Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

«Ο κλέψας, του κλέψαντος, τω κλέψαντι, ω παλιοκλέψαντες και παλιοκλεφταρέοι»


Πάλι πέσαμε από τα σύννεφα με τη διαφθορά; Δυστυχώς, το έχουμε ξαναζήσει το... όνειρο

Τα όσα αποκαλύπτονται από την ηχητική καταγραφή συνομιλίας του μακαρίτη επιχειρηματία Βγενόπουλου είναι εντυπωσιακά, κανείς δεν το αμφισβητεί.

Είναι η επιβεβαίωση για μια σκοτεινή περίοδο της διακυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου, που όλοι λίγο – πολύ είχαν ψυλλιαστεί.

Η προσπάθεια ελέγχου της Δικαιοσύνης είναι γνωστή, τα παραδικαστικά και παραπολιτικά συστήματα που προσπάθησαν να «δολοφονήσουν» χαρακτήρες και να βάλουν πολιτικούς αντιπάλους στη φυλακή, έχουν βγει στο φως.

Και είναι σίγουρο ότι θα μπούμε ξανά σε ένα φαύλο κύκλο πολιτικής αντιπαράθεσης. Από τη μια η ΝΔ θα καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη η αξιωματική αντιπολίτευση θα μιλά για σκευωρία, για στημένες υποθέσεις, για ξαναζεσταμένο φαγητό.

Το πρόβλημα είναι άλλο και ακούει στο όνομα «διαφθορά». Διαχρονική πολιτική διαφθορά, όχι κάτι που ξαφνικά μάθαμε ότι υπάρχει την περίοδο 2015-2019.

Γιατί δεν έχουμε να κάνουμε με «αριστερή διαφθορά», με «αριστερά κυκλώματα» και με «αριστερούς απατεώνες». Και δεξιοί υπήρξαν, και κεντρώοι και κάθε καρυδιάς καρύδι σκύλευσε πάνω στο

πτώμα της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

Τι δεν έχει ζήσει αυτός ο τόπος;

Δεν έζησε μάτσα πεντοχίλιαρα σε πάμπερς;

Δεν έζησε τροχήλατες βαλίτσες μέσα κι έξω από το Μαξίμου;

Δεν έζησε «βιβλία» και «βιβλιοθήκες» γεμάτες ευρώ;

Δεν έζησε δωροδοκίες με «ελληνοποιημένο»… καλαμπόκι;

Ή εκατομμύρια μέσα σε φρεγάτες, αεροπλάνα ή τανκς;

Δεν έζησε πανάκριβα ταξιδάκια πολιτικών ή φακελάκια γεμάτα με «τούβλα»;

Δεν έζησε κ@@@σπιτα με δωρεές εμπόρων όπλων;

Η χώρα αυτή τα έχει ζήσει όλα αυτά, κι ακόμη περισσότερα. Και «δωράκια» και επιχορηγήσεις κομμάτων που «ξέπλεναν» μαύρο πολιτικό χρήμα.

Γιατί όταν ο Πάγκαλος έλεγε «μαζί τα φάγαμε», μπορεί να προσπαθούσε να απενοχοποιήσει το πολιτικό σύστημα, εμπλέκοντας και τους πολίτες στο «πάρτι», αλλά ουσιαστικά επιβεβαίωνε ότι αρκετοί πολιτικοί υπήρξαν λαμόγια.

Και θα συνεχίσει η Ελλάδα να είναι μια διεφθαρμένη χώρα. Θα συνεχίσει να ανέχεται τη διαφθορά, τον εκβιασμό με σκοπό τον προσπορισμό χρημάτων ή την απόκτηση εξουσίας.

Θα συνεχίσει η πολιτική διαφθορά να διαβρώνει τους αρμούς της εξουσίας, τη Δικαιοσύνη, τα media, τους «σοφούς» ή τους επιστήμονες που πουλάνε τις υπηρεσίες τους έναντι αδράς αμοιβής.

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι το «βασίλειο» της διαφθοράς σε πολιτικό, δικαστικό ή άλλο επίπεδο και ξέρετε γιατί;

Γιατί υπάρχει ατιμωρησία. Γιατί το ίδιο το πολιτικό σύστημα καλύπτει τις βρομιές κάτω από το χαλάκι.

Γιατί δεν υπάρχει πολιτική βούληση για να καθαρίσει η κόπρος του Αυγεία.

Γιατί το ίδιο το πολιτικό σύστημα έχει κάνει και κάτι άλλο χειρότερο: Φόρτωσε όλες τις ντροπές της Μεταπολίτευσης μόνο στον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Έναν αποδεδειγμένα διεφθαρμένο πολιτικό που, όμως, θυσιάστηκε όπως η… «Ιφιγένεια» προκειμένου να διασωθούν οι υπόλοιποι.

Δεν θα γίνει λοιπόν τίποτε γιατί το πολιτικό προσωπικό της χώρας διαχρονικά πιστεύει ότι με το να πάει ένας στη φυλακή ή να τον «τελειώσει» πολιτικά, αυτόματα υπάρχει και η κάθαρση του συνόλου του πολιτικού συστήματος.

Γιατί έτσι τους συμφέρει. Και δυστυχώς γιατί έτσι συντηρείται ένα σύστημα το οποίο εμπλέκει μέσα και την υγιή επιχειρηματικότητα που θέλει να κάνει τη δουλειά της, και την ανεξάρτητη δημοσιογραφία, και τους τίμιους δικαστές που είναι και οι περισσότεροι.

Αντί, λοιπόν, να… πέφτουμε από τα σύννεφα γιατί μάθαμε ότι υπήρξε προσπάθεια να στηθεί παραδικαστικό σύστημα και να γίνουν δωροδοκίες σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, και όχι σε άλλη, ας βάλουμε το δάκτυλο στον τύπο των ήλων.

Κι ας θυμηθούμε, με πλήρη απογοήτευση, αυτό που έλεγε ο σπουδαίος Ντίνος Ηλιόπουλος στην ταινία «Φωνάζει ο κλέφτης»:
«Ου..ου… μύλος γίνεται στον οργανισμό. Ο κλέψας, του κλέψαντος, τω κλέψαντι, ω παλιοκλέψαντες και παλιοκλεφταρέοι».

 Βασ. Κανέλλης-in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά