Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Οι καλύτεροι φίλοι του Μητσοτάκη


Η τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis (Mega), έδειξε ότι οι αρνητικές γνώμες που συγκεντρώνει η αξιωματική αντιπολίτευση είναι περισσότερες από αυτές που αφορούν την κυβέρνηση. Ναι, εννοείται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί την εγκυρότητα των δημοσκοπήσεων, αλλά δεν μας λέει και τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις που παραγγέλνει η Κουμουνδούρου.

Ένα άλλο στοιχείο της δημοσκόπησης είναι η ανάκαμψη που εμφάνισε η κυβέρνηση κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Πράγματι, η ομιλία στο Κογκρέσο «πουλήθηκε» αποτελεσματικά στην κοινή γνώμη, η οποία και επιβράβευσε δημοσκοπικά την εικόνα του Πρωθυπουργού. Από την άλλη, οι περισσότεροι εκτιμούν ότι

η χώρα δεν κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση (αν και ήταν πιο πολλοί στις προηγούμενες μετρήσεις), ανησυχούν για την ακρίβεια και δείχνουν να έχουν ξεχάσει την πανδημία -είναι εντυπωσιακό πώς διεγράφη από την ατζέντα της καθημερινότητάς μας.

Τι είναι αυτό, λοιπόν, που προσφέρει τις καλύτερες δημοσκοπικές υπηρεσίες στον Μητσοτάκη; Οι αντίπαλοί του. Από τη μία η αντιπολιτευτική δυστοκία του Τσίπρα που νομίζει ότι είμαστε στο 2012 και, από την άλλη, οι επιθέσεις του Ερντογάν, επιτρέπουν στον Πρωθυπουργό να ανακτήσει χαμένο δημοσκοπικό έδαφος. Ναι, ασφαλώς η εικόνα στο Κογκρέσο πιστώνεται αποκλειστικά στον Μητσοτάκη, όμως οι εντυπώσεις που αφήνει βρίσκονται στη σφαίρα του εφήμερου. Οι άλλοι δύο, Τσίπρας και Ερντογάν, είναι λες και του κάνουν κανονικό σέρβις. Θα τρέξουν να καλύψουν οποιαδήποτε φθορά.

Είναι στιγμές που σκέφτεσαι ότι η κυβέρνηση θα είχε μεγαλύτερη φθορά αν δεν υπήρχε αυτό το είδος της αντιπολίτευσης. Η Νέα Δημοκρατία έβγαλε ανακοίνωση για μία τρολιά στο Τwitter, χρεώνοντας την στον ΣΥΡΙΖΑ. Και όμως, αντί αυτή η ανακοίνωση να γίνει δεκτή με χάχανα, όπως της έπρεπε, αντιμετωπίστηκε σοβαρά επειδή η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ είναι συμβατή με κάτι τέτοια. Από την άλλη, ο Ερντογάν δεν μπορεί να κάνει αλλιώς και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ενεργοποιούνται οι αντανακλαστικοί μηχανισμοί συσπείρωσης της κοινής γνώμης γύρω από τον Πρωθυπουργό.

Ο Μητσοτάκης, λοιπόν, έχει την εύνοια να διατηρεί ανοικτά μέτωπα προς το συμφέρον του και αντιπάλους που προσφέρονται για να κρύψει τις αδυναμίες από πίσω τους. Και προφανώς έτσι θα πάμε ως τις εκλογές που, δεν θα ήταν παράλογο να τις δούμε τον Νοέμβριο, πριν μας κάψει ο λογαριασμός της θέρμανσης.

 Κ. Γιαννακίδης-protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά