Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Είναι απολύτως βέβαιο ότι έχουμε τρελαθεί


Παρακολουθώ την επικαιρότητα και δυστυχώς κάθε μέρα διαπιστώνω ότι πραγματικά έχουμε τρελαθεί. Ας ξεκινήσουμε από το Facebook (FB). Τι είναι πράγματι το FB; Είναι μία ΔΩΡΕΑΝ πλατφόρμα όπου ο καθένας μπορεί να αναπτύξει τις ιδέες του και τις γνωριμίες του. Τονίζω με κεφαλαία το ΔΩΡΕΑΝ γιατί είναι μία πολύ κρίσιμη παράμετρος στην ιστορία μας. Κανένας δεν σε υποχρεώνει να συμμετέχεις στην πλατφόρμα αυτή και επιπλέον κανένας δεν σου ζητάει να πληρώσεις κάτι για τη δυνατότητα να αναπτύξεις τις σκέψεις σου και τις ιδέες σου. Όταν κάποιος ανοίγει ένα λογαριασμό στο FB αποδέχεται ενυπόγραφα τους όρους συμμετοχής του. Ταυτόχρονα αναγνωρίζεις και το δικαίωμα αυτού ο οποίος σου παρέχει τη δωρεάν υπηρεσία να μπορεί να προστατεύσει το περιεχόμενο της πλατφόρμας, ακόμα και να τη διακόψει όποτε θέλει. Πιο απλά δεν γίνεται. Μόνο τα αρρωστημένα συριζαϊκά μυαλά δεν μπορούν να το καταλάβουν.

Στις 20 Ιανουαρίου 2022 το FB μπλόκαρε για ακόμα μια φορά τον λογαριασμό του αψύ σφακιανού Παύλου Πολάκη. Στα τέλη Δεκεμβρίου 2021, το FB μπλόκαρε για

μερικές ώρες τον λογαριασμό του Σταμάτη Κραουνάκη, λόγω μιας εμετικής ανάρτησής του. Το τι ακούστηκε δεν περιγράφεται. Πάμε όμως λίγο πιο πίσω. Στα τέλη Ιουνίου, το FB μπλόκαρε ορισμένους λογαριασμούς για ανάρμοστο περιεχόμενο. Μεταξύ των λογαριασμών αυτών ήταν του Πολάκη, της φαρμακόγλωσσας Ελενας Ακρίτα και της δημοσιογράφου Ευγενίας Λουπάκη. Και αμέσως άρχισαν οι διαμαρτυρίες. Σας παραθέτω την ανάρτηση του τέως υπουργού του Σύριζα, Χριστόφορου Βερναρδάκη. Ιδού λοιπόν τι ανάρτησε ο τέως υπουργός για την περίπτωση αποκλεισμού του Πολάκη.

«Εν ενεργεία βουλευτής (και πρώην Υπουργός) ο Παύλος Πολάκης, μπλοκάρεται από το Facebook σε μια ανοικτή επιβολή λογοκρισίας πέραν της συνταγματικής νομιμότητος. Ο Πρόεδρος της Βουλής οφείλει άμεσα να πάρει θέση. Η διατύπωση ελεύθερης και επώνυμης γνώμης ενός βουλευτή ακυρώνεται από ιδιωτικό φορέα. Ευθεία υπονόμευση του Συντάγματος, της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και δημοκρατικής νομιμότητα στη χώρα. Δεν θα το αφήσουμε έτσι…».

Πραγματικά θέλει ιδιαίτερο ταλέντο για να πει κάποιος τόσες ανοησίες μέσα σε 60 λέξεις. Ο άνθρωπος αυτός ήταν υπουργός της κυβέρνησης Σύριζα. Μπορείτε να εκτιμήσετε το διανοητικό επίπεδό του αλλά και των υπολοίπων που μας κυβερνούσαν. Κατηγορεί το Facebook ότι επιβάλλει λογοκρισία. Δεν αντιλαμβάνεται ότι η πλατφόρμα τους FB είναι αποκλειστική ιδιοκτησία του FB. Δική του η πλατφόρμα και κατά συνέπεια έχει το δικαίωμα να κρίνει αρνητικά ορισμένες αναρτήσεις. Εδώ το Twitter μπλόκαρε για πάντα τον πλανητάρχη Trump, γιατί θεώρησε τα «τιτιβίσματά» του ανάρμοστα και κανένας δεν μίλησε για λογοκρισία. Το άκρον άωτον της άγνοιας είναι ότι καλεί τον Πρόεδρο της Βουλής να πάρει θέση. Δηλαδή τι να κάνει ο αγαπητός κ. Τασούλας; Να καλέσει τον Zuckerberg να πάρει το ιδιωτικό αεροπλάνο του, να έλθει στην Ελλάδα και να του τραβήξουμε το αυτί γιατί μπλόκαρε την ανάρτηση του Πολάκη; Είμαστε με τα καλά μας; Απλά είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της πλήρους άγνοιας που έχουν τα Συριζόπουλα για το πώς λειτουργεί ο κόσμος. Εδώ όμως βρίσκεται και το πραγματικό πρόβλημα. Ουδόλως με απασχολεί το αίτημα του Βερναρδάκη για να συνετίσουμε τον Zuckerberg. Αυτό που με τρομάζει είναι η παντελής άγνοιά τους για το πώς λειτουργεί σήμερα η παγκόσμια οικονομία. Επαγγελματικά έχω διαπιστώσει επανειλημμένα ότι οι άνθρωποι που αγνοούν τους βασικούς κανόνες της οικονομίας είναι πραγματικά πολύ επικίνδυνοι.

Η επίκληση «της ευθείας υπονόμευσης του Συντάγματος, της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και δημοκρατικής νομιμότητας στη χώρα» είναι κυριολεκτικά για γέλια. Δηλαδή πώς το Facebook υπονομεύει το Σύνταγμα της Ελλάδας, την κοινοβουλευτική δημοκρατία και τη δημοκρατική νομιμότητα στη χώρα; Να το περάσουμε από Ειδικό Δικαστήριο. Παρόλο που η όλη ιστορία είναι για γέλια, το δυστύχημα είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι ακόμα έχουν ένα 20% του Ελληνικού λαού που τους στηρίζει και αποτελούν την Αξιωματική Αντιπολίτευση της χώρας.

Δεν περιορίστηκαν μόνον στα σχόλια του πρώην υπουργού. Τα μέλη – Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, με μακροσκελή επιστολή τους (745 λέξεις), την οποία κοινοποιούν στον Πρόεδρο της Βουλής ζητούν «[…] τη σύγκληση της Επιτροπής βάσει του άρθρου 41Α του Κανονισμού της Βουλής, σε συνεδρίαση με αντικείμενο την ακρόαση επί των ως άνω ζητημάτων, των εκπροσώπων της εταιρείας Facebook Inc. στην Ελλάδα, καθώς και εκπροσώπων της εταιρείας Teleperformance Hellas […]».

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Τι είναι το Facebook; Είναι μια δημοφιλής και εξαιρετικά εθιστική πλατφόρμα για επικοινωνία και αλληλεπίδραση (interaction). Ακριβώς για τον λόγο αυτό έχει εξαπλωθεί ταχύτατα σε όλο τον κόσμο. Εχει 3 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες και 3,45 δισεκατομμύρια συνολικούς χρήστες όλων των υπηρεσιών του: Facebook, Instagram, Messenger και WhatsApp. Η χρηματιστηριακή αξία του FB πρόσφατα ξεπέρασε το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια, η δε προσωπική περιουσία του ιδρυτή του Mark Zuckerberg ξεπερνάει τα 122 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι ολοφάνερο ότι ακριβώς λόγω αυτών των τεραστίων μεγεθών, το FB προσπαθεί να ελέγχει την ποιότητα του περιεχομένου των αναρτήσεων, δηλαδή να προστατεύει την περιουσία του που είναι ακριβώς οι αναρτήσεις των χρηστών του. Αυτά τα ολίγα για να αντιληφθούμε όλοι τη σημασία που έχουν οι διαμαρτυρίες των άσχετων συριζόπουλων οι οποίοι με την παροιμιώδη αφέλεια, ασχετοσύνη και επαρχιωτισμό που τους διακρίνει, πιστεύουν ότι άμα ρίξουν μια κόκκινη σταγόνα στη θάλασσα, θα αλλάξουν χρώμα οι ωκεανοί και θα γίνουν κόκκινοι. Ετσι νόμιζαν ότι θα αλλάξουν την Ευρώπη, ή θα παίζουν τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές.

Η υπηρεσία του FB παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ, αλλά όποιος την χρησιμοποιεί είναι υποχρεωμένος να σέβεται τους όρους τους οποίους αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του. Αντιγράφω μέρος των υποχρεώσεων για να διαπιστώσετε ότι τα συριζόπουλα ζουν σε άλλο σύμπαν: «[…] Οταν έκανες sign up στο Facebook αποδέχτηκες κάποιους όρους. Ενας από αυτούς, ορίζει πως χρειάζεται να συμπεριφέρεσαι κόσμια στο εν λόγω κοινωνικό δίκτυο. Η δημοσίευση προσβλητικών ενημερώσεων, φωτογραφιών και βίντεο δεν είναι αποδεκτή. Αν κάποιος σε αναφέρει, ο λογαριασμός σου κινδυνεύει. […]  Θέλουμε οι χρήστες του Facebook να το χρησιμοποιούν για να εκφράζονται και να κοινοποιούν περιεχόμενο που είναι σημαντικό για τους ίδιους, αλλά όχι εις βάρος της ασφάλειας και της ευημερίας των υπόλοιπων χρηστών ή της ακεραιότητας της κοινότητάς μας. Για τους λόγους αυτούς, συμφωνείτε ότι δεν θα υιοθετήσετε καμία από τις συμπεριφορές που περιγράφονται στη συνέχεια (και δεν θα διευκολύνετε ή θα υποστηρίξετε άλλους στην υιοθέτηση τέτοιων συμπεριφορών) […]».

Ολοι αυτοί που διαμαρτύρονται είναι πολύ πιθανόν να μην έχουν διαβάσει τις υποχρεώσεις τους. Μοναδικός κριτής για την ποιότητα του περιεχομένου είναι η ίδια η επιχείρηση και κανένας άλλος. Αν κάποιος πάει σε ένα εστιατόριο και βρίζει τους πελάτες μήπως δεν έχει δικαίωμα ο εστιάτορας να τον διώξει; Τόσο απλά. Προς τι λοιπόν οι διαμαρτυρίες;

Κλείνοντας, θέλω να σας προβληματίσω με μια δήλωση του Tim Cook, Chief Executive Officer της Apple, στις 29 Σεπτεμβρίου 2015: «When an online service is free, you’re not the customer. You’re the product»! Ετσι ακριβώς, τα χαλασμένα «προϊόντα» πάνε στον κουβά.

ΥΓ. 1. Ολα τα συριζόπουλα που διαμαρτύρονται για «λογοκρισία», να πάνε στη λατρεμένη τους δημοκρατική Κούβα, όπου μετά τις πρώτες διαδηλώσεις κόπηκε εντελώς το Facebook για να μην έχουν επικοινωνία οι διαδηλωτές! Θαυμάστε δημοκρατία, που την τίμησε ο «λεγάμενος» πηγαίνοντας στην κηδεία του Κάστρο.

ΥΓ. 2. Αν δεν σας φτάνουν τα παραπάνω, παρακαλώ προσέξτε και αυτό: «Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου». Ακριβές αντίγραφο από την «Εφημερίδα των Συντακτών», εφημερίδα που στηρίζει τον Σύριζα. Αυτοί έχουν το δικαίωμα, το Facebook όμως όχι! Γνωρίστε τους υποκριτές και ψεύτες και μαυρίστε τους. Θεέ μου από πού γλιτώσαμε!

 Ανδρέας Δρυμιώτης - σύμβουλος επιχειρήσεων.

Καθημερινή

 

8 σχόλια:

  1. Λες και υποψιαστηκα την επεμβαση του facebook (ΦΒ ) οταν προχθες εγαψα στον κ. διαχειριστη του Πελασγια Ρεπορτ , τον κ. Βασιλη, οτι πρεπει κι αυτος να λαβει παρομοια μετρα! Δεν μπορει ο καθε παρατρεχμενος να παραφερεται εδω, με τη μηδενικη αξια σχολιων του ,αποκαλοντας τον εναν σανοφαγο και τον αλλον υποαναπτυκτο και ταλαιπορο !!
    Στην Ελλαδα ζουμε, δεν ειναι τυχαια Χωρα, αυτη εδωσε τα φωτα του πολιτισμου στην ανθρωποτητα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΥ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΑΛΛΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ

      Διαγραφή
    2. ..μην εχεις και τοση εμπιστωσυνη στο κρανιο σου λεβεντη μ~, εισαι και συ υπολογος με το σανο που μοιραζεις και τα αλλα φουντουκια και τα στραγαλια που πετας συχνα κι οποτε σου καπνισει!!Εισαι υπολογος, ωστοσο φαινεται, οτι εισαι και προδιατεθειμενος να συμμορφωθεις κι αυτο μ~ευχαριστει!

      Διαγραφή
  2. Στην Ελλάδα κατηγορούμε αυτό που απολαμβάνουμε. Οι αριστεροί κατηγορούν το καπιταλισμό αλλά το καφέ τους τον πίνουν στο Κολωνάκι, φοράνε ρολεξ και τα παιδιά τους σπουδάζουν στα ιδιωτικά σχολεία, στο Λονδίνο και Ν Υόρκη. Είμαστε ενάντια στο κεφάλαιο, αλλά αγοράζουμε καμία τριανταρια διαμερίσματα.Ακουσα το Βαφουφακη στη Βουλή να κατηγορεί το κεφάλαιο για όλα τα δεινά της χώρας, αλλά αυτός απολαμβάνει σπίτι με πισίνα, διδάσκει σε αμερικανικά κολέγια, βγάζει φωτο με αστακομακαραναδες, ειχε πεθερο το Στρατο της Πειραικης-Πατραικής,αλλά αυτοί οι καπιταλιστές ε? Λοιπόν ο σανος είναι διαθέσιμος, για πρόβατα ψάχνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικα θεωρω, οτι μεγαλο μερος σε τουτη τη καταντια μας εχει και η θρησκεια μας!
      Σταση ζωης δεν ειναι μονο το να σταυροκοκοπιεσαι καθε κυριακη στην εκκλησια!
      Σταση ζωης εναι κι οι καθημερινες αποφασεις που περνουμε !
      Διερωτουμαι δε γιατι ενας προτεσταντης, ακομα και ενας καθολικος δεν πονηρευονται να εξαπατησοθν τη διοικηση/το κρατος τους μεσω κουμπαριων, μπαρμπαδων στη κορωνα και πολιτικων γραφειων και γιατι σε μας ειναι τοσο απλωμενη αυτη η κακη συνηθεια!!
      Εχω την εντυπωση πως πισω απο ολους τους τσακωμους και τα μαλωματα
      κρυβεται σε μας σε μεγαλο βαθμο μονο το συμφερον/η κουταλα !!

      Διαγραφή
    2. Ο κ. Βαρουφακης για μενα ειναι ενας εξυπνος κ.πετυχιμενος Ελληνας !!
      Δεν ξερω τη καταγωγη του και τις κληρονομιες του !Ξερω ομως την πορεια του σαν καθηγητης, συγγραφεας και το ρολο του στις διαπραγματευσεις για το χρεος μας με τον πεισματαρη κι ανενδοτο γερμανο κ. Σοημπλε!Μας αντιπροσωπευσε σωστα, περιφανα, ασχετα αν
      δεν τα επετυχε ολα οσα θελαμε.Ειναι αξιολογος ανδρας,μακαρι ναχε και ο Κουλη τετοια μορφωση η ναχε τετοια ικανα προσωπα στην ομαδα του ,ιδιαιτερα αντι του σημερινου πυθμιαιου λαμιωτη υπουρ. Οικονομικων μας,ο οποιος κινηται στο σημειωτον , διατηροντας στιλ και αρχες του 60!! Ενας μονοδιαστατος διαχειριστης κ.γραφειοκρατης αλα κουλη!!

      Διαγραφή
    3. καθολου παραξενο κουβαλατε το ιδιο μυαλο ..συντροφε ρωτησε τον σταυραετο σου τον Αλεξη γιατι τοτε τον κλωτσησε εξω απο το υπουργειο αν δεν γνωριζεις κανε μια αναζητηση να ξεστραβωθεις

      Διαγραφή
  3. ΄
    ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΣΑΦΕΙΑ!!! Φαντάσου να τον άφηνε λίγο ακόμα ο Τσίπρας στον Υπουργειο Οικονο ικών,. Ακόμα θα τρέχαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά