Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

Η βεβαιότητα Τσίπρα για την «ανάσταση» του ΣΥΡΙΖΑ


Τελικά ο μεγάλος αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Το πρόβλημα είναι η αμετροεπής βεβαιότητα με την οποία αντιμετωπίζει τις καταστάσεις ο Αλέξης Τσίπρας και η αδυναμία του να διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος. «Το να έρθει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δύσκολο», απεφάνθη προχθές με στομφώδες ύφος. Είναι απορίας άξιο από πού αντλεί αυτή τη βεβαιότητα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η κυβέρνηση πιέζεται πολιτικά και κοινωνικά, έχει μπροστά της ένα σύνθετο πρόβλημα, την ενεργειακή ακρίβεια, με τεράστιες επιπτώσεις στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, αλλά από πουθενά δεν προκύπτει ότι «καταρρέει», όπως ισχυρίστηκε ο κ. Τσίπρας.
Οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν ακριβώς αυτή την κατάσταση. Τα ποσοστά της κυβέρνησης συμπιέζονται πάνω από το 30%, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστώνεται αντίστοιχα κέρδη και παραμένει, παρά την ευνοϊκή συγκυρία, κοντά στο 20%. Σχεδόν τρία χρόνια μετά βρισκόμαστε ουσιαστικά εκεί όπου ήμασταν στις εκλογές του 2019, με τη διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα κοντά στις 8 ποσοστιαίες μονάδες. Αναλογικά θυμίζω ότι τον Ιανουάριο του 2016, μόλις 4 μήνες μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, η αντιπολιτευόμενη Ν.Δ. με νέο αρχηγό τον Μητσοτάκη προσπέρασε δημοσκοπικά την κυβέρνηση Τσίπρα και από τότε μέχρι το καλοκαίρι του 2019 η ψαλίδα μεγάλωνε.

Η πανδημία αρχικά και στη συνέχεια ο πόλεμος και η ενεργειακή ακρίβεια, όλα «εισαγόμενα» προβλήματα, με πρωτοφανείς συνέπειες για ολόκληρη την υφήλιο, έπληξαν την κυβέρνηση. Πρώτος το αναγνώρισε ο πρωθυπουργός μιλώντας για κυβερνήσεις συνεργασίας. Ασφαλώς η αυτοδυναμία της Ν.Δ. απομακρύνεται, αλλά ουδείς αμφισβητεί ότι θα είναι το πρώτο κόμμα. Αν δούμε την ανάλυση των δημοσκοπήσεων, ούτε καν η σκληρή κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει πως θα είναι πρώτο κόμμα. Από ποια δεδομένα λοιπόν αντλεί αυτή τη βεβαιότητα της εύκολης νίκης ο Τσίπρας; Το πιστεύει πραγματικά ή κάνει μια προσπάθεια ενθάρρυνσης του κομματικού του ακροατηρίου;

Υποθέτω, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τη σημασία της αξιοπιστίας που πρέπει να έχει ένας πολιτικός αρχηγός, ειδικά αν την έχει χάσει ολοκληρωτικά στη διάρκεια της κυβερνητικής του θητείας. Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, δεν μπορεί να δεχθεί ότι είναι εύκολο να ξαναγίνει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, άρα γιατί να πιστέψει τις νέες του υποσχέσεις;

Ο κ. Τσίπρας δεν πείθει πλέον, ούτε πρόκειται να πείσει, γιατί δεν άλλαξε, ούτε μπορεί να αλλάξει. Ακουσα με ενδιαφέρον το παράπονο ότι από το συνέδριο που προηγήθηκε τα ΜΜΕ πρόβαλαν κυρίως τα «παρατράγουδα» με Τσακαλώτο, Σκουρλέτη ή Μανιό. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να αισθάνεται ευτυχής γι’ αυτό. Γιατί αν τα ΜΜΕ πήγαιναν στην πολιτική ουσία, η κοινή γνώμη θα διαπίστωνε ότι σε αυτό το τρίτο συνέδριο, μετά από 4,5 χρόνια στην εξουσία και 3 χρόνια μετά τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παρουσίασε ούτε ένα νέο πρόσωπο, ούτε μια νέα ιδέα. Βρέθηκε να κοπιάρει το «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» της Ρόζας Λούξεμπουργκ, το οποίο ήδη είχε χρησιμοποιήσει ο Γιώργος Παπανδρέου. Ενα κόμμα της Αριστεράς θα έπρεπε, υποτίθεται, να «παράγει» συνεχώς νέες ιδέες, προτάσεις και πρόσωπα, αντί για λαϊκισμό και τζάμπα μαγκιές.

 Μπάμπης Κούτρας-Πρώτο Θέμα

12 σχόλια:

  1. Τριαντα 30% θα πιασει ο Κουλη μονο αν διαμοιρασει τον πλουτο του /ανταμα με τις κληρονομιες απο μαμα, μπαμπα του και παππουδες /στον Ελληνικο λαο!
    Στη κυβερνηση μας πρεπει να στεκεται μελλοντικα μια δυνατη και αξιοπιστη ομαδα γυρω απο τον Αλεξη, ωστε η Ελλαδα να επανακερδισει την αξιοπιστια της και τη θεση που της αρμοζει στην Ευρωπη και παγκοσμιως!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακαριοι οι πτωχοί τω πνευματι....μονο εσυ του εχεις απομεινει

      Διαγραφή
  2. Υπομονή, μετα το φθινόπωρο θα έχετε αρκετές ευκαιρίες αντιπολίτευσης του κ. Τσιπρα για το κυβερνητικό του έργο. Τώρα βολευτείτε με τις ελεημοσύνες, τα επιδόματα και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ του κ. Μητσοτάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα Μητσοτακιδεικα καλοπιασματα ειναι πραγματι γνωστα σε περιοδους προεκλογων!
      Εχουν μακρια παραδοση γιαυτο και αυτο το γενος θα πρεπει να εξαφανισθει απο την πολιτικη σκηνη στην Ελλαδα μας !

      Διαγραφή
  3. Πρώτη φορά βλέπω πολίτες που ζουν με ελεημοσύνη να έχουν φρακάρει εθνικούς οδούς, λιμάνια και αεροδρόμια και να μη πέφτει καρφίτσα σε ξενοδοχεία από τις κρατήσεις. Φαίνεται ότι μερικοί τρώνε ακόμη σανό Τσίπρα που έχει μείνει με τη πιπίλα στο στόμα ότι η Ελληνική οικονομία βυθίζεται, αλλά η Standards and Poor's την αναβαθμιζει!! Περιμένετε το καλοκαιράκι που θα έχει βουλιάξει η χώρα από τον τουρισμό, η κρίση του πολέμου να εξαφανίζεται και θα βλέπεται την ανάπτυξη στα ύψη και το Τσιπρα στο πάτο. Φιλική συμβουλή, επενδύστε τώρα στο χρηματιστήριο γιατί το Φθινόπωρο που η Ελλάδα θα μπει στο κλαμπ των χωρών με πιστοληπτική βαθμίδα ΑΑΑ το χρηματιστήριο θα εκτοξευθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο χρηματιστήριο παίξατε κάποιοι με προτροπή Παπαντωνιου, ΞΕΧΑΣΑΤΕ. Παίξατε και στον Μητσοτάκη και ΞΑΝΑΧΑΣΑΤΕ γιατι ή ξεχνάτε ή βολεύεστε.Εμεις δεν ξεχνάμε. Όσο για σας κυρία μου που λετε πως μας κανενε πλάκα, σας θυμίζω πως καλύτερα γελάει, όποιος γελάει τελευταίος, και την επόμενη φορά θα ειναι....αλλιώς. Αλλα σε σενα προσωπικά τι πλάκα σου κάνω οταν ανακατεύεσαι....ΔΕ ΦΑΝΤΑΖΕΣΕ!!!

      Διαγραφή
    2. στο χωριο μου λεμε ,κλ.... ο πεθαμενος;

      Διαγραφή
    3. Ειναι ο τουρισμος κατα την επιλογη του μεγαλου οραματιστη κ.Κουλη ο κλαδος που θα ανυψωσει και θα επιφερει την διαρκη ανθιση στην οικονομια της Ελλαδος μας ?
      Κλαψτα χαραλαμπε , φιλε μου,αν περιμενεις μ~ενα προχειροφτιαγμενο στεκι και σουφλακια να στηριξεις κι αναβιβασεις μακροχρονια την οικονομια της χωρας μας!
      Κοιτα το νεο γερμανικο κοινοβουλιο αγαπητε μου,κοιτα τα νεα προσςπα ,τη νεα πνοη και τον αερα που πνεει στην οικονομια αυτης της χωρας ,κοιτα τη πορεια της οικονομιας , παρα τον κορονοιο ,και παραδειγματησου ! Ο κ. Κουλη ειναι χλωμος κα αδυναμος για ενα νεο ξεκινημα ! Πρεπει να φυγει το συντομωτερο !!


      Διαγραφή
    4. ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΝΩΣΤΟΣ κ. ΚΟΥΛΗ χαχαχαχαχαχαχαχα
      Κ.Γ

      Διαγραφή
    5. κυριε Κ.Γ,ετσι παραμενεις να ~σαι «Τυφλός τα τ' ώτα τον τε νουν τα τ' όμματα »ητοι λιανα, να εισαι τυφλός και στα αυτιά και στο μυαλό και στα μάτια!!!
      Απαντηση π~αλλοτε εδωσε Οιδίποδας στον μάντη Τειρεσία που προβλέπε για αυτόν άσχημο μέλλον.Καλο Πασχα ναχες !!

      Διαγραφή
  4. Τους συριζαίους τους εχουμε μονο να γελαμε οχι να πιανουμε κουβεντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ πάντως σας ενημέρωσα για την επερχόμενη οικονομική ανάπτυξη. Τα λέμε το Σεπτέμβριο.
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά