Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Βουλή: Άρση ασυλίας του Ν. Παππά για την υπόθεση Δημάδη


 

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, για την υπόθεση «περούκα γκέιτ» ενέκρινε η Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα, υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 175 βουλευτές, 101 τάχθηκαν κατά και ένας βουλευτής ψήφισε «παρών». 

Σημειώνεται πως ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του Νίκου Παππά αναφορικά με τα όσα είχαν εκτυλιχθεί σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης κατά την επίσημη επίσκεψη της ελληνικής αποστολής, τον Σεπτέμβριο του 2016. Αρκετά δημοσιεύματα εκείνη την περίοδο έκαναν λόγο για την υπόθεση «περούκα γκέιτ», με το θέμα να λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις.

Ενημερώνοντας την ολομέλεια, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χ. Αθανασίου είπε ότι

η υπόθεση αφορά σε μήνυση του δημοσιογράφου Θάνου Δημάδη κατά του κ. Παππά για συκοφαντική δυσφήμηση. Όπως είπε, είναι περιστατικό σε συνέχεια της υπόθεσης του Σεπτεμβρίου του 2016, όταν ο κ. Παππάς, ως υπουργός, πήγε στις ΗΠΑ και εκεί κατηγόρησε τον κ. Δημάδη ότι τον παρακολουθούσε μεταμφιεσμένος, και ότι συνελήφθη μάλιστα ο κ. Δημάδης. Ο κ. Αθανασίου πρόσθεσε πως στη συνέχεια προέκυψε ότι δεν είχε συλληφθεί ποτέ (ο κ. Δημάδης) όπως προκύπτει και από έγγραφα της διπλωματικής υπηρεσίας των ΗΠΑ. Ο κ. Δημάδης τότε είχε υποβάλει αίτηση κατά του κ. Παππά, ωστόσο, η επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής έκρινε – κατά πλειοψηφία – ότι λόγω του ότι ήταν υπουργός, έπρεπε να εφαρμοστεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών, είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, σημειώνοντας ότι σήμερα έχουμε μήνυση που ξαναϋποβάλλει ο κ. Δημάδης, η οποία αφορά ανάρτηση που έκανε στις 12/7 για το ίδιο θέμα ο κ. Παππάς, με την οποία «φωτογράφιζε» τον κ. Δημάδη.

Καθημερινή

4 σχόλια:

  1. ο κολλητος του Ζηκου...αυτη δεν ηταν κυβερνηση Μαφια και Κοζα Νοστρα μαζι..τωρα θα πληρωσουν τα κριματα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μπορώ να καταλάβω πως νέοι άνθρωποι με αριστερές καταβολές κατάφεραν να εξελιχθούν σε διώκτες της δημοκρατίας αν και είχαν όλες τις προϋποθέσεις να πετύχουν και να είναι και σήμερα ηγέτες τις χώρας.
    Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι έγιναν υποχείρια των βαρώνων του σταλινισμού του κόμματος που περίμεναν να πάρουν τη ρεβάνς μετά τον εμφύλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακομα και σημερα σε αγιες μερες και μετα τοσα χρονια σταζεις δηλητηριο τυπακια !
      Τους κατακτητας Γερμανους τους ξεπερασες ,όμως δημιουργεις την εντυπωση, τον αριστερο γειτονα σου και τον αριστερο παιδικο φιλο σου ακομα και σημερα θα τους παρεδωνες στο χωροφυλακα και θα τους εβλεπες αλλοκαλιτερα στημενους στο τοιχο!!
      Εισαι για κλαμματα !

      Διαγραφή
  3. Ακούτε φίλοι μου και γείτονες, να με προσέχετε μην σας καταδώσω στο χωροφυλακα! Εσένα πάντως πρέπει να σε προσέχει ψυχίατρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά