Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό: Η μαζική συμμετοχή ψηφοφόρων στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ «τελειώνει» Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ


Ολική ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό προκαλεί η πρωτοφανής και αυθόρμητη κινητοποίηση του κόσμου που συμμετέχει μαζικά στις εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ.

Τα αντανακλαστικά της κοινωνίας λειτούργησαν.

Ο κόσμος με την ανέλπιστη συμμετοχή του επέλεξε το κόμμα το οποίο θα αναλάβει την αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση.

Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη, με δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας απέτυχε να μετεξελίξει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα προοδευτικό κόμμα με θέσεις που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της κοινωνίας.

Όμηρος των συνιστωσών και των βαρόνων, συνέχισε να προβάλλει θέσεις που είναι μειοψηφικές στην κοινωνία.

Αυτό είχε ως συνέπεια να μην μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να εισπράξει τη φθορά της κυβέρνησης και, το χειρότερο, να αρχίσει να συρρικνώνεται.

Στην πολιτική και στη φυσική δεν υπάρχουν κενά.

Η ίδια η κοινωνία με τη συμμετοχή της στις

εκλογές του ΚΙΝΑΛ αποφάσισε για το ποιο κόμμα μπορεί να ασκήσει ουσιαστική αντιπολίτευση και να εξελιχθεί στη πορεία σε πλειοψηφικό ρεύμα.

Στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, όποτε και να στηθούν κάλπες, θα έχουμε επανάληψη του αποτελέσματος των εκλογών του 1977.

Όταν η Ενωση Κέντρου απέτυχε να ανταποκριθεί στο ρόλο της ως αντιπολίτευση και τη θέση της κατέλαβε το ΠΑΣΟΚ διαμορφώνοντας δυναμική πλειοψηφικού ρεύματος που το οδήγησε στον θρίαμβο του ‘81.

Στην Κουμουνδούρου επικρατεί αμηχανία και απογοήτευση γιατί δεν περίμεναν ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί στο προσκλητήριο για να επαναφέρει και πάλι το ΚΙΝΑΛ στο προσκήνιο.

Η επόμενη ημέρα των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει ακατάσχετη αιμορραγία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα ποσοστό ψηφοφόρων της Κεντροαριστεράς που είχε εγκλωβιστεί στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα είναι σίγουρο ότι θα επαναπατριστεί στο ΚΙΝΑΛ.

Η εξέλιξη αυτή θα σηματοδοτήσει και την ανώμαλη προσγείωση ενός μορφώματος το οποίο αναδείχτηκε σε πλειοψηφικό ρεύμα στη διάρκεια της σκοτεινής περιόδου των μνημονίων με όχημα τον λαϊκισμό και τη κατασυκοφάντηση των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων.

Πολύ σύντομα οι δημοσκοπήσεις θα αρχίσουν να καταγράφουν τη νέα πραγματικότητα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βουλιάζει σε ποσοστά πολύ κάτω από το 20% και το ΚΙΝΑΛ να διαμορφώνει δυναμική δεύτερου κόμματος την οποία πλέον κανείς δεν μπορεί να σταματήσει.

lykavitos.gr

1 σχόλιο:

  1. Αλλο πράγμα οι επιθυμίες και άλλο η πραγματικότητα, τις δημοσκοπήσεις τις είδαμε και ξέρουμε και το ρόλο τους. Αλλά παρακαλάνε τα τσακάλια να ...ψοφήσουν τα ζώα του κόσμου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά