Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Με μηνύσεις απειλεί η Πελασγία την Δήμαρχο


Απίστευτες οι εξελίξεις στο Δήμο της Στυλίδας καθώς
έχει πλέον να αντιμετωπίσει σειρά από ζητήματα που αφορούν την Πελασγία και τα οποία με εξώδικη διαμαρτυρία θέτουν υπόψη της δημάρχου τα μέλη του τοπικού συμβουλίου.Πρόκειται για ένα εξώδικο που υπογράφουν ο Αθανάσιος Μαρής που είναι και πρόεδρος της κοινότητας Πελασγίας, όπως επίσης τα δύο μέλη του τοπικού συμβουλίου η Ιωάννα Τσάλα Χατζηκωστή και η Αφροδίτη Ζώτου επίσης από την Πελασγία.
Στο συγκεκριμένο εξώδικο που έχει κατατεθεί στο Δήμο πριν από λίγα εικοσιτετράωρα υπενθυμίζουν ότι φτάνουν σε αυτό το επίπεδο μετά από ομόφωνη απόφαση του τοπικού συμβουλίου. Μάλιστα κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στις αρμοδιότητες που η νομοθεσία έχει δώσει στα τοπικά συμβούλια και μάλιστα υπενθυμίζουν με νόημα τις εκτελεστές αρμοδιότητες τις οποίες έχουν. Μάλιστα υπενθυμίζουν ότι από την ανάληψη των καθηκόντων τους μέχρι σήμερα και στα πλαίσια των συγκεκριμένων καθηκόντων τους έχουν αποστείλει σειρά από αποφάσεις του συμβουλίου τους
με διάφορα αιτήματα για την αντιμετώπιση όπως λένε των άμεσων αναγκών λειτουργίας της κοινότητας, για τα έργα που χρειάζονται αλλά και για την ανάπλαση συγκεκριμένων σημείων χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχουν πάρει την οποιαδήποτε απάντηση.
Το ίδιο το τοπικό συμβούλιο ερμηνεύει τη στάση
αυτή της δημοτικής αρχής και της δημάρχου ως
απαράδεκτη, σημειώνοντας συγχρόνως ότι αποβαίνει σε βάρος των συμφερόντων και των αναγκών της συγκεκριμένης κοινότητας ενώ απαξιώνει όπως λένε πλήρως στο θεσμικό τους ρόλο σε αντίθεση με την ισχύουσα νομοθεσία.Δεν είναι μόνο ότι διαμαρτύρονται με το συγκεκριμένο εξώδικο αλλά καλούν συγχρόνως και την δήμαρχο να ανταποκριθεί στην επίλυση κρίσιμων θεμάτων του χωριού τους μέσα από μία επιβεβλημένη συνεργασία και να σταματήσει πλέον να απαξιώνει το ρόλο του τοπικού συμβουλίου.
Οι ίδιοι φαίνεται ότι κρατούν αποστάσεις και δεν θέλουν να αναφερθούν σε συγκεκριμένα θέματα, απειλούν πάντως για την άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων τους καθώς επέλεξαν να το επιδώσει δικαστικός επιμελητής
αλλά και να προσδιοριστεί με σαφήνεια το περιεχόμενό του καθώς δίνουν μία τυπική διάσταση λίγο πριν την κατάθεση σχετικών μηνύσεων.
 εφημ. σέντρα

8 σχόλια:

  1. Στις δυο χαμενες τετραετιες Γκλετσου προστιθεται και μια ακομη...συμπερασμα ,προσεξτε ποιους ψηφιζετε στειλτε τα καταλληλα ατομα στις καρεκλες βαλτε στην ακρη ιδεολογιες ,συγγενεις και φιλους ...ειδαμε τι εκαναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί να βάλουν στην άκρη ιδεολογίες; Από την ίδια ιδεολογική γραμμή εκπορεύονται οι αποφάσεις των αρχόντων.

      Διαγραφή
  2. ΣΧΟΛΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ : ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Πελασγία μαραζώνει γιατί εκτός των αρχόντων έχουν ευθύνη και οι κάτοικοι. Έγιναν εσωστρεφεις, κλείστηκαν στα σπίτια τους ,έμειναν πίσω από τις εξελίξεις και έχουν αδυναμία να παρακολουθήσουν τη πρόοδο που απολαμβάνουν άλλες κοινωνίες.
    Ένα συγκριτικό παράδειγμα για καλλιτερη κατανόηση είναι η γειτονική Γλυφα.
    Τη τελευταία δεκαετία έχει μια τρομερή ανάπτυξη με νέες σύγχρονες ξενοδοχειακες μονάδες, μαγαζιά εκμεταλλευομενη πλήρως τη θέση της. Η εύκολη δικαιολογια ειναι ότι η Πελασγία δεν έχει θάλασσα. Η απάντηση είναι ότι το παραλιακό μέτωπο της Πελασγίας είναι πληρως ανεκμεταλλευτο.
    Για να πας στον Αγιώργη παραλιακά πρέπει σε μερικά σημεία να περάσεις από τη θάλασσα γιατί μερικοί πατριώτες μας θεώρησαν ότι έπρεπε να τοποθετησουν το φράχτη του χωραφιου τους στο μέσο του δρόμου, αντί να διευκολύνουν την ασφαλή και άνετη μετάβαση στη παραλία αναβαθμιζοντας και την ίδια τη περιουσία τους. Η Πελασγια όμως έχει αλλά πλεονεκτήματα που δεν έχει η Γλυφα. Έχει φαντακτική θέα , πράσινο, νερά, πρόσβαση στον ορεινό όγκο της Όθρυς, άνετη πρόσβαση στην Εθνική οδό. Η Πελασγια με λίγα λόγια συνδυάζει θάλασσα και βουνό.
    Υπάρχουν ορεινά χωριά στην Ήπειρο, και Αρκαδία που δεν έχουν τίποτα για να ζηλέψει η Πελασγία, και έχουν αναπτυχθεί τουριστικά σε μεγάλο βαθμό. Ευτυχώς που έχει μείνει το Κεντρικό στη πλατεία για να κρατάει τις
    Θερμοπύλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλοι μου Πελασγοι, Φτιαχτε τη βρυση κι εναν ξενωνα στο Ασμανι ανταμα με τους Σπαρτιωτες και καλιτερευστε τους δρομους ως εκει και τη Μπομποκα!
      Κινηθητε φιλοι μου και αφηστε τις κλαψες!!
      Στα παιδικα μου χρονια ολοι οι χωριανοι χωματεροι δρομοι στην Α. Φθιωτηδα γιναν με προσωπικη εργασια !!Πρωτοβουλια ειναι το συνθημα και το πως υστερουμε πολυ απο εργα στα χωρια του δημο μας , εκτος βεβαια της Στυλιδος, αυτο ειναι καταφανες και γκαριζει απο μακρια!!
      Συν Αθηνα και χειρα κινει, ειναι το πρωτο προσταγμα εδω και καιρο, !!Το δευτερο λεει παραφσμενο, οτι ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. ι

      Διαγραφή
    2. Συναμα φτιαχτε φιλοι Πελασγιωτες και καπου κοντα στ~Ασανι και Μπομποκα κι εναν μικρο περιφραγμενο ζωολογικο κηπο με δυο τρεις λυκους , αλλες τοσες αλπουδες , μερικες περδικες και κισσες σε μεγαλα κλουβια και αφιστε τη φαντασια σας και με αλλα παρομοια εκθεματα να απλωθει !!
      Αυτο σημαινει προοδο και δημιουργικοτητα και μην περιμενετε απο τη κα Δημαρχου,η οποια προφανως στερειτε απο φαντασια κι εχει ταση προς τη μεγαλομανια με αθλητικα κεντρα και σουπα μουπες !!~
      Ειμαι σιγουρος οτι και με δικες σας πρωτοβουλιες το ονομα της Πελασγιας, το συνυφασμενο με τους αρχαιους Πελασγους και τη πολυχρονη ιστορια του θα ξαναλαμψει στον οριζοντα!
      Ενας κοντοχωριανος σας που αγαπα τον ωραιο τοπο σας με τους αξιους και δυναμικους ανθρωπους του !!

      Διαγραφή
  4. Όποιος (α) γράφει το σχόλιο για οικονομικό εισαγγελέα ας επανέλθει επώνυμα και το σχόλιο θα δημοσιευτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο τόπος μας με τα καπρίτσια της Δημάρχου, αν και αδυνατω να πιστέψω ότι μόνη τής αποφασίζει, έχει μείνει πολύ πίσω, η Πελαγία αλλά καί ο δήμος γενικά έχει περιέλθει σε μια παρακμαζουσα δίνη άνευ επιστροφής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά