ταυτόχρονα βλέπει τους ψηφοφόρους του να λοξοκοιτούν προς το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ. Όμως τα στελέχη του έχουν σχεδόν πιστέψει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραιτηθεί, ενδεχομένως υπό την απειλή του Αλέξη Τσίπρα, αλλά δεν θα προκηρύξει εκλογές. Το νέο σενάριο της Κουμουνδούρου μιλά για κυβέρνηση «τύπου Παπαδήμου» από την παρούσα Βουλή. Το περιέγραψε, χθες, ο Νίκος Παππάς δείχνοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση βιώνει τη δική της πραγματικότητα.

«Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε», θα μπορούσε να είναι ο τίτλος που αποτυπώνει την κατάσταση στο ΣΥΡΙΖΑ, εν τούτοις προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως στην Κουμουνδούρου απεργάζονται σενάρια και συζητούν θέματα που απέχουν όχι απλά της πραγματικότητας αλλά και της κοινής λογικής στην πολιτική σκηνή της χώρας, όπως τουλάχιστον είναι σήμερα διαμορφωμένη.

Έχοντας καταστήσει κτήμα τους την άποψη ότι

οι δημοσκοπήσεις είναι στημένες σε βάρος τους και με γνώμονα το αίτημα Τσίπρα για παραίτηση Μητσοτάκη και προκήρυξη εκλογών στην Κουμουνδούρου η ηγετική ομάδα εμφανίζεται να εκτιμά πως ήδη στο Μαξίμου ετοιμάζονται να αναχωρήσουν. Αλλά και ότι δεν θα τους κάνουν το χατίρι να τους παραδώσουν την εξουσία καθυστερώντας έτσι την επικείμενη εκλογική τους νίκη και την εγκαθίδρυση της προοδευτικής κυβέρνησης στην οποία αν δεν περιλαμβάνεται το ΚΙΝΑΛ θα μετέχουν ο Γιάνης Βουρουφάκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας με το ΚΚΕ...

Αντιθέτως, όπως δήλωσε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς, απεργάζονται σενάρια ένα εκ των οποίων είναι η δημιουργία μιας κυβέρνησης «τύπου Παπαδήμου». «Διάφορα κέντρα θα προσπαθήσουν να μας ρυμουλκήσουν προγραμματικά προς κεντρώες άνευρες λύσεις» δήλωσε ο εξ απορρήτων επί σειρά ετών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας μάλιστα ότι «Δεν είναι τυχαίο ότι αναθερμαίνονται, εξυφαίνονται σενάρια άλλης κυβερνητικής λύσης από αυτή τη Βουλή ως απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσε το αίτημα για εκλογές».

Γιατί; Σύμφωνα με τον Νίκο Παππά «για να συνεχιστεί το βασικό οικονομικό πρότζεκτ που έχει ξεδιπλώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Σε απλά ελληνικά στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχοντας μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, που εκλέχθηκε με μεγάλη πλειοψηφία και σημαντική διαφορά από την αξιωματική αντιπολίτευση και προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις παρά τις συνεχείς κρίσεις και τα προβλήματα που προκαλεί η δημόσια υγεία, θα παραιτηθεί ενάμισι χρόνο πριν τις εθνικές εκλογές.

Βέβαια, δεν προκαλεί εντύπωση. Τα σενάρια και τα αφηγήματα αποτελούν βασικό παράγοντα επιβίωσης στα ενδότερα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Άλλωστε εδώ και δύο χρόνια βλέπουν ραγδαία φθορά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης, προβλέπουν καταστροφές και χειμώνες κόλαση ευελπιστώντας σε μια οργή και αγανάκτηση.

Μέχρι και θέμα υπεράσπισης του συντάγματος έχουν θέσει σε λογική ανάλογη με αυτή των «Θεματοφυλάκων» προκειμένου να φτάσουν στο σημείο να δημιουργηθούν συνθήκες ανάλογες με αυτές που τους έφεραν, άκοπα, στην εξουσία το 2015.

Μόνο που με αυτή τη λογική, με τα αφηγήματα και τα σενάρια έχουν οδηγηθεί σε μια αντιπολιτευτική τακτική που όχι μόνο δεν πείθει τους πολίτες συνολικά αλλά οδηγεί και τους ψηφοφόρους τους προς άλλες κατευθύνσεις. Ενδεχομένως αυτός και να είναι ο λόγος που στον ΣΥΡΙΖΑ αρχίζουν να βάζουν στο στόχαστρο και τον Νίκο Ανδρουλάκη αλλά και το ΚΙΝΑΛ συνολικά μέσω μιας έμμεσης ταύτισης με τα «κέντρα» που επικαλούνται και υποστηρίζουν πως απεργάζονται σενάρια για να αποφευχθεί η επάνοδός τους στην εξουσία.

Υ.Γ. Η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ με γνώμονα τη συσπείρωση ψηφοφόρων και την μείωση των εντυπώσεων από τις εσωκομματικές συγκρούσεις ενόψει συνεδρίου, μοιάζει με αυτή των τρόλ του διαδικτύου. Έφτασαν χθες στο σημείο να υποστηρίζουν πως ο Πρωθυπουργός επιστρέφει από την Ήπειρο μετά την παρέμβαση Τσιπρα και την «κατακραυγή», παραγνωρίζοντας πως είχε από τη Δευτέρα ανακοινωθεί πως θα βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα.

 Τ. Ευαγγελίου-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά