Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Λογοτέχνης ο Κουρουμπλής μπροστά στον Τσίπρα


Ο λόγος του ΣΥΡΙΖΑ, κεντρικά εκφρασμένος, έχει περιπέσει στο επίπεδο χαμαιτυπείου. Τον διακρίνουν προσωπικές ύβρεις και βαρύτατοι χαρακτηρισμοί, που θυμίζουν την αντιμνημονιακή περίοδο. Όχι βέβαια, πως μετά, όταν έγινε κυβέρνηση άλλαξε συμπεριφορά. Απλώς τότε από τα λόγια πήγε στα έργα. Προσπάθησε να φιμώσει τα κανάλια και να βάλει τους πολιτικούς του αντιπάλους στη φυλακή, πάντα σε αγαστή συνεργασία με τη δεξιά συνιστώσα.

Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε και για να μην έχουμε αυταπάτες πως αυτό το κόμμα μπορεί να ξεφύγει από τη θέση ενός πολιτικού πρωτογονισμού. Τέτοιοι ήταν πάντα και τέτοιοι θα παραμείνουν. Και όσο θα βλέπουν το τρένο της εξουσίας να περνά από μπροστά τους, τόσο θα αφιονίζονται.

Καταφεύγουν σε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν πριν από δύο χρόνια και ξεδιάντροπα, μέσω υστερικών μεγαλοκυριών, τις παρουσιάζουν ως χθεσινές, ενώ γνωρίζουν πως η απάτη τους θα αποκαλυφθεί σε χρόνο μηδέν.

Έχω πει πολλές φορές πως η

απόγνωση αποβλακώνει τον άνθρωπο. Και επιβεβαιώνομαι από τα πρόσφατα γεγονότα.

Και σα να μην έφταναν αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ από όλα τα ευρωπαϊκά κόμματα του δημοκρατικού τόξου—αν μπορεί να καταταγεί σε αυτά—είναι το μόνο που έχει πολιτικοποιήσει την πανδημία μαζί με τα κόμματα της Ευρωπαϊκής Άκρας Δεξιάς. Η όσμωση της πάνω με την κάτω πλατεία είναι μια εμπειρία για τη ριζοσπαστική Αριστερά που δεν ξεχνιέται και δεν ήταν τυχαία.

Όλη η Ευρώπη και οι ΗΠΑ πνίγονται στα κρούσματα της παραλλαγής «όμικρον». Εφιαλτική η επιθετικότητα του ιού. Όλες οι κυβερνήσεις, των οποίων οι χώρες δοκιμάζονται, λαμβάνουν αποσπασματικά μέτρα, γιατί δε γνωρίζουν την επικινδυνότητα του ιού και το κυριότερο θέλουν να αποφύγουν το γενικό lockdown.

Ακριβώς με αυτά τα βήματα κινείται και η Ελληνική κυβέρνηση, γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Μέχρι στιγμής—όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία—η επιθετικότητα της παραλλαγής «όμικρον» δεν έχει επιβαρύνει το σύστημα υγείας ούτε αύξησε τον αριθμό των νεκρών. Μένει να αποδειχθεί η συνέχιση αυτής της πορείας και κυρίως να αποδειχθεί αν η συγκεκριμένη παραλλαγή θα καταστήσει την πανδημία σε ενδημική νόσο, όπως ελπίζουν οι επιστήμονες.

Μπροστά σε αυτά τα ρευστά δεδομένα είναι απολύτως λογικό τα μέτρα σχεδόν κάθε ημέρα να αναθεωρούνται. Μόνον ένας βλαξ δεν το καταλαβαίνει ή ένας πολιτικός απατεώνας.

Επί του προκειμένου, διαλέγετε και παίρνετε.

Εννοείται, πως μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί και λειτουργεί, φωνασκούσα μάλιστα, η αντιεμβολιαστική φάλαγγα, ο δε λόγος του διαγραφέντα Κουρουμπλή είναι λογοτεχνικό κέντημα μπροστά σε αυτά που λέει ο ίδιος ο Α. Τσίπρας και οι συνεργάτες του. Θα μου πείτε, «δεν ντρέπονται;» φυσικά, και δεν ντρέπονται. Ποντάρουν για μια ακόμα φορά στην αγανάκτηση των πολιτών, μόνο που αυτό, μέχρι στιγμής, δεν αποδίδει.

Η κυβέρνηση ας κινηθεί με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και τις αντοχές της οικονομίας, γιατί δε θα πρέπει να μας διαφεύγει πως στα δύο χρόνια της πανδημίας η κυβέρνηση δαπάνησε για τη στήριξη των κοινωνικών ομάδα 40 δισεκατομμύρια ευρώ. Η κοινωνική συνοχή διατηρήθηκε με υψηλότατο κόστος.

 Σ. Μουμτζής -liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά