Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Η πολιτική αμετροέπεια της Κουμουνδούρου φέρνει το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ όλο και πιο κοντά


Είναι, πλέον, απολύτως βέβαιο. Τα παλληκάρια στον ΣΥΡΙΖΑ δεν νογάνε! Δεν μπορούν να αντιληφθούν καν την παρούσα πραγματικότητα, πόσο μάλλον να την αναλύσουν και να την εκτιμήσουν, στην προσπάθεια που (υποτίθεται) πως καταβάλλουν να αλλάξουν την ατζέντα και να ξαναγίνουν (πολιτικά) νοματαίοι.

Κι επειδή δεν νογάνε, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ξεφτιλίζονται καθημερινά με διάφορες ανακοινώσεις τους για ζητήματα της επικαιρότητας, λες και προέκυψαν από παρθενογένεση, λες και δεν διαχειρίστηκαν τη χώρα για 4,5 χρόνια, λες και δεν γλίτωσε στο τσακ ο ελληνικός λαός από τις ιδεοληψίες τους και τις εμμονές τους.

Τρεις δημόσιες παρεμβάσεις επιχείρησαν τις τελευταίες μέρες και γέλασαν και τα παγκάκια στην πλατεία Κουμουνδούρου με τη συλλογιστική των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού πρώτα εξοργίστηκαν από την αμετροέπεια και την ξετσιπωσιά όλων των συλλογικοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Χωρίς την παραμικρή τσίπα οι επικοινωνιολογούντες της πλατείας Κουμουνδούρου βάλθηκαν να μας πείσουν για το

πόσο σημαντικός πολιτικός άνδρας ήταν ο Κάρολος Παπούλιας, συνέδεσαν με τον Αλέξη Τσίπρα σειρά αποθεωτικών σχολίων για τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας λες και από το 2011 μέχρι τώρα πέρασαν πέντε – έξι αιώνες και κανένας δεν θυμάται πια τα γεγονότα.

Τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη όταν οι ορδές των συριζαίων ομού με τους αληταράδες του Κασιδιάρη ξεφτίλισαν και τον Κάρολο Παπούλια και τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας φαντασιωνόμενοι λαϊκές εξεγέρσεις και επαναστάσεις με τον Σκουρλέτη να αναμασάει τσιτάτα για την λαϊκή οργή και τον ΣΥΡΙΖΑ να επιχαίρει για την καταστροφή της παρέλασης και τις υποβολιμαίες επιθέσεις στον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στη συριζαίϊκη αμετροέπεια και ξετσιπωσιά συμπλήρωσε το παζλ των αντιδράσεων (κι ήταν χιλιάδες) στο διαδίκτυο από αληθινούς δημοκράτες που έζησαν τα γεγονότα, δεν ξέχασαν και δεν επιθυμούν να λησμονήσουν.

Η απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να αυτοκαθαρθεί, για όσα τότε συνειδητά οργάνωσε και έκανε, μέσα από μια δήλωση του Προέδρου του κατέληξε σε μια επικοινωνιακή τραγωδία, το γέλιο έπεσε γάργαρο και οι τσιπραίοι πήραν τα πίσω μπρος.

Είχε προηγηθεί η ανιστόρητη και πρωτίστως φιλοτουρκική στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις οργανωμένες από την Τουρκία βυθίσεις ιστιοφόρων στο Αιγαίο με δεκάδες νεκρούς μετανάστες (και εκατοντάδες διασώσεις), εξέλιξη που δεν την περίμενε ούτε ο φανατικότερος αντί-σύριζα αναλυτής, καθώς ακόμη και η πολιτική ξετσιπωσιά έχει τα όρια της.

Μόνος ο ΣΥΡΙΖΑ από ολόκληρο το πολιτικό προσωπικό της χώρας βγήκε να κατηγορήσει την κυβέρνηση πως έχει χάσει την διαχείριση του προσφυγικού, πως είναι υπεύθυνη για τους θανάτους και πως εξαιτίας της πεθαίνουν άνθρωποι και μικρά παιδιά στη θάλασσα.

Η ενεργή κοινωνία απομόνωσε πάραυτα τις ανεκδιήγητες αναλύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την πολιτική του παράνοια, χαρακτήρισε τη στάση του ως «προδοτική», αντέδρασε ακαριαία στην πολιτική αλητεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση για τις εγκληματικές ενέργειες των δουλεμπόρων στο Αιγαίο, τις ίδιες ακριβώς κατηγορίες διακινούν καιρό τώρα οι επίσημες τουρκικές αρχές, με αυτές πορεύονται στη διεθνή κοινή γνώμη, σε αυτές επενδύουν για να στριμώξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η τυχαιότητα στην περίπτωση αυτή μάλλον έχει εκδημίσει εδώ και καιρό.

Το παζλ συμπληρώθηκε με την επίσημη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στις παραιτήσεις Γενικών Γραμματέων της κυβέρνησης «για να πολιτευθούν» (όπως το σύνταγμα και ο εκλογικός νόμος επιβάλλει).

Την μήνιν της Κουμουνδούρου συγκέντρωσε, όπως αναμένονταν, η κυρία Σοφία Νικολάου κατά της οποίας έβαλε ακόμη μία φορά η αξιωματική αντιπολίτευση, δήθεν για κάποιες απευθείας αναθέσεις, στην ουσία επειδή βρέθηκε απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Κουφοντίνα.

Οι δικαιωματιστές εκ των τσιπραίων δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσουν την τεράστια πολιτική ήττα που υπέστησαν στην υπόθεση Κουφοντίνα (τότε που ο λεβέντης ήθελε να αποφασίσει ο ίδιος σε ποια φυλακή θα εκτίσει την ποινή του), η κυρία Νικολάου ήταν ένα από τα αναχώματα στην γενικευμένη επίθεση της αριστεράς κι επειδή δεν κώλωσε και στάθηκε στο ύψος του λειτουργήματος της βρέθηκε να δέχεται (για μια ακόμη φορά) τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και για την παραίτηση της.

Βεβαίως, ότι η επίθεση αυτή θα προσπορίσει τεράστια πολιτικά και εκλογικά οφέλη στην κυρία Νικολάου, ούτε που το σκέφθηκε κανένας στην Κουμουνδούρου, η σκληρή δεξιά βάση της Νέας Δημοκρατίας σε όλη τη χώρα αποθέωσε και αποθεώνει την κυρία Νικολάου για τη στάση της, άρα μόνο χαμένη δεν πρόκειται να βγει ως υποψήφια προς εκλογή (λέγεται ότι θα επιχειρήσει είτε στην Α΄ Αθήνας, είτε στην Εύβοια) με τις «ευχές» του ΣΥΡΙΖΑ, για τις οποίες θα πλήρωνε εκατομμύρια να τη συνοδεύουν.

Ότι στην ίδια ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραιτηθεί μια ώρα αρχύτερα είναι η κωμική πλευρά της ανακοίνωσης, κάπως έπρεπε να τελειώνει θεαματικά το κείμενο, αυτός που τό 'γραψε βρήκε μπροστά του τον πρωθυπουργό, κότσαρε μια παραίτηση «εδώ και τώρα» κι έβγαλε μεροκάματο μαζί με ανόθευτο επαναστατικό οίστρο.

Και μετά από όλα αυτά περιμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ «προοδευτικό μέτωπο» και «δημοκρατική συνεργασία» με το ΚΙΝΑΛ (και όποιον άλλον υπάρχει ή προθυμοποιείται, αλλά κανένας δεν βρίσκεται εύκαιρος), αλλά «με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα στη Βουλή»!

Δεν μπορεί, επίτηδες το κάνουν για να μας μπερδέψουν! Δεν μπορεί να είναι τόσο ηλίθιοι!

 Χρ. Υφαντής-lykavitos.gr

7 σχόλια:

  1. Δεν μπορεί να είναι τόσο ηλίθιοι!

    Κι όμως είναι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θαπρεπε να ντρεπεσαι να παιρνεις θεση σε τετοια σχολια τελευταιας υποσταθμης τετοιων γραφειαδων!!
    Λες και βρισκομαστε στα προθυρα εμφυλιων συγκρουσεων !! Κι ολα αυτα χαριν του κουλη,ενος καλομαθημενου γονου, περιορισμενων ικανοτητων, που οι κατεστημενοι κομματαρχες,αλα Αδωνι και βοριδη, τον βασταν με χερια και με ποδια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να μιλάς για εμφύλιες συγκρούσεις κάτι θα ξέρεις εσύ. Υποστηρικτής του Σταυραλέξη είσαι οπότε θα σε έχει ενημερώσει σχετικά. Εξάλλου αυτός υποδαυλίζει το διχασμό και τώρα σύμφωνα με τα γραφόμενά σου ένα βήμα παραπέρα εμφύλια σύγκρουση. Ωραίος πατριώτης είσαι.

      Διαγραφή
    2. , εναι η κυριολεξια φιλε μου, που και μονο αν μια φορα ανασαλευσει τις φτερουγες του, ορμοντας πανω απο τη Πορτα, το ανοιγμα στο καθετο βραχο ψηλωτερα απο τ~Ασμανι, που ορθωνεται σας τειχος εκει,επιτρεποντας ωστοσο και το περασμα σε κεινη τη θεση απο τη Φθιωτιδα στο Θεσσαλικο,τοτε μεινε ασαλευτος και αφωνος και κοιτα και θαυμαζε τον!!Σε πεπτα λεπτα θα τον δεις να χανεται χαμηλα στα καμποχωρια της Ανατολικης κανοντας γυρους πανω απο το διαβλο του Μαλιακου προς το Αιγαιο,
      κοιταζοντας πικραμεμος τη κατακαμμενη Ευβοια, που ο κ.Κουλη μας αφισε παρακαταθηκη με την αμελεια και ανικανοτητα του !!

      Διαγραφή
  3. Προς φίλους Συριζαιους:

    Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, «οι σημερινές αυθόρμητες λαϊκές αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα δεν μπορεί να αγνοηθούν. Αποτελούν το καλύτερο φόρο τιμής σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για αυτό το τόπο. Η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες".
    Όντως φίλοι μου θερίζεται θύελλες, αλλά ειναι ντροπή να είστε σήμερα τιμητές του Παπούλια όταν στέλνατε τις ορδές της Κουμουνδούρου συνεπικουρούμενες απο τους Χρυσαυγίτες του Κασιδιάρη να ακυρώσετε την Εθνική εορτή, βγάζοντας ξεδιάντροπα και την παραπάνω ανακοίνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήρθαν
      ντυμένοι φίλοι
      αμέτρητες φορές οι εχθροί μου
      το παμπάλαιο χώμα πατώντας
      και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους.
      ΑΥΤΟΣ Ο ΣΤΟΙΧΟΣ ΤΟΥ ΕΛΥΤΗ ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΓΑΝΤΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ Ν.Δ.ούλες.

      Διαγραφή
  4. Και εσας εκει στο ''lykavito'' σας πόνεσε η κοιλία σας για τον ΣΥΡΙΖΑ,.... που εισαι ρε Μαλβίνα να τους πεις...''οξω πούστη απ την παράγκα''

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά