Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Ο Καμμένος συμφωνεί με τη ρωσική πρεσβεία -Ο Κατρούγκαλος διαφωνεί να στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Συμφώνησε με ένα «like» o Πάνος Καμμένος στην προκλητική ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα η οποία ζήτησε από την Ελλάδα «να συνέλθει» και να μην επικρίνει την Ρωσία!
Την Κυριακή, η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα, κατηγόρησε τους Έλληνες για αντιρωσική προπαγάνδα στον πόλεμο της Ουκρανίας και αναφέρθηκε στα θύματα του Ντονμπάς, ενώ ζήτησε από τη χώρα μας «να συνέλθει»!
Με την ανάρτηση αυτή ο Πάνος Καμμένος έδειξε να συμφώνησε, αφού έκανε like:
Αυτή η ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας έγινε μετά την ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ ότι για τον θάνατο των Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία ευθύνονταν Ουκρανοί εθνικιστές από το Τάγμα Αζόφ οι οποίοι υποτίθεται ότι χτύπησαν με εκτοξευτές πολλαπλών πυραύλων Grad κατοικημένες περιοχές του χωριού Σαρτανά και το σχολείο στη Μαριούπολη. Το σενάριο αυτό διαψεύστηκε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο απέδωσε τους θανάτους των Ελλήνων ομογενών στην ρωσική επίθεση και μάλιστα κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή στην Αθήνα για εξηγήσεις, ενώ εξέδωσε ρηματική διακοίνωση.
Τι έγραψε η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα και έκανε like ο Π. Καμμένος:

«Καλούμε όλους, και ιδιαίτερα τους πολύ υψηλά ιθύνοντες, πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, βουλευτές, κομματικά στελέχη, υπουργεία, ΜΜΕ, διάφορους παπαγάλους και άλλους, που τόσο βιάστηκαν χθες να κατηγορήσουν για όλα τη Ρωσία (όπως πάντα), να συνέλθουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να σταματήσουν την αντιρωσική προπαγάνδα και να δείξουν ψυχραιμία, νηφαλιότητα και σοβαρότητα.
Για κάποιο λόγο, τον γνωστό μάλλον, δεν ήταν τόσο ομιλητικοί κατά τα ολόκληρα 8 χρόνια που από τις σφαίρες, βόμβες και οβίδες του ουκρανικού στρατού και των εθνικιστικών φασιστικών ταγμάτων επέφερε το μαρτυρικό Ντονμπάς. Και ενώ εκεί θρηνούσαν χιλιάδες νεκρούς, και τα χωριά και οι πόλεις ήταν αιματοβαμμένα, κανένα επίσημο κτίριο ή σιντριβάνι εδώ στην Αθήνα δεν ντύθηκε ποτέ σε χρώματα ειρήνης, κανένα τουίτ δεν έσπευσε να αναρτηθεί σε επίσημη ιστοσελίδα και κανένα διάβημα δεν πραγματοποιήθηκε. Ας συνέλθουν λοιπόν!»
Κατρούγκαλος: Αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση δεν θα έστελνε στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, αμφισβήτισε την στάση της Ελλάδας έναντι της Ρωσίας και δήλωσε ότι αν ήταν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα έστελνε στην Ουκρανία στρατιωτικό υλικό, αλλά πολύ περισσότερο ανθρωπιστικό υλικό», μιλώντας στο Mega.

Και συνέχισε, χωρίς να καταδικάσει την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά, αντίθετα, βρίσκοντας δικαιολογίες για αυτήν:

Η Ελλάδα, είπε, θα πρέπει να λειτουργήσει ως «γέφυρα», ώστε να μην υπάρξει μια πόλωση μεγαλύτερη από αυτήν που είχαμε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

«Πρέπει να επισημάνουμε την αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εντάξει τη Ρωσία σε ένα σύστημα ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας, κάτι που ήταν δυνατό την πρώτη δεκαετία αυτού του αιώνα», πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Ο βουλευτής ανέφερε πως η Ευρώπη υποτίμησε τη Ρωσία και από πλευράς στρατηγικού κινδύνου, αλλά και τη δυνατότητά της να ενταχθεί σαν εταίρος σε ένα σύστημα ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής.
Όλη η Δύση, και η Ελλάδα, εξοπλίζουν την Ουκρανία

Οι δηλώσεις Κατρούγκαλου έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την παγκόσμια κοινότητα, η οποία σπεύδει να εξοπλίσει και να στηρίξει την πληττόμενη από ρωσική εισβολή Ουκρανία. Η Ελλάδα αποφάσισε την αποστολή αμυντικού υλικού, την οποία μεταφέρουν δύο C-130, τα οποία αναχώρησαν ήδη για την Πολωνία, στα σύνορα με την Ουκρανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα στέλνει πυρομαχικά, τυφέκια τύπου Καλάσνικοφ και αντιαρματικά όπλα.

Στις ΗΠΑ, στρατιωτική βοήθεια ύψους 350 εκατ. δολαρίων από τις ΗΠΑ ενέκρινε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, δίνοντας σχετικές οδηγίες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Πρόκειται για ένα ακόμη σαφές μήνυμα ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο πλευρό του ουκρανικού λαού τη στιγμή που υπερασπίζεται το κυρίαρχο, θαρραλέο και υπερήφανο έθνος του», συμπλήρωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Εν τω μεταξύ, την παράδοση 1.000 αντιαρματικών και 500 αντιαεροπορικών πυραύλων Stinger στην Ουκρανία γνωστοποίησε χθες το Βερολίνο, παρά τις αρχικές ενστάσεις ως προς την αποστολή στρατιωτικού υλικού. Επίσης, η Γερμανία έκλεισε τον εναέριο χώρο της για τα ρωσικά αεροσκάφη, όπως ανακοίνωσε χθες το ομοσπονδιακό υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και Μεταφορών.

Η Γαλλία στέλνει αμυντικά όπλα και καύσιμα προς την Ουκρανία, προκειμένου να στηρίξει την μάχη της απέναντι στην εισβολή του ρωσικού στρατού, όπως έκανε χθες γνωστό η γαλλική Προεδρία.

Η Ολλανδία θα στείλει 50 αντιαρματικά όπλα Panzerfaust-3 και 400 ρουκέτες, αναφέρει το υπουργείο σε επιστολή του προς το κοινοβούλιο και σε συνεργασία με τη Γερμανία, αποφάσισε την αποστολή συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Patriot σε ομάδα μάχης του ΝΑΤΟ στη Σλοβακία, καθώς και 200 αντιαεροπορικούς πυραύλους Stinger».

Λιθουανία, Βέλγιο, Εσθονία, Ρουμανία, Ιταλία, Σλοβενία, Τσεχία, Πορτογαλία έκαναν επίσης γνωστό ότι στέλνουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, όπλα, καύσιμα, πολυβόλα, αντιαεροπορικά Javelin, ιατρικό εξοπλισμό, προσωπικό εξοπλισμό, πυρομαχικά. Επίσης, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο της Ρουμανίας, ρουμανικά ασθενοφόρα θα παραλάβουν παιδιά, εγκύους και ηλικιωμένους που περιμένουν σε μεγάλες ουρές να διασχίσουν τα σύνορα με τη Ρουμανία στο βορειοανατολικό σημείο διέλευσης Σίρετ, επιταχύνοντας τη διαδικασία. Από την πλευρά του, ο Μάριο Ντράγκι κήρυξε την Ιταλία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να διαθέσει συνολικά 110 εκατ ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια προς τον ουκρανικό λαό.
 iefimerida.gr

4 σχόλια:

  1. Ο Καμμένος υπουργός άμυνας επί Συριζα και ο Κατρούγκαλος υπουργός εξωτερικών επί Συριζα.
    Άγιο είχαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. .ΤΙ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΡΕΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαζί με τις μάσκες της πανδημίας , πέφτουν και από τα καρακόλια των κεφαλαίων Πούτιν ( τι μου θυμίζει , τι μου θυμίζει, ρε αυτόν με το πιστόλι στο γήπεδο ... που έλεγε ότι ο Κούλης δεν θα γίνει πρωθυπουργός...) Τελικά το κόμμα της εθνοπροδωσίας είναι οριζόντιο ... Τα κατακάθια της αριστρεράς και ο εμετικός "δεξιός" σύντροφος αλλά μπρατσέτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπως παλαιότερα οι βασιλικοι και οι κομουνιστές συνασπιστηκαν εναντίον της ένωσης φιλελευθερων του Βενιζέλου. Τα αποτελέσματα γνωστά στην μικρά Ασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά