Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

«Και με τους κυνηγούς και με τους οικολόγους»


 

Δε χρειάζεται να έχει ο αναγνώστης μαντικές ικανότητες για να καταλάβει ποιο κόμμα φωτογραφίζεται στον τίτλο του άρθρου μου. Αυτό είναι το δευτερεύον. Το πρωτεύον και σημαντικό είναι ποιος το λέει.

Αν το έλεγε κάποιο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας θα το προσπερνούσαμε γιατί κάτι τέτοια λένε συνεχώς. Όταν όμως το υποστηρίζει ολόκληρος πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και ιστορικό του στέλεχος, τότε το πράγμα αλλάζει. Η κριτική από ανθρώπους που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις από μέσα και κυρίως από ανθρώπους που ουδείς έχει να τους προσάψει κάτι, αποκτά άλλη βαρύτητα.

Μάλιστα, ο κ. Στ. Κοντονής - γιατί περί αυτού πρόκειται - τα «βρόντηξε» κι έφυγε από το κόμμα του όταν διαπίστωσε πως πίσω από την εσπευσμένη ψήφιση του νέου ποινικού κώδικα το καλοκαίρι του 2019, λίγο πριν τις εκλογές, κρύβονταν πολλές, «περίεργες» σκοπιμότητες.

Ο κ. Στ. Κοντονής σε συνέντευξη του στο Πρώτο Πρόγραμμα είπε πολλά, μεταξύ των οποίων και αυτό που γράφω στον τίτλο του άρθρου. Μάλιστα, κάποια στιγμή επειδή έχει αγανακτήσει με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της πανδημίας, λέει:

«Αυτό το πράγμα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει, τουλάχιστον σε πανευρωπαϊκή κλίμακα δεν έχει ξαναγίνει. Να γίνεται σημείο πολιτικής αντιπαράθεσης το αυτονόητο και το ζήτημα της δημόσιας Υγείας».

Και συνεχίζει ο κ. Κοντονής. «Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι σε οποιονδήποτε βρίσκει μπροστά του να διαμαρτύρεται για οποιονδήποτε λόγο. Είναι μοναδικό αυτό το πράγμα που γίνεται τα τελευταία 2 χρόνια. Και με τους κυνηγούς και με τους οικολόγους. Και με τους αντιεμβολιαστές και με το εμβόλιο». Και με το λιγνίτη και με την πράσινη ανάπτυξη, συμπληρώνω εγώ.

Έχει άδικο ο πρώην υπουργός;

Όλα αυτά που περιγράφει και τα στηλιτεύει δεν τα ζούμε; Δεν ακούγαμε επί ένα χρόνο πως «το εμβόλιο δε θα είναι αποτελεσματικό, μετά υποστήριζε ότι τα εμβόλια δεν φτάνουν, μετά έλεγε για ξεστοκάρισμα εμβολίων»; Δεν έχουμε κοντή μνήμη.

Είναι λογικό σε ένα κόμμα που συνυπάρχουν οι κ. Ξανθός και Πολάκης να παρατηρούνται αυτές οι ακροβασίες. Είναι λογικό ένα κόμμα που διακατέχεται από το σύνδρομο στέρησης της εξουσίας να ασκεί αυτές τις τυχοδιωκτικές πολιτικές.

Είμαστε τυχεροί γιατί κυβερνά σήμερα αυτή η κυβέρνηση, με όλες τις καθυστερήσεις της και τις φοβίες της. Τουλάχιστον δεν κάνει ανοησίες. Αν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ ποια γραμμή θα επικρατούσε; Του κ. Ξανθού ή του κ. Πολάκη; Σύνθεση απόψεων που αποκλίνουν 100% δεν μπορεί να υπάρξει. Στην αντιπολίτευση μπορεί να είσαι και με το εμβόλιο και με τους αντιεμβολιαστές. Όταν κυβερνάς όμως θα πρέπει να διαλέξεις. Και ευτυχώς που δεν μας κυβερνά ο Α. Τσίπρας και οι συνεργάτες του. Θα αντιμάχονταν δύο ομάδες για την ακολουθητέα πολιτική, ενώ η πανδημία θα κάλπαζε. Τι γλιτώσαμε!

Ξέρω, ενδεχομένως αυτό το «τι γλιτώσαμε» να καταντά κουραστικό. Αλλά καλό είναι κάπου-κάπου να το θυμόμαστε, για να μην τους ξαναβρούμε μπροστά μας.

Σ. Μουμτζής-liberal.gr

16 σχόλια:

  1. Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΩ... ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζει ο συρφετός πως επειδή με τη ίδια τακτική κέρδισε τις εκλογές του -15 το αυτό μπορεί να γίνει και τώρα. Αδυνατεί να καταλάβει πως τώρα έχουμε την πικρή εμπειρία της διακυβέρνησης του.
    Νιώσαμε τι εννοούσε όταν έλεγε πως θα σκίσει τα μνημόνια. Πως θα ξεσκίσει τον ελληνικό λαό. Άλλωστε το παραδέχτηκε εν μέρει και το πρωτοπαλληκαρό τους " χάσαμε γιατί γ@μησ@με την μεσαία τάξη.
    Ας γίνομαι κουραστικός θα το ξαναπώ. Άγιο είχαμε.
    Καλή σας μέρα! Γ. Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ>> και οι δυο σας 7:47:00/7:18:00 χανετε απο καιρο σαν τις σαμπρελλες στις παλιες ροδες αυτοκινητων και επαναλαμβανετε τα ιδια κι τα ιδια, οπως ο γανωματης στα ταψια του! Σας διακατεχει προφανως η αγωνια μη χασετε τα οσα τσεπωσατε με τις απλοχεργιες του κ. Κουλη που κι αυτος ανεμοδερνεται σαν τις καλαμιες στα βαλτονερα !Αιντε τωρα στο παπα σας να μεταλαβαιτε και ναστε ησυχα παιδια και νυκοκυραιοι!!

      Διαγραφή
    2. Μου θύμισες την παροιμία:έκατσε η ντροπή στις στράτες κι αναμπαίζει τους διαβάτες
      Γ. Κ.

      Διαγραφή
  3. Ο Τσίπρας και με το διάλο θα συμμαχήσει αρκεί να ξαναγίνει πρωθυπουργός. Άνθρωπος χωρίς ιδεολογίες, χωρίς αρχές λιαν επικίνδυνος. Συμμάχησε με τον ακροδεξιό Καμμένο, ύμνησε τη Μέρκελ, αγκάλιασε το Τράμπ,αλλά έβγαλε και επικήδειο στη κηδεία του Κάστρο.
    Ζητάει από το λαό με δημοψήφισμα να επιλέξει τη παραμονή του στο ευρώ, και αποφασίζει αντίθετα με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.Μπορει να υπάρχει εμπιστοσύνη σε αυτό το πολιτικό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες πολλα αερατα και δεν εισαι σοβαρος !!Να σκεφτεσαι,να βουτας δυο φορες τη γωσσα στο μιαλο σου, οταν γραφεις και μαλιστα, οταν λες πραγματα που δεν εισαι βεβαιος οτι αληθευουν!Κυτα να γινεις σοβαρωτερος! Φαντασου αν γινουμαι ολοι σαν και σενα το ποσο χαοτικη κοινωνια θαμαστε!Αυτες τις φωτοβοληδες που πετας, καπου τις ακουσες! Για να κρινεις κατι, πρεπει να το μελετησεις το πραγμα, ωστε ανεπηρεαστα να σχηματισεις δικη σου γνωμη!Θα χαρω πολυ αν συμμορφωθεις !!!

      Διαγραφή
    2. Εισαι ένα ανιστοριστο χαιβανι, επικυνδινο ωστοσο, διοτι διαστρέφεις την αληθεια και δεν καταλαβες ποτε σου τι συνεβει με τη ΝΔ του χονροκαμωμενου Κωστακη του γενους Καραμανλη,ποιος εφερε τη χρεοκοπια ,πως καταδειναστευτηκε το κρατος μας
      κι ότι ακομα παραμενουμε κι ειμαστε με τον κ. Κουλη μια καταχρεωμενη Χωρα με 300 + δις ευρω, ητοι2/3 φορες πανω από το Εθνικο μας εισοδημα !Όταν αφομιωσεις αυτα τα μεγεθη θα καταλάβεις,αν εισαι εις θεση, ότι ο κ. Κουλης εμπαιζει εσενα και μενα και το λαο μας! Τοτε εκανες κι ένα βηματικη γυρευοντας να μαθεις την αληθεια !Το εθνικο μας εισοδημα, προς γνωση και μαθηση, ειναι καπου 115 δις ετησίως με πορεια προς το πατο !!Κατω από αυτά τα δεδομενα θα πρεπει να δοξάζεις
      κι επαινεις τον Αλεξη για τη παραμονή μας στην Ευρωπη !!

      Διαγραφή
    3. Αν έχεις το δικαίωμα ψήφου πρέπει να σου αφαιρεθεί πάραυτα. Κάποιο σαν εσένα οδήγησαν την χώρα στην περιπέτεια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

      Διαγραφή
  4. Προς τον διαχειριστή του Blog.
    Έλεος πια με τον γραφικό που γράφει ασυναρτησίες σε κάθε σχόλιο και συμπεριλαμβάνει πάντα και το κ. Κούλη. Κόψε τα σχόλιά του. Θα μου πεις μην τα διαβάζεις. Δεν γίνεται. Θεωρώ αξιόλογο το Blog με τις αναδημοσιεύσεις που κάνει και διαβάζω και τα σχόλια γιατί θέλω να βλέπω πως σκέφτεται ο κάθε αναγνώστης. Ο συγκεκριμένος όμως δε σκέφτεται, αρλουμπολογεί και βρίζει ασύντακτα και ανορθόγραφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω τονίσει πολλές φορές ότι θα διαγράφω τα υβριστικά σχόλια, μερικοί επιμένουν και όταν τα διαγράφω στρέφονται εναντίον μου .
      Για την σύνταξη και την ορθογραφία δεν μπορώ να κάνω κάτι.

      Διαγραφή
    2. Εισαι και πονηρουλης 2021 - 5:59:00 μ.μ. EET και στο χωριο μου τετοιος τους λενε μουσητσες η γλυπτες,οχι γλειφτες δεν εννοω αυτο , για ονομα του Θεου μη παραξηγηθω, γλυπτες εννοω που σκαλιζουν με το καλεμι και κανουν, αλα Φειδια, πανεμορφα ελληνικα αγαλματα, π~ωσστοσο στεκονται ακινητα να θυμιζουν αλλας εποχες !
      Κι οσον αφορα τον κ.Βασιλη εχει αποδειξει και στο παρελθον την αξιοπρεπεια του, το παλληκαρι ειναι αμεπτο, μη πας να τον γεμισεις Covid,τον θελουμε γερο και με καθαρο μιαλο!!!Μ~αυτα για σημερα !

      Διαγραφή
    3. κ.Βασιλη, προσεχε του φιλου μου - 5:59:00 μ.μ. EET την προστακτικη, και
      Κ. Βασιλη αν χρειασθει θελω να του στειλω καποια φαρμακα !

      Διαγραφή
  5. 4:53:00 μην ανησυχείς γιατί ο άνθρωπος δεν γνωρίζει γραφή και ανάγνωση, σε κάθε σειρά που γράφει οι μισές λέξεις είναι ανορθόγραφες και από συντακτικό για γέλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. - 5:59:00 μ.μ./ 9:10:00 μ.μ. μετα τις παρατηρησεις σας και την φασαριωδη αλλαγη σχολιων μας, ηθελα να σας γνωστοποιησω μια ταιριστη λεξουλα που λενε πολιτες σε αλλες χωρες οπου διαμενω κατα μεγαλα διαστηματα! Δεν το γραφω για να επεκτεινω περισσοτερο τη μικρη φασαρια μας, αλλα για να σας μεταφερω, οτι τετοιες διαμαχες υπαρχουν και σε αλλες χωρες! Οι Γερμανοι, Ελβετοι, Αυστριακοι λοιπον αυτους τους μεμψιμοιρους καλιωρα σαν και σας τους δυο ελληναραδες , τους αποκαλουν Korinthenkacker/κορινθενχεστη ". Αυτος ειναι ενας ιδιαίτερα σχολαστικός, πολύ ακριβής άνθρωπος, που παίρνει και την παραμικρή λεπτομέρεια εξαιρετικά σημαντική!! "Korinthenkacker"λοιπον.!
      Η αρχαία ελληνική πόλη της Κορίνθου έχει να κάνει μόνο με την έκφραση «Korinthenkacker» έμμεσα. Στη Γερμανία η μαύρη σταφίδα είναι γνωστή και ως «Κόρινθη» από τον 15ο αιώνα, γιατί η ομώνυμη πόλη-λιμάνι ήταν πολύ σημαντική για την εξαγωγή της εκείνη την εποχή.
      Από αυτό αναπτύχθηκε στη δημοτική γλώσσα του 19ου αιώνα η χονδροειδής έκφραση αστείου "Korinthenkacker" για πολύ σχολαστικούς και ακριβείς ανθρώπους,που σημαινει στη κυριολεχια εκεινος που κανει κακα σαν την κορινθιακη σταφιδα. Μπορει νασθε λεβεντες , πραγμα που δεν το αποκλειω , αλλα η συμπεριφορα σας ειναι αναλογη ενος που κανει κακα μαυρα και μικρουλια/κακομοιρα σαν την κορινθιακη σταφιδα !!Κορινθερκακερ!! Με το συμπαθιο λοιπον ,ωσπου να τα ξαναπουμε !!

      Διαγραφή
  6. 12:40 Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων, μηδέ γένος πατέρων αισχυνέμεν.
    Καληνύχτα ή gute Nacht.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραια και διαλεχτη η ρηση σου φιλε μου, ακουγεται σαν απομακρη νοσταλγικη μουσικη! Νασαι ωστοσο βεβαιος,οτι δεν υπαρχει Ελληνας, διαμενων πολλα χρονια στο εξωτερικο, που να μην πορευεται σωστα, με ορθο το μετωπο η ναχει ντροπιασει τη γενια των προγονων μας!!

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά