Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

«Πιο χαμηλά» η πολιτική ζωή του τόπου, ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ


Ναι είναι η απελπισία της απόρριψης από τον λαό. Αλλά και στην απόρριψη μπορεί να υπάρχει λογική και αξιοπρέπεια. Στον απόηχο της ομιλίας στη Βουλή για την ψήφο δυσπιστίας, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, αναφερόμενος στην κυβέρνηση παραληρεί για «καθεστώς», γράφοντας σε ανακοίνωσή του: «Ο κ. Μητσοτάκης καλό είναι να γνωρίζει ότι τα καθεστώτα στις δημοκρατικές κοινωνίες πέφτουν με πάταγο».

Καταρχάς υπάρχει στοιχειώδης λογική αντίφαση. Αν υπάρχει καθεστώς δεν υπάρχει δημοκρατία. Αλλά μια κυβέρνηση που εξελέγη με εκλογές τις οποίες προετοίμασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και την αξιοπιστία των οποίων δεν αμφισβήτησε ποτέ, μέσα σε δυο δυόμισι χρόνια πρόλαβε και έγινε καθεστώς! Και η ανακοίνωση εξεδόθη την επομένη που το «καθεστώς» αποδέχτηκε την πρόταση δυσπιστίας και την έθεσε σε ψηφοφορία, με όλη την αντιπολίτευση να την υπερψηφίζει (τόσο καθεστώς πια)!

Στην αρχή ζαλισμένοι από την ήττα τα έβαλαν με τα «βοθροκάναλα». Στη συνέχεια ήρθαν τα «πετσωμένα ΜΜΕ». Όταν αυτά δεν στάθηκαν αρκετά να

αναζωογονήσουν το τέλμα των λυμφατικών δημοσκοπικών ποσοστών, αναθάρρησαν με τον Λιγνάδη προσπαθώντας να περάσουν την άποψη ότι όλη η κυβέρνηση δεν είναι παρά μια συμμορία παιδεραστών. Ου μην αλλά και εμπόρων παιδιών, με το γνωστό hashtag στο twitter «Μητσοτάκη που είναι τα παιδιά», υπονοώντας ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας κάνει εμπόριο ασυνόδευτων παιδιών! Ναι αυτό δεν το έκανε ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι λογαριασμοί που τον στηρίζουν στο twitter.

Τώρα επανήλθαν με το θέμα Φουρθιώτη. Σύμφωνοι, ήταν απεχθές για αισθητικούς κυρίως λόγους, οι πολιτικοί να παρουσιάζονται στις εκπομπές του εν λόγω. Αλλά παρουσιάζονταν και οι του ΣΥΡΙΖΑ, αφού οι πολιτικοί στις ημέρες μας αποκτούν αναγνωρισιμότητα και εκλογική πελατεία από την παρουσία τους στο γυαλί. Όμως ο Τσίπρας μιλώντας μισή ώρα για τον Φουρθιώτη στη Βουλή δεν παρουσίασε κάποιο αποδεικτικό στοιχείο σκανδάλου.

Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει κάτι επιλήψιμο, αν κρύβεται κάποιο σκάνδαλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως που το έκανε παντιέρα θα έπρεπε να παρουσιάσει αποδείξεις. Δεν το έκανε και στηρίζεται στα sms με πολιτικούς της ΝΔ που βγάζει στα κοινωνικά δίκτυα ο εν λόγω παρουσιαστής, υπόδικος και πρωταγωνιστής άλλων «ειδικοτήτων».

Εντελώς… πρωτότυπο να συνεννοούνται με sms πολιτικοί με δημοσιογράφους. Τότε και ο γράφων δεν μπορεί παρά να είναι δούρειος ίππος του ΣΥΡΙΖΑ και να παίρνει γραμμή, μια και ενίοτε επικοινωνεί με συριζαίους πολιτικούς με sms!

Εν τω μεταξύ δεν διαφαίνεται κάποιο κέρδος του εν λόγω υποκείμενου (και «υποκειμένου»). Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε στον Αντ1: «Όταν βγάλαμε την επιστρεπτέα προκαταβολή, που βγήκε σε ένα βράδυ, δεν είχαμε καταλάβει ότι θα έχουμε στην Ελλάδα φαινόμενα όπως κάποιοι να στήσουν κρυφές μαϊμού εταιρίες για να πάρουν χρήματα. Όταν το καταλάβαμε - πέρασε ένα 10ήμερο - φέραμε νόμο όπου βάλαμε χρονικό προσδιορισμό για να μην μπορεί να κάνεις αυτό που έκανε ο Φουρθιώτης. Και τα λεφτά τα έχουμε πάρει πίσω».

Όσοι παρακολουθούν την επικαιρότητα θυμούνται τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ότι ο εν λόγω παρουσιαστής πήγε στο υπουργείο του, απειλούσε, κλωτσούσε πόρτες, γιατί δεν του έδωσαν τα χρήματα που ζητούσε.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδείξει τίποτα, θα του μείνει η συμμαχία των troll του twitter, και θα επιβαρύνεται με αύξουσα απαξία. Τα έχουν καταφέρει έτσι με την τοξική συμπεριφορά τους που αναβίωσαν τον αντιαριστερισμό σε κύκλους της κοινωνίας. Κύκλους που δεν τον είχαν αποβάλει μεν, αλλά λόγω κοινωνικού κλίματος, δεν τον εξέφραζαν δημοσίως και με εριστικότητα. Τώρα το κάνουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ το κατάφερε και τους «απελευθέρωσε»!

Μοιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει γίνει δέσμιος των troll του. Τα τροφοδοτεί και ανατροφοδοτείται από αυτά, θεωρώντας ότι τα social media είναι η κοινωνία. Στην αντιπολιτευτική του ζέση κατάφερε να αυτοχειριαστεί, γιατί η κακοκαιρία από την οποία η κυβέρνηση έβγαινε λαβωμένη, έφυγε από την επικαιρότητα. Ευθύνη Τσίπρα αντικαταστάθηκε από το σήριαλ Φουρθιώτη!

Με αυτή την τακτική δεν έχει φιλοδοξίες να διεκδικήσει την εξουσία ο κ. Τσίπρας. Φανατίζει βέβαια το κοινό του, και διατηρεί τα κουτσουρεμένα ποσοστά του. Ίσως σε αυτό να αποσκοπεί. Ένα μικρό φανατισμένο κοινό ενός δεύτερου κόμματος, που θα τον διατηρήσει στην ηγεσία μετά τη νέα ήττα.

Εναπόκειται στον Ανδρουλάκη να ανασκουμπωθεί. Γιατί άσχετα με τις πολιτικές θέσεις των κομμάτων και τις προτιμήσεις των πολιτών, η πολιτική ζωή με τον ΣΥΡΙΖΑ χάνει τον στοιχειώδη πολιτικό πολιτισμό της (αυτόν που έχει, τον βαλκανικό) και γίνεται βορβορώδης. Πάει όλο και «πιο χαμηλά», όπως λέει και το τραγούδι της συμπαθούς αοιδού - και αγωνίστριας του ΣΥΡΙΖΑ στα social media.

 Γ. Σιδέρης-liberal.gr

2 σχόλια:

  1. απο που τον κραταει ο γιδοβοσκος πολακης τον τσιπρα; σε ποιο θεμα που ξερει ειναι μπλεγμενοι και οι δυο; ενω ο συριζα χανει συνεχεια απο την συμπεριφορα του δεν τολμα να τον αγγιξει..ολα καποτε ερχονται στο φως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας διαβάσουν οι σύντροφοι και υποστηρικτές του Σύριζα τα αρχεία της πάλαι Σοβιετικής Ένωσης, και όχι της ΣΙΑ,για να καταλάβουν τη ποιότητα των " δημοκρατικών αγωνιστων",το ήθος τους, τη ψεύτικη εικόνα που προσπάθησαν να περάσουν στο λαό, και να την συγκρίνουν με τους σημερινούς Πολακηδες και να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Πολλές ομοιότητες φοβάμαι σύντροφοι και ανατριχιάζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά