Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Έχουν παραισθήσεις;


Ονειρεύονται συγκυβέρνηση με τη «δημοκρατική δεξιά». Τάδε έφη -για τους νεότερους «αυτά είπε»- ο Γιώργος Τσίπρας χθες. Φαίνεται ο άνθρωπος πιστεύει πως βρίσκεται σε ρέντα και κάνει δηλώσεις. Έμεινε πολύ ικανοποιημένος από την υποδοχή που έτυχε η δήλωση του για την εθνική άμυνα που δεν είναι αυτοσκοπός, και επανήλθε οραματιζόμενος το πώς θα είναι η επόμενη κυβέρνηση.

Έτσι, βλέπει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τη «δημοκρατική δεξιά», χωρίς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ποια είναι αυτή «δημοκρατική δεξιά», πού βρίσκεται και ποιοι την αποτελούν είναι ένα μυστήριο. Μάλλον θα είναι ο Αντώναρος και κάποιοι ξεχασμένοι της αλήστου μνήμης πενταετίας 2004-2009.

Να ξέρετε ότι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν πως οσονούπω ο Μητσοτάκης θα ανατραπεί από αγανακτισμένους βουλευτές του κόμματος του. Το πιστεύουν στα σοβαρά. Και με βάση αυτό το σενάριο κάνουν τα όνειρα τους. Γιατί ονειρεύονται, δεν σχεδιάζουν. Το σχέδιο έχει

κάποια επαφή με την πραγματικότητα. Εδράζεται επί υπαρκτών καταστάσεων.

Εν πάση περιπτώσει οι άνθρωποι τρελαίνονται με την ιδέα πως μπορεί να μείνουν και πάλι εκτός εξουσίας. Πρώτον, γιατί θα χάσουν για άλλα τέσσερα χρόνια τα αγαθά της και δεύτερον, γιατί γνωρίζουν πως πολιτικά θα αποσυντεθούν. Όλο αυτό το συνονθύλευμα το κρατά ενωμένο η προοπτική τής, με κάθε τρόπο, επιστροφής τους στην εξουσία. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνον στις εκλογές με απλή αναλογική, προϋποθέτοντας βέβαια την κοινοβουλευτική παρουσία κόμματος της ανύπαρκτης «δημοκρατικής δεξιάς».

Επικρατεί τόση σύγχυση στο μυαλό τους που φαντάζονται πως μπορεί να συμμετάσχει σε μια τέτοια κυβέρνηση το όλον ΚΙΝΑΛ, η παρουσία του οποίου θα είναι απολύτως απαραίτητη στο σχηματισμό της.

Μα γιατί τα λένε και τα γράφουν; Δεν αντιλαμβάνονται πως είναι ανοησίες; Το πιο πιθανόν είναι να μην το αντιλαμβάνονται. Η απόγνωση τους στην προοπτική παραμονής στην αντιπολίτευση για άλλα τέσσερα χρόνια, τους προκαλεί πολιτικές παραισθήσεις. Είναι σαν να παίρνουν κάτι σαν πολιτικό LSD. Αν έτσι αισθάνονται καλύτερα, κανένα πρόβλημα.

Αλλά να φαντάζονται αυτοί, με τις 3-4 τάσεις μέσα στο κόμμα τους πως θα διασπαστεί η Νέα Δημοκρατία που προηγείται με 10 μονάδες του κόμματος τους, αυτό προϋποθέτει μεγάλη δόση παραισθησιογόνου.

Nα είστε σίγουροι πως σε λίγο καιρό θα μιλούν και για την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενοι τις κυλιόμενες μυστικές δημοσκοπήσεις ξένων πρεσβειών. Όσο θα πληθαίνουν τα προβλήματα τους τόσο θα ενισχύονται οι παραισθήσεις τους. ( Έχουν ξεφύγει από το στάδιο των ψευδαισθήσεων). Είναι μια φυσιολογική άμυνα, καθώς το πρόβλημα τους είναι πλέον ψυχιατρικό.

Κάποιοι φίλοι τους θα πρέπει σιγά—σιγά να τους προετοιμάζουν γι΄αυτό που θα συμβεί. Με τις κραυγές τις ύβρεις και τις ανοησίες που εκστομίζουν θα μείνουν με το φανατισμένο ακροατήριο τους, μακριά από όλους αυτούς που επιθυμούν ομαλές πολιτικές εξελίξεις χωρίς Ρασπούτιν και σταλινικά αποβράσματα.

 Σ. Μουμτζής-liberal.gr

2 σχόλια:

  1. Αγάπησαν μια πολυθρόνα, αυτή της εξουσίας κι έχουν τις παραισθήσεις τους.
    Λες και υπάρχει δημοκρατικός δεξιός που να θέλει να συγκυβερνήσει με πολακοειδή πολιτικά σούργελα.
    Εκτός αν εννοούν Καμμένους.
    Όλοι καταλαβαίνουμε οι συριζαυγίτες με ποιους ταιριάζουν. Αλλά αυτοί είναι εκτός Βουλής. Γ. Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν γευτείς τους καρπούς της εξουσίας και μετά τους χάσεις σε πιάνει το σύνδρομο της στέρησης και τότε χάνεις τα μυαλά σου.
    Ψύχραιμα σύντροφοι σε πενήντα χρόνια θα έρθει πάλι η σειρά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά