Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Η «δεύτερη φορά Αριστερά» βγάζει πολύ γέλιο


Το alter ego του Α. Τσίπρα ξανακτύπησε με μια «βελτιωμένη» εκδοχή του δόγματος «η δεύτερη φορά Αριστερά θα είναι αλλιώς». Βέβαια με τέτοια μυαλά δεν θα υπάρξει ποτέ «δεύτερη φορά Αριστερά» και αν συνεχίσουν έτσι πιθανόν σε λίγο να μην υπάρχει καν Αριστερά.

Αυτή την φορά ο κ. alter ego ασχολήθηκε με την Ελληνική Δικαιοσύνη και προειδοποίησε πως η «δεύτερη φορά Αριστερά» θα δημιουργήσει μια νέα σχολή δικαστών που προφανώς θα βγάζει πειθήνιους δικαστές οι οποίοι θα εκδίδουν αποφάσεις σύμφωνες με τη νέα «σοσιαλιστική νομιμότητα». Οι δε δικαστές της παλιάς κοπής θα αποχωρήσουν με εθελούσια έξοδο στα 58 χρόνια τους. Το κωμικοτραγικό είναι πως οι ίδιοι άνθρωποι επεδίωξαν να παρατείνουν, αντισυνταγματικά, τη θητεία της τότε Προέδρου του Αρείου Πάγου για να μη συνταξιοδοτηθεί.

Νομίζουν, μέσα στην ταραχή τους, πως ξεχνάμε τι έχουν πει και κυρίως τι έχουν κάνει στο

διάστημα που κυβερνούσαν. Και το χειρότερο, γι' αυτούς, είναι πως καταγράφονται και αυτά που λένε σήμερα και θα εμφανισθούν, κατά ριπάς, στο σωστό χρόνο. Άφρονες; Παράφρονες; Απογοητευμένοι; Ή μήπως φανατισμένοι μέχρις ανοησίας; Γιατί αυτά που λένε μόνο ζημία τους προξενούν.

Απευθύνονται σε ένα περιορισμένο κοινό φανατισμένων ψηφοφόρων -χουλιγκάνων θα έλεγα- που εκτονώνεται, βρίζοντας χυδαία τον Μητσοτάκη. Εν τω μεταξύ η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών τούς κοιτά σαν να είναι ξωτικά. Σαν να είναι μια άλλη πάστα ανθρώπων και τελικά μπορεί και να είναι. Να αποτελούν μιαν ειδική κατηγορία με τα δικά της γούστα, το δικό της πολιτισμικό επίπεδο, με τη δική της γλώσσα.

Γιατί ασχολούμαστε μαζί τους, αφού τελικά αποτελούν φολκλόρ της πολιτικής;

Για έναν απλό λόγο. Γιατί θα πρέπει να ερμηνεύσουμε λογικά τις απίστευτες αντοχές της κυβέρνησης. Διαχειρίζεται τόσο σύνθετες και δύσκολες καταστάσεις που αναπόφευκτα, υπό άλλες συνθήκες, θα της δημιουργούσαν πολιτικό πρόβλημα. Θα έφερναν την αξιωματική αντιπολίτευση, μετά από δυόμισι δύσκολα χρόνια, σε απόσταση αναπνοής και βολής. Κι όμως η κυβέρνηση δεν απειλείται, γιατί η φυσιολογική φθορά της δε μεταφράζεται σε κέρδη για τον ΣΥΡΙΖΑ. Το γιατί συμβαίνει αυτό μόλις το είδαμε στις παραπάνω γραμμές.

Και επειδή η ασθένεια από την οποία πάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανίατη, δεν πρόκειται οι υπάρχουσες πολιτικές ισορροπίες να διαταραχθούν, πλην δραματικού απροόπτου. Κάθε φορά που η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη, έρχεται η αξιωματική αντιπολίτευση και με τις σοκαριστικές δηλώσεις κάποιου στελέχους της τη βγάζει από τη δύσκολη θέση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η πολιτική είναι σε τελική ανάλυση μια διαρκής διαδικασία συγκρίσεων. Μπορεί και πρέπει να ψάχνουμε το βέλτιστο, αλλά τις περισσότερες φορές επιλέγουμε το καλύτερο, γιατί το βέλτιστο που έχουμε στο μυαλό μας δεν υπάρχει εκεί έξω.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. alter ego αναδεικνύουν σε σταθερή βάση τον Κυριάκο Μητσοτάκη την καλύτερη επιλογή.

ΥΓ. Να σας ενημερώσω ότι στην εκδήλωση που ο κ. Π. Πολάκης είπε τα προαναφερθέντα, ο επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρόεδρος του ΟΑΣΘ παρομοίωσε τις ποινικές περιπέτειες δύο δημοσιογράφων για την υπόθεση Novartis, με την υπόθεση Λαμπράκη. «Άστον τρελό στην τρέλα του…».

 Σ. Μουμτζής-liberal.gr

10 σχόλια:

  1. Πολακης μεγας χορηγος της Ν.Δ
    μην κανει καμμια βλακεια ο Ζηκος και τον διαγραψει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με την Αυγή να έχει καταντήσει Αυριανή και τον Πολάκη σε νέο Κασιδιάρη επόμενο είναι η ισχυρότερη τάση του ΣΥΡΙΖΑ να είναι η γνωστή σε όλους σαν Συριζαυγιτισμός.
    Γ. Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΗ ΘΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΤΟΝ κ. ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ

      Διαγραφή
  3. Ο Σύριζα δεν έχει προτείνει μια εναλλακτική πολιτική με σαφή και δεδομένο τρόπο που μπορεί να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών, παρά μόνο καταγγελίες, απειλές και κραυγές. Σήμερα διάβασα στο τύπο ότι αρμόδια υπηρεσία της ΕΕ ανέδειξε το Μπακογιαννη τον 5ο καλύτερο δήμαρχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βλέπετε τα έργα μετρούν όχι οι αερολογίες του Τσιπρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βεβαια ειναι κι αυτος απο το κουλικο σοι!
      Μα με τι σπανια κυβερνητικα αιματοπελλα, εγγεφαλικα μορια και κυτταρα πλουτησε ο καλος Θεος της Ελλαδος αυτο το σοι του Κουλη βρε παιδι μου!!Καταξιωμενο σοι!!Γεννημενα παιδια να στεκονται στη κορυφη της κοινωνιας μας!! Ποτε δεν ειμασταν τοσο περηφανοι !

      Διαγραφή
    2. Πέμπτος καλύτερος δήμαρχος στήν Ευρώπη ο Μπακογιάννης, είναι να γελάς αντί στη πραγματικότητα να κλαίς καί τό λες και με περηφάνια κιόλας δε ντρέπεσαι, ποιός ο άνθρωπος πού σκόρπισε τα εκατομμύρια τού λαού στο μεγάλο περίπατο-περιδρομο ένα έργο πού πήγε στο καλάθο των αχρήστων μαζί με τα εκατομμύρια πού κόστισε, ο άνθρωπος πού χρυσοπληρωσε το Ρουβά για 17 λεπτά για να πει καλή χρονιά υπό την σκέπη των ΜΑΤ , έλεος εκτός καί αν αυτά δεν έχουν σημασία αφού δε βγαίνουν από τήν τσέπη τού Μπακογιάννη αλλά από τη τσέπη τού λαού, αν υπήρχε δικαιοσύνη στήν Ελλάδα θά είχε επέμβει ήδη οικονομικός εισαγγελέας καί όχι μόνο εκεί αλλά καί στο δικό μας δήμο, αλλά πού μιλάει κανείς? Εξάλλου τού κόμματος είναι καί αυτοί..

      Διαγραφή
    3. Ετσι αλα κουλη ηταν και επι βυζαντιου με τους αυτοκρατωρες τοτε και τα σοια τους, γιαυτο κι οταν σμπαραλιασαν την αυτοκρατωρια τη παρεδωσαν στους οσμανους π~ απο χρονια κυροφυλακτουσαν και καρτεραγαν !!

      Διαγραφή
  4. Στη λίστα με τους πέντε καλύτερους δημάρχους της Ευρώπης για το 2021, που δημοσίευσε πριν από λίγες μέρες η πλατφόρμα mayorsofeurope.eu εμφανίζεται ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, μαζί με τους δημάρχους του Αμβούργου, της Στοκχόλμης, της Πράγας και της Μπρατισλάβα.
    Διαφωνείς με αυτή την αναγνώριση? Κρίμα που δεν σε ρώτησαν πριν τον αξιολογησουν. Μήπως θέλεις να προτείνεις το Πολάκη που είχε δίπλα βιβλία εφορίας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για το δικό μας Δήμο δεν ξέρω, αλλά αφού όπως ισχυρίζεσαι έχεις στοιχεία γιατι δεν πας στον εισαγγελέα να τους καταγγείλεις? Ιδού πεδίον λαμπρόν για την εξυγίανση της δημόσιας διοίκησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βρε , αιντε και διωξτε ολους τους μητσοτακηδες συγγενεις απο κυβερνητικα ποστα για να βρει τη γεια του ο τοπος μας που καθεστε και συζητατε παπαρες με δαυτους!!

      Διαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά